O blogăriță pe care eu o am la suflet (nu de alta, dar dacă nu spun asta îmi pierd partenerul de alergat :-" ) a scris un articol intitulat “23 de lucruri ce merită să le faci într-o viață sau cel mai bine zilnic:” (link aici)

***Și din prea mult timp liber, am dat niște reply-uri (că tot mi-era mie dor de vremea când circulau pe bloguri articolele cu “Leapșa: ” în față)***

După cifră, urmează ‘lucrurile’ ei; după “ – “ urmează reply-ul meu.

1. să te trezești zâmbind de dimineață fără un motiv anume…doar pentru simplul motiv că trăiești.
– Da, poate doar într-o utopie. Se întâmplă cam RAR să zâmbești pe motiv că trăiești. De obicei te trezești cu zâmbetul pe buze din alte motive (atunci când o faci).

2. să visezi cu ochi deschiși la ceva ce dorești să ți se întâmple.
– Eu foarte des visez cu ochii deschiși, și destul de des spun și ce visez. N-ai idee de câte ori am primit comentarii negative de genul “nu mai visa mă cu ochii deschiși!”. Niciodată nu le-am luat în considerare, pentru că-mi place. Ideea e că de multe ori am primit aceste cuvinte de la tine! Ciudat cum se învârte roata …

3. să te dai cu rolele ascultând muzică la căști.
– Never tried. Gotta try it soon :-)

4. să alergi de unul singur și să încerci să îți golești mintea pentru cel puțin 5 minute ( să faci o pauză la toate problemele tale).
– Cam ăsta e și unul din multele beneficii ale alergatului. Să-ți eliberezi mintea. Mulți nu știu, dar când alergi (pt perioade relativ îndelungate), mintea se oprește cât timp alergi. Își dă un RESET. Uită de ORICE gând aveai înainte, bun sau rău. De-aia alergatul e o metodă incredibil de bună de-a te relaxa!
Și de-aia recomand eu alergatul mai degrabă seara decât dimineața (că dimineața nu prea ai motive să scapi de stres / gânduri)

5. să stai întins în pat și să asculți melodia ta preferată pe repet.
– Oarecum boring. Merge mai degrabă cu cineva care să prefere același stil/aceeași melodie. Să stați pur și simplu, fără să vorbiți. Doar să ascultați melodiile preferate. E și romantic. Sau pe-acolo.

6. să recitești prima carte care ai citit-o în copilărie/școala generală…îți vei aminti ce fel erai când erai copil .
– N-am încercat asta. Dacă efectul e cel spus de tine, trebuie să încerc asta! Prima carte pe care-am citit-o cap coadă cred că a fost Omul Invizibil, nu mai știu de cine era scrisă. Pe undeva prin clasa a 6-a.

7. să ieși la plimbare cu aparatul foto și să fotografiezi tot ce ți se pare interesant.
– Booring, booring, booring. Super booring! Sau nah, probabil e pasiune de fete și n-o înțeleg eu :))

8. să te plimbi pe plajă și să asculți marea.
– Ete pârț! That shit is overrated. Văzut prin filme, plăcut. Încearc-o pe propria piele să vezi că nu e atât de fain pe cât ți se pare // crezi că e. Sunt multe alte lucruri de care nu știi care-s de zeci de ori mai memorabile, frumoase, interesante!

9. să privești apusul la mare (toată lumea privește răsăritul).
– Bine spus! Privitul răsăritului e iarăși overrated. La apus se formează de fiecare dată culori foarte frumoase pe cer, forme frumoase. Norii se aprind în culori nemaivăzute. E o “priveliște” de neuitat. În schimb la răsărit nu se întâmplă mai nimic special / frumos.
Plus că răsăritul se petrece mult prea repede, pe când apusul e un proces mai îndelungat.

10. să stai tolănit într-un șezlong și să sorbi încet din băutura preferată..
– Da’ ce, ești babă? Sau coca-style (manele / fiță – style)? E prea sec! Te duci să alergi pe plajă, să joci volei pe plajă, să te iei la bătaie cu valurile, să te dai cu skijetul, să te duci în larg cu barca, să te duci în larg cu salteaua până urlă salvamarul la tine că n-ai voie, tu continuând până vine și dă cu vâsla-n tine să te duci înapoi la mal. Astea-s chestii faine de făcut pe litoral, ziua, la vârsta noastră. Nu să freci menta ca babele sau ca fițe-style pe șezlong.

11. să ai un caiet de notițe și să notezi în el ….gânduri ce îți trec prin minte.
– Fuck no! Ai încercat? Dacă nu, încearcă, să vezi cât de lame, stupid și inutil e totul. Când îți vine o idee genială, o faci, pe loc. Sau o ții minte și imediat cum ești liber o pui în aplicare. Nu o notezi undeva. Se duce dracului toată inspirația dacă notezi idei.

12. să plantezi un copac.
– Fain. Dacă ai avea 10 ani! Acum serios, o idee foarte bună, trebe’ s-o fac într-o zi. De fapt, cred că o să fac multe activități de genul cu AMC la vară (în cazul în care nu m-au dat afară:(

13. să alergi prin ploaie vara.
– Da, super mișto. Păcat că și vara, ploaia e foarte rece (depinde). Anyway, de-abia aștept prima ploaie și să ies la alergat. Mereu le ratez.
A plouat într-o dimineața zilele trecute. Am ratat-o. Când să ies la alergat s-a oprit.
Acum 2 zile am fost la țară. Se făcute un nor foarte mare. Abia așteptam să ajung, să mă dau jos din mașină, și să încep să alerg. Când am ajuns se oprise.
FUCK! De ce toate ploile fug de mine? :(

14. să faci karaoke la tine acasă cu prietenii apropriați( i want to be freeeeeeeeeeeeeeee….)
– Am făcut odată la mine. Parcă erai și tu. Mi s-a părut un pic penibil (ca să nu spun un pic mai muuult :)) )

15. să îți închizi telefonul și să stai liniștit o zi întreagă …să te decontezi total de oameni.
– am atât de multe chestii negative de spus despre acest punct încât mă abțin de la toate :-"

16. să te privești în oglindă și să îți dai seama că ești un om frumos…în felul lui unic și personal .
– Să n-o dai în penibil. Mulți o dau :P

17. să te iubești și să te respecți cu fiecare zi tot mai mult.
– true, true!

18. să practici/faci un lucru nou până devine un obicei constant și să te bucuri de el .
– Ți-am spus asta și eu zilele trecute. E un lucru pe care cu toții trebuie să reușim să-l facem la PERFECȚIE, în ziua de azi.
Să putem învăța lucruri cu ușurință, și să ne dezobișnuim de lucruri cu ușurință.

19. să respiri, să trăiești, să simți , să iubești în fiecare zi ca și cum ar fi ultima.
– Dacă azi ar fi ultima zi, aș cheltui toate economiile și-aș face tot ce n-am avut ocazia să fac. Nu e chiar ok să trăiești ca și cum ar fi ultima zi.
Cei mai de succes oameni au cam ignorat prezentul, și s-au gândit la viitor. Dacă trăiești doar în prezent, se poate să ai o “bucurie” foarte mare în viitor.

20. să privești norii și să îți imaginezi forme/obiecte/culori ciudate și amuzante.
– Pârț! Nu mai am 10 ani. O făceam de plictiseală și pentru relaxare când eram mai mic. Acum am găsit alte metode, specifice vârstei, care să înlocuiască asta, având același scop final.
Plus că nu mi se mai pare atât de fascinant ca atunci când eram mic.

21. să îți respecți părinți și să îi suni să le spui „te iubesc, mamă/tată”…pentru că atunci când nu o să mai fie o să le simți lipsa teribil de mult…
– Da, am încercat asta.
Tata inițial mi-a închis apelul, și după ce l-am reapelat mi-a răspuns cu : Fugi de-aici, n-am bani!.
Mama a devenit foarte îngrijorată, întrebându-mă ce-am pățit, dacă sunt bine, dacă am avut vreun accident, dacă sunt în vreun pe moarte.
A 2-a oară când am făcut-o mi-a răspuns Da bine bravo, hai fugi de-aici acum.
DAFUQ, nu mai poate omu’ să le spună părinților că-i iubesc, fără ca ei să se gândească la vreun motiv ascuns?

22. să fii conștient de defectele tale și să lucrezi la ameliorarea lor.
– Ok :-/

23. să îți apreciezi calitățile și să le valorifici.
– Ok …

24. – FUCK, Am terminat? Cât de plictisit am fost de-am reușit să scriu toate cele? :|

25. – Anyway, Have a nice day, All of you :-)