Am dat peste un video aici, care văd că provine de aici, în care sunt adunate niște remarci importante spuse de Octavian Paler.

de ce? blog a remarcat ca fiind importantă ‘replica’ “Suntem o țară de oameni singuri. Atât de singuri încât până ca și nefericiții nu sunt solidari între ei.

Eu aș remarca alta:
Ierarhia primejdiilor care amenință România:
-pe primul loc: televiziunile;
-pe al doilea loc: președintele Băsescu (atunci ȘI acum)
-pe locul 3: clasa politică
-pe locul 4: caracterul nostru de popor, mult prea vesel, mult prea bășcălios, și superficial

Și hai să mai spun încă una interesantă:
Dacă va exista în România conștiințe care nu se vor vinde, atunci încă mai există speranță

One more :D :
România are nevoie de câți mai mulți pesimiști pentru a-i opri pe cei care mimează optimismul în orice ocazie

Și-acum, dacă-mi permiteți, vreau să mai spun și eu câteva vorbe.

Cea mai genială mi s-a părut aia cu “televiziunea e cea mai mare primejdie care amenință România“. Eu de mult credeam asta. Eu de mult nu mă mai uit la tv. Eu de mult îi sfătuiesc și pe alții să facă la fel, să găsească ALTCEVA de făcut în timpul liber decât să se uite la toate prostiile inutile la tv. Dar na, NIMENI nu m-a luat în seamă.

Și a 4-a primejdie e la fel de importantă! E o diferență de la cer la pământ între a avea un zâmbet pe buze în fiecare zi, ceea ce e bine, și a fi mult prea vesel, mult prea distrat de orice căcat pe care-l vezi în față ochilor. Mulți confundă aceste 2 situații și cred că e bine ce fac.
Să nu mai vorbim de faptul că poporul român și-a dezvoltat o latură spre a fi cât se poate de bășcălios, de-a face mișto de orice, la orice oră. De-a se amuza pe seama unor chestii idioate. La noi teribilismul parcă nu se termină niciodată! Să nu mai vorbim de superficialitate … :|

De clasa politică n-are rost să mă mai leg, că știți cu toții cât de joasă e; se știe că ei sunt principalii care ne distrug țara. Ei ne distrug țara și televiziunile, revistele, internetul (dacă nu e folosit cum trebuie!), școala (depinde!!) ne distrug conștiința, personalitatea, pe noi înșine, ca persoană.

Vreau să mai discut pe baza ultimei afirmații: Eu rar sunt optimist. Știu că-i bine să fii optimist dar în țara asta ni s-a băgat pe gât optimismul și am fost învățați să fim PREA optimiști. De câte ori ați CREZUT că de mâine va fi mai bine? De câte ori i-ați crezut pe politicieni când mințeau cu nerușinare și spuneau că VOR FACE ceva în țara asta? De câte ori ați crezut ce-ați văzut la televizor? Vă spun eu: GARANTAT de multe ori!
S-a îmbunătățit ceva!?!? NU CRED! Atunci nu credeți că e vina voastră pentru că ați băgat de seama!? Nu credeți că e vina voastră că v-ați pus viața și viitorul în mâinile ALTOR persoane? Vă spuneați în gând “merg pe mâna lu’ ăsta, că sunt optimist și cred că va face ceva“.
A făcut cineva ceva? NU CRED! Și tot voi ați avut de suferit! Iarăși: Nu credeți că ar trebui să fiți mai rezervați în a fi atât de creduli? Nu credeți că ar trebui să fiți puțin mai PESIMIȘTI!?

Știți ce înseamnă a fi prea optimist? Înseamnă a fi foarte manipulabil de orișicine. Înseamnă că ești prea naiv și crezi orice, deci vei fi de acord și nu vei pune la îndoială cuvintele ălor mai mari ca tine. DE-AIA s-a ajuns unde suntem astăzi!!!

Dacă poporul nostru și-ar fi văzut de treburile lor și de viața proprie, fiind optimiști pentru VISUL PROPRIU și pesimiști la sfaturile altora, am fi fost și noi undeva MULT mai sus. Mulți dintre noi nu avem un vis în viață. În loc să credem în forțele proprii noi ne punem toată încrederea în “ăia de sus“, și sperăm să ne fie mai bine.

Mereu am fost de acord cu ideea că poporul ăsta e incredibil de prost. Nu știu cum pana mea unii au IQ-uri foarte mari și sunt mai idioți decât cățelul meu de la țară care se linge-n cur toată ziua. Nu știu cum pana mea unii sunt atât de deștepți la școală, dar când deschid gura put de prostie, și mai presus de astea, sunt și proști și nedescurcăreți în viață (prea naivi. neieșiți în lume. prea OPTIMIȘTI)

M-aș lega puțin de sistemul de învățământ, că ăsta ne-a prostit atât de mult. Dar na, o las pe altă dată :)