Ah, a inceput scoala. Dupa cum stiti (sau nu stiti) de pe aici, am avut ceva probleme prin scoala si am incercat sa ma transfer. Nu am mai scris nimic dupa aceea pentru ca nu s-a rezolvat nimic. Directoarea de acolo a fost o mare panarama si m-a tinut pana in ultima zi cu “vino maine sa-ti dau actele si ce mai trebuie pentru transfer” si dupa aceea a fost cam prea tarziu. Alta faza e ca eu am primit diploma abia in ultima saptamana de vacanta (mai exact pe 11 septembrie). Si inca nu am totul. Mai imi trebuie de acolo si dovada de vaccinari, si tot ma tine cu “vino maine / vino poimaine”.

Eh, intr-un final sunt in alt liceu si pana acum mi s-a parut ok. Ah, cu o mare rusine o spun: tot intr-a 11-a. Oare de ce? Absentele au dus la exmatriculare (absentele alea de cand am spus ca nu ma mai duc in acel cartier/acea scoala). Eh, lasa, macar asta sa-mi fie invatare de minte (stii tu, din greseli inveti cel mai bine).

In 3 zile (de cand a inceput scoala si pana acum) mi s-a parut destul de ok. Aici pana si la geografie se preda. Pana si la biologie se cer manuale. La romana deja ne-a dat de citit. Fizica (din 3 ore cat am avut) mi se pare mult mai in regula decat dincolo. Vad ca acest profesor sta frumos sa explice. Matematica inca n-am facut nicio o ora sa spun cum e. Eh, intr-un final asta am vrut, asta am. Am vrut sa intru intr-un liceu in care se face carte, vad ca se face (la prima vedere). Acum pe mine ma intereseaza in special informatica. Maine am 3 ore consecutive si tot maine sper sa ma conving cum e. Din auzite pare severa profa (asta si vreau!). Chiar daca am 2 ani lipsa, sper sa inteleg informatica, pentru ca stau destul in domeniul web si ma mai pricep la codding. Si sper din tot sufletul ca informatica sa se predea cum trebuie, chiar mai avansat decat trebuie. Acelasi lucru si la engleza. Chiar vreau sa invat engleza si informatica (imi foloseste mai mult sa stiu engleza decat sa stiu derivate in matematica)

Colegii? Mi se par ok. Nu aveti idee cum am fost in prima zi. Mai stresat si mai emotionat decat in prima zi de scoala. Asta pentru ca intram intr-un colectiv cu totul nou, si intram exact in mijloc lor, ei cunoscandu-se deja de 2 ani de zile. Nu e aceeasi chestie ca prima zi de liceu dintr-a 9, in care nimeni nu stie pe nimeni. Aici toti se stiu, numai tu nu stii pe nimeni.
Eh, nici nu ma asteptam sa fie atat de primitori si de treaba. N-am fost respins sau alte chestii. Nici nu vreau sa-mi imaginez cum era sa pic intr-o clasa ca fosta.

Liceul e mic :P E al dracu’ de mic. Tot liceul e cat un singur corp din fostul liceu. Au 3 clase si-o clasa. Eh, nu-i asta problema. Din contra, e chiar mai bine asa.

Profesorii? Sincer sa fiu am fost inspaimantat de profa de geografie :| Si de cea de romana (cand am auzit ca trebuie sa citim am ramas putin cu gura cascata. Eh, e bine, dar.. eu si cititul (…) )

Ah, da, am uitat sa specific ca liceul e la 15 minute de mers pe jos, de casa. E un lucru bun, chiar daca azi dimineata m-a facut leoarca pana la scoala.

Apropo de ploi. wtf? Acum fix o saptamana eram la peste, si faceam baie in Dunare. Stiu ca era cald. Si acum tremur de frig. Ciudata vreme :-?

In alta ordine de idei, mi-a venit si mie RDS-ul :D Adica au venit sa-l monteze. Imediat dupa aia intru pe admin.rdslink.ro si ma uit la trafic. E din Iulie. Adica username-ul + parola sunt venite din Iulie. Adica eu trebuia sa am net din IULIE X( . Eh, asta e. Trebuie sa ne obisnuim sa traim in Romania. Vrei sa-ti vina la timp/mai devreme/mai repede? Te duci la ei, ii ameninti cu OPC-ul, cu tribunalul, faci galagie. Faci chestia asta de cateva ori, dupa aceea apelezi si la OPC si observi ca tot nu vin. Tot iti baga vrajeli cum ca “nu avem echipamente”, si unui vecin care-si face contract de 2 saptamani ii vine cu instalarea. Intr-un final tot cu banu’ (a.k.a. MITA) se face treaba. Dai banu’ si-ti vine. Nu dai banu? Eh, atunci stai ca fraieru’ luni de zile pana vine si la tine.

Cum imi place mie sa scriu posturi lungi, bat un apropo la cuvantul ‘mita’ de mai sus. De ce toti INCA numesc aceasta mita ‘ciubuc’ sau ‘bacsis’ sau cum vrei sa-ti mai zici. Asta pentru ca m-a certat mama ca nu i-am lasat un ban celui care a venit sa-mi monteze internetul. Cum mama masii sa-i las bani? Pai tot astia care lasa bani drept o ATENTIE i-au invatat cu banii (cu bacsis-ul), si acum ca sa vina sa-ti monteze cablul pentru care ai platit (sau usa, sau geamul termopan, sau centrala termica, sau gazele sau orice vrei tu // le-am intalnit pe toate in ultimul an) trebuie sa platesti. Sa platesti IN AFARA de manopera uriasa. Eh, Romania, la ce te-ai putea astepta? O sa dezbat acest subiect alta data, ca deja fac postul prea lung.