The Mummy si Indiana Jones. Gen asemanator, ambele-s in lista favorita (daca ar exista asa ceva).

[rxmovie-375346]

Super filmul. Ma lasase cu semnul intrebarii (sa-l vad? sa nu-l vad?) din cauza comentariilor de pe diferite trackere. Oricum, mi-a placut mult. Pacat ca nu s-a pastrat o oarecare istorie a filmului, si au schimbat unul din personajele principale, mai precis pe Evelyn. In primele doua caracterul a fost jucat de Rachel Weisz iar in a treia parte de o necunoscuta Maria Bello. Pacat.

Jet Li a jucat bine, chiar daca nu mi-a placut prima data cand l-am vazut ca se transforma in balaurul ala urias. Prea fake. Mai multe nu spun (poate mai citesc si persoane care nu vor sa afle spoilers)

[rxmovie-83878]

Super si acest film. Harrison Ford e PREA batran pentru a mai juca in filme de acest gen, la cei 66 de ani. Dar totusi a jucat in rolul lui Indy, nu ca in The Mummy, actorul principal sa-l schimbe.

Acelasi lucru ca la The Mummy il spun si aici: parca s-a exagerat cu efectele. Cel putin in asta s-a exagerat destul. Eh, ideea mi-a placut, chiar daca Indiana Jones 3 ramane preferatul meu, in special pentru glumele lui Sean Connery.

Mi-a mai placut ca a revenit Karen Allen, din primul.

————-

Eh, intr-un final ce vroiam de fapt sa subliniez, e asemanarea dintre ele. Voua nu vi s-a parut? Adica s-a urmat cam acelasi drum (eh, gen asemanator, idee asemanatoare, ce vrei). Dar faza e ca in ultimele filme din serii, s-a intamplat cam acelasi lucru. Adica mama si tata isi intalneste copilul. E asa? Familia O’Connel se ‘aliaza’ cu fiul lor in calatoria spre Imparatul Dragon, iar in celalat film Indiana Jones se intalneste cu Marion, care-i spune ca Mutt e fiul lor, si cei trei se duc sa-i opreasca pe.. dusmani.

Asta nu mi-a placut. Asta m-a facut sa cred ca s-au copiat intre ei (tinand cont ca The Mummy e mai nou, pare copiat dupa Indiana Jones). Eu nu inteleg ceva acum. Ambele s-au produs cam in acelasi timp.
Ce cred eu? Ca directorii (sau writerii) s-au intalnit intr-o seara la o bere, s-au facut muci, si-au povestit ideile pentru urmatoarele lor filme, si au unit ideile. :))

In final, tot The Mummy ramane preferatul meu :D