Fată suferindHaha, citeam un blog mai vechi, și ajung la un articol interesant. Dau la comentarii și văd că am mai postat la acest articol, acum vreo 6 luni de zile.
Prima dată-mi veni o idee de-un articol, destul de ok, dar după ce mi-am recitit comentariul mi-a venit altă idee, zic eu mai interesantă.

Dau o parte din acel comentariu:

Emoțiile sunt de fapt niște substanțe eliberate de creier, și cum noi ca persoane devenim dependente de orice substanță în exces, dacă trăim cu cineva pentru un timp îndelungat vom ajunge dependenți de acea persoană și de acele emoții care ni le dă. Și trăim în cuplu, fericiți sau triști, doar pentru că suntem dependenți de acele emoții.

Și acum mă gândeam în felul următor. Nu zic că așa e, zic doar că e o idee, care poate fi sau nu adevărată.

Emoțiile sunt de fapt anumite substanțe secretate de creier.
Când ne simțim fericiți, creierul eliberează o substanță numită serotonină. Când simțim plăcere intensă e vorba de secreția unor substanțe numite endorfine. Când suntem triști creierul eliberează o altă substanță. La fel și când suntem nervoși, depresivi, frustrați, și alte emoții.

Eh, probabil la fel o fi și cu atracția. Știți senzația de “fluturași în stomac” atunci când ești îndrăgostit sau când revezi / urmează să revezi pe cineva după mult timp? Sau când ești departe de persoana iubită și-ți e dor de ea? Sau când te-ai despărțit de ea și îi simți lipsa? Sau multe altele …

Cu siguranță se întâmplă ceva major în creieraș de simțim acele goluri în stomac. Poate … sentimente? emoții?
Am zis mai sus că aceste două lucruri înseamnă de fapt niște substanțe.
Și cum oricine e dependent de anumite emoții, gen fericire, plăcere, sau în cazul în care ești psihopat, frică, supărare sau mai știu eu ce, automat corpul va cere aceste emoții, și vei face (conștient sau inconștient) cam tot ce-ți stă în puteri să “trăiești” din nou aceste emoții / sentimente.

Acum gândește-te așa. Simți plăcere când ești cu persoana iubită? DA! Simți fericire? DA! Ok, deci înseamnă că eliberezi anumite substanțe când vezi / ești cu persoana iubită.

Eu mă gândeam în felul următor:
Sentimentul de iubire înseamnă de fapt tot o substanță secretată de creier. Și probabil este una supremă. Una mai importantă decât toate celelalte. Una de care e complet dependent corpul.
Una pentru care merită să faci orice ca să o ai!

Și pentru cei care nu știu, noi suntem atrași de MULTE ‘chestii’ la cealaltă persoană, printre care înălțimea, culoarea părului, ochilor, pielii, zâmbetul, formatul buzelor, feței, mirosul, gesturile, etc etc etc.

Eh, POATE că substanța aceea supremă, care e mai presus de oricare alta, se formează EXACT după ce-am zis mai sus. Poate ca se formează după mirosul, gesturile, vocea, etc, ale celuilalt. Și poate că de-aia iubim DOAR O PERSOANĂ și nu vrem alta!
Poate că de-aia ne e greu să renunțam la o persoană pentru alta. Poate că putem avea ceva mai bun, dar nu vrem. De ce? Pentru că noi tânjim DOAR după acea substanță, cu formula creată după doar o singura persoană!

De ce majoritatea persoanelor stau într-un cuplu nefericit? De ce multe femei, chiar dacă sunt bătute, nu pleacă? De ce mulți bărbați, chiar dacă nu sunt complet satisfăcuți pe partea sexuală, nu pleacă? De ce nici femeile? De ce multe persoane stau într-un cuplu, chiar dacă au parte de foarte puțină fericire și de foarte multe supărări?
De ce…? De ce…? De ce…?

Nu v-ați dat deja singuri răspunsul? Înseamnă ca n-ați prea înțeles!Băiat suferind
Pentru că acea substanță cu formula creată după o singură persoană, e supremă! E mai presus de orice! E substanța pentru care creierul își spune “da! merită să îndur supărări, bătăi, etc etc pentru că o fac pentru ceva mai bun decât orice pe lume!

Ce trebuie să reții din acest articol? Că iubirea POATE însemna o substanță creată cu o formulă special făcută după mai multe criterii ale persoanei iubite, și e o substanță supremă pe care corpul / creierul o pune pe primul loc, și e dispus să suporte multe alte stări doar pentru a o putea păstra și elibera în sânge atunci când simte nevoia.

De ce am scris acest articol? Pentru că încerc sa înțeleg de ce oamenii stau în relații chiar dacă nu se simt fericiți, de ce multe femei (sau bărbați, de ce nu?) acceptă să fie bătute în loc să-și caute altul, etc etc.

 

PS: Acest articol a fost inițial scris pe 10 Februarie 2011, și păstrat în Drafts (Schițe). Nu știu de ce nu a fost niciodată postat. Probabil vroiam să-l continui cumva sau nu eram îndeajuns de mulțumit de calitatea articolului. Nici acum nu sunt, mai trebuia completat / modificat. Dar îl postez așa cum a fost scris, pentru că într-o mare proporție e interesant :)