Acum cateva zile (marti) am fost de servici pe scoala. Pe la ora 11 intra doi tipi de la Politia Comunitara si imi spun sa-i duc la cabinetul doamnei directoare. Ii duc acolo, revin la locul meu, la intrare in scoala, ma pun pe scaun, revin la cititul unui blog. Trec vreo doua minute si iar ma deranjeaza cineva. De data asta imi intra sase oameni, doua femei si patru barbati. Astia erau de la jandarmerie, si nu mai doreau la directoare, ci la secretariar. Ii duc si pe astia unde doresc si ma intorc la locul meu. Astia erau caraghiosi rau de tot. Unul din ei era pitic, avea cam 1.6m, si haina de pe el (cea cu inscriptia “Jandarmeria Romana” pe spate) ii ajungea pana la genunchi. Langa el era un tip inalt, facut, si mai avea si vesta antiglont pe el, care-l arata si mai dezvoltat. Mai erau si tipele alea, una chiar buna :-" si alta mai invarsta si a naibii rau de tot.

Ok, care e faza cu jandarmii astia? Vin aproape saptamanal prin liceu, si cateodata mai stau si toata ziua pe acolo. Eh, si sa vezi, tocmai cand eram eu de servici trebuiau sa stea ei toata ziua. Cand vroiam si eu sa ma duc sa fumez, trebuia sa merg 100 de metri :-l . A fost o faza care pe mine m-a facut putin sa ma gandesc oare de ce sunt platiti astia. Sunt o multime de persoane prin scoala care te bat daca ii numesti manelisti, care te bat pentru ca asa le vin lor, sau pentru ca in ziua respectiva s-au imbatat si trebuie sa se ia de toti din scoala, ca de, asa se simt ei bine. Se distreaza prin ceea ce fac. Si multe alte specimene destea. Jandarmii aia nu stiu cum mama masii nu i-au vazut pe aia, ca doar toata ziua s-au plimbat prin scoala. In schimb l-a vazut pe un tip, care pur si simplu venise in scoala pentru o cunostinta. Si cand sa iasa din scoala a luat-o pe scurtatura (adica a sarit gardu). Opa, stai asa ca azi si-au facut banii baietii de la jandarmerie. Il ia frumos pe ala, si ii scrie o amenda de 500 ron. De ce am spus mai sus ca tipa aia era mai a naibii? Pentru ca tot tinea sa ii scrie amenda pe 2000 ron, din motiv ca baiatu’ comenta. wtf, 500 ron pentru ca ai sarit gardul scolii? :O Si daca le dai cate o palma dupa ceafa la jumatate din elevii scolii, ca sa te simti bine, nu-ti iei nici macar 1 ron amenda? Cum vine asta?? De-asta platim noi jandarmii? Ca sa ii lase pe altii sa se bata intre ei, si sa amendeze pe cei care pur si simplu au sarit un amarat de gard??

Aaa, da, si unul din jandarmii aia chiar m-a enervat al naibii de mult incat stateam cu telefonul in mana si postam pe blog acest post. De ce? Pentru ca atata nesimtire a avut in el incat a venit la mine si mi-a zis “auzi, tu si asa ai stat toata ziua jos, ia da-te sa stau si eu”. Ma deci putea sa ma roage sau nu stiu, sa se uite insistent la mine, poate ma simteam. Dar nu sa-mi impuna sa ma dau de pe scaun ca sa stea el jos. Si mai avea si un mers ciudat, exact ca un manelist dela’ care merge clatinat, sa para ‘ciumeg’. Aa, da, pardon, este manelist de fapt. Pentru ca vorbea cu ceilalti despre o melodie a unui copil de 10 ani, Ionut Cercel parca:-/ . Aoleu, deci astia se omoara intre ei pentru o melodie cantata de unu’ de 10 ani? Si mai sunt si jandarmi pe deasuprea. Off, credeam ca astia is mai cu capu’ pe umeri.

Se apropie ora 15, cand trebuia sa plec acasa. De fapt era ora 13 deabia, si eu imi iau caietu’ si le spun la aia ca plec. Ma dureau si pe mine picioarele de atat stat in picioare. Ma asteptam sa plec, sa scap de fata lu’ nea ala. Dar na, plictiseala isi spune cuvantu’. Plictiseala lui. S-a pus ala sa ma critice si sa ma ia la intrebari ca “de ce pleci de la ora asta”. Mi-a spus “aa, ii tragi teapa lu’ colegu’ ala al tau, il lasi sa stea pana mai tarziu, iti bagi p*la in gura directoarei si pleci, nu?” *(mai eram de servici cu un coleg, care statea langa cancelarie)*. La faza asta eu deja am ramas ‘straight face’:| Nu mai stiam ce sa zic. Ma rog, am zis si eu un “ddda” si dau sa ies pe usa. Acum iar a inceput ala sa comenteze. “Dar unde te duci tu acum? Te duci sa bagi doua beri si dupa aia acasa, nu?”; etc. Ce se baga ala in seama, si mai ales ce tupeu are.

Anyway, am ajuns acasa, au trecut deja cateva zile si tot ma gandesc: “De ce mai vin astia prin scoli, daca tot nu fac nimic bun, decat sa incurce?”