Vad ca se tot critica emoizii pe diferite bloguri, site-uri de stiri, tv, tramvaie, etc. Ok, nu am nimic impotriva. Numai ca aici intervine o problema. Generalizarea. Ce muzica asculta astia? Pai printre melodiile lor emo, mai baga si cate un Evanescence, Nightwish, sau mai stiu eu ce. De exemplu stiu o melodie, Hawthorne Heights – Dead In The Water, in care versurile poti spune ca ii apartin unui emo. Mie-mi place melodia aia, dar nu sunt emo. Imi place Evanescence, imi plac melodiile mai triste, cum spun unii “in care iti vine sa-ti tai venele”. Nu mai spun de Nightwish in noua formula, prea frumos. Dar totusi nu am ajuns sa fiu un tip dela care se gandeste la orice pas cum sa faca sa moara. Ok, sincer sa fiu nici nu cred ca astia chiar se gandesc la asa ceva. Ma rog, unii da, dar majoritatea s-au luat dupa turma. In primul rand ei au stilul lor de a se imbraca. Unuia i-a placut frezele lor. Bun, si-a facut si el o freza de acest gen. Asta inseamna ca e emo? Heh, nu prea cred. Altuia i-au placut melodiile, ritmul. A inceput si el sa asculte. Altuia versurile, s.a.m.d. Asta nu inseamna ca acest oameni sunt emo. Asta nu inseamna ca sunt niste retardati care nu au chef de viata.
Ma rog, eu pur si simplu nu am NIMIC cu oamenii emo. Mai degraba mi se pare o caracteristica a adolescencei. Ai dat de greu, ai inceput sa inveti ce sunt alea griji, sa te maturizezi. Ti se pare greu, asculti o melodie si pricepi fix nimic din ea. Adica ceea ce nu trebuie. Si gata, hai sa ma omor. Asta mi se pare ca li se intampla unor adolescenti. Si de aici si curentu’ emo.

Faza e ca stiu persoane care au tepi. Mari, nu numai creasta. Asemeni unui emo. Si el e minimalist. Rupe cluburile. Dar pur si simplu asa i-a placut lui sa-si faca freza (ma rog, ca a fost copiata dupa alt houser, si ala dupa altu, etc asta e partea a doua). Unii cand il vad poate ca spun in gandul lor “lol, ia uite-l si pe emo ala”.
Sau alta faza, care des mi se intampla mie. In primul rand nu ma imbrac altfel, chiar daca mi-as dori. Asta in principal pentru ca daca as face-o as atrage ochi dupa mine, lumea m-ar privi cu alti ochi. Asta e, rockerii sunt priviti mai urat pe la noi. Oricum in prezent rock ascult extrem de putin, 90% din muzica ascultata fiind trance. Si la stilul asta caut tot melodii cu versuri mai (…). O melodie rock si un trance is foarte asemanatoare, daca le bagi la ambele versuri bune. Cel mai important e ca ma feresc sa spun ca ascult rock. Tot din aceeasi cauza ca mai sus. Daca ii spui lu’ unu’ ca asculti symphonical rock se uita crucis la tine. Daca ii spui ca asculti goth deja sunt multe sanse sa fii considerat emo (a.k.a. ratat, in fata multora, care nu inteleg genul, si care se iau dupa vorbele altora). Daca ii spui ca asculti trance se linisteste, considerandu-te un om… normal. Iarasi, in cazul in care nu esti intr-o comunitate de oameni asemeni tie, e greu sa fii diferit. Si asa lasi la o parte stilul preferat, pentru ca sa poti fi privit ca un om normal.

Deci:

  • Nu sunt emo!
  • Nu am tendinte sinucigase!
  • Ascult rock! Nu conteaza de care, daca-mi place, ascult!
  • Ascult house! La fel, daca-mi place, ascult!
  • Nu mai generalizati la prima vedere!!!

Ce vreau sa inteleaga lumea de aici este: nu mai va luati dupa aparente. Nu-i mai considerati pe unii intr-un fel de la prima vedere. Pot fi altfel de oameni! Si eu fac des greseala sa-i desconsider pe unii numai pentru simplul fapt ca scriu cu ‘k’ in loc de ‘c’, sau ‘q’ in loc de ‘cu’.
Inca ceva: Daca un om pare sa fie intr-un fel, nu se stie sigur daca si este!