Eu de obicei sunt destul de nemulțumit de profesori, din diferite motive. Unul ar fi că nu își dau toată silința ca să ne atragă către obiectul predat de ei, altul ar fi că nu prea le pasă de elevi, sau că nu le pasă de cei mai slabi, sau că singura lor plăcere de-a veni la școală este să-și ‘tortureze’ elevii, sau că nu au nici o treabă cu materia pe care o predau, sau … sau … sau … .

Ce am spus mai sus nu se generalizează, ci este câte-o caracteristică a fiecărui profesor în parte. Nu am spus și nici nu voi spune vreodată că toți profesorii sunt așa. Sunt destui profesori competenți si demni de respect, dar cum în orice grupare există si lepre … .

Bun, deci s-a înțeles că nu-i prea am eu la suflet pe profesori (cum de altfel mulți elevi nu-i au) dar uite că există și-un lucru care mi s-a părut extraordinar la ei – greva.

Zic asta pentru că în ultimul deceniu ei au fost cei care au făcut cele mai multe greve pentru mărirea salariilor. Îi admir pentru asta, pentru că au reușit să se organizeze și să facă o grevă la nivel național sau regional.

Cunosc anumite persoane care au un salariu de tot râsul și fac o muncă destul de grea, la care se adaugă si un șef care pur și simplu îi prostesc pe față si le taie zile din salariu pentru că nu au mai stat după program (ceea ce nu e normal). Deci ca să mă fac înțeles: nu ai rămas azi peste program –> nu-ți mai iei banii pe 5 zile lucrătoare. Comentezi? OUT!
Ce poți face în cazul ăsta în afară de o grevă? Bun, si atunci ei de ce nu fac? Pentru că nu sunt uniți în echipă, pentru că le e frică sa nu fie concediați (să fim serioși, ce șef și-ar concedia toată firma!?) pentru că nu-și știu drepturile si ce e mai important: pentru că acceptă să fie batjocoriți și preferă să trăiască într-o viață mizerabilă, în loc să-și ceară drepturile.

Eh, de aceea ziceam eu că profesorii sunt (mult) mai deștepți decât alte categorii de muncitori. Într-un fel sau altul ei au o facultate, nu? :) Au ceva mai multă minte decât ceilalți, deci pot.

Ziceam că îi admir pentru că pot face acest lucru. O fac pentru că-mi pare bine că mai există lume care să știe cum să facă o grevă si să-și mărească salariile, nicidecum pentru persoanele lor și pentru viața lor (mai bună) de după.
Asta pentru că nimic nu se va schimba pentru elevi. Chiar crede cineva că dacă vor avea salarii mai mari se vor ocupa mai mult de elevi, cu mai mult drag? Dacă da, sunteți prea naivi!

Si ca să fac legătura cu titlul, bine-o mai fi să fii profesor și să vezi cum ți se mărește salariul fără ca tu să faci nimic (doar na, li se mărește salariul si celor care spun că ei nu fac grevă și că nu sunt de acord cu ea și alte bullshits)

Ha! Îmi venise în minte adineauri un caz:
Un profesor care să ia salariu maxim, la care se adună și banii de pe pregătiri particulare (să spunem 60 lei pe ședință). Se duce la școală plictisit, face puțin mișto de unii din clasă sau își varsă nervii/frustrările pe ei, îl ascultă pe altul, nu știe –> 2; mai face încă o glumă si mai spune încă o vorbă (fără nici o legătură cu lecția) și s-a terminat ora. Mai are o ‘fereastra’ (adică oră liberă) și încă vreo două ore la care face același lucru ca la prima oră si se duce acasă.
Aici vin elevii la pregătire, le aruncă o explicație plictisit, dă de lucru niște exerciții și se pune la TV. După ce termina exercițiile le corectează tot atât de plictisit și se termină si ora aia, după care urmează alta. Aceeași chestie, aceeași bani.

În final avem un om fericit! :) Nu face mai nimic si este si bine plătit pe treaba asta. Super tare, nu? ;)
Iar pe partea cealaltă avem un om care muncește fizic mult mai multe ore, mult mai obositor, etc etc și ia 25% din ceea ce câștigă profesorul de mai sus, din care 10% i se duce tot profului (pregătirea fiului)

Voi ce părere aveți de asta? Își merită profesorii banii, la ‘silința’ pe care-o depun?
(iarăși, nu generalizez. Nu toți profesorii sunt așa, ci marea majoritate.)