Asta pentru ca n-am mai scris de mult si pentru ca vreau sa va urez tuturor un revelion cat mai frumos. Uite ca se poate ca printr-un mesaj sa le urezi tuturor ce vrei. De ce lumea nu poate sa-si puna la status urarea si sa nu mai trimita mesaje, cica interesante, frumoase, luate din search-uri de pe google?

Eu unul as fi mult mai fericit daca as primi un mesaj sincer, cu cuvintele personale, decat o dedicatie inventata de alta persoana si preluata de trei sferturi din tara. De multe ori imi venea sa intreb, si de putine ori chiar am intrebat “acest mesaj fake e copiat si trimis mie si a altor n persoane, sau chiar e pentru mine?”

Oricum, ca sa fii in rand cu lumea, esti obligat sa inghiti astea, sa taci daca nu-ti convine, si mai presus de orice, sa faci si tu asa ceva.

Am stat si m-am gandit ceva timp si am ajuns la o concluzie.
Inainte de toate, eu personal nu cred in asa ceva. In craciun ca fiind sarbatoarea nasterii lui Iisus, in paste ca fiind sarbatorirea inaltarii lui Iisus la cer, si alte zile importante ale anului, tot ale sfintilor. Bun, si ma gandeam ca daca nu cred in asa ceva, ce rost ar avea sa si sarbatoresc asa ceva, in afara de faptul ca sunt obligat de imprejurari?

Eh, si am ajuns aici: Lumea are nevoie de asa ceva. Nu neaparat pentru faptul ca ei cred in asa ceva si sarbatoresc nu-stiu-ce. Ci pentru faptul ca munca e grea, obositoare, si la un moment dat e bine venita o pauza de sarbatoare. Ganditi-va cum ar fi sa muncesti non stop. Sa muncesti zi de zi, fara sa astepti nimic. Asa, parca mai ai un motiv in plus sa te trezesti dimineata. “eh, lasa ca mai e putin pana la vacanta/concediul de pasti/craciun/etc”.
Dupa toate, is folositoare sarbatorile de orice fel.

Deci de ce n-as sarbatori craciunul? De ce sa nu-mi convina sa stau acasa, sa mananc bine, sa ma relaxez, sa ma simt bine? Sau in cazul celalalt, miel+pască+ce mai e. Mie-mi convine.

Si cu asta se pare ca mi-am raspuns si la intrebarile de genul:
“de ce lumea schimba salut-ul din fiecare zi cu “hristos a inviat/adevarat a inviat; la multi ani (asta acum, de revelion); sarbatori fericite?”
“de ce lumea simte nevoia sa primeasca felicitari de sarbatori?”
Si apropo de asta, tot nu inteleg de ce oamenii simt nevoia sa trimita o felicitare cat mai diferita, cat mai complicata, lunga, poetica!?

Si in final Revelion cum v-ati dorit! (ca e prea tarziu sa urez sarbatori fericite :)) ). Tuturor! (and I really mean everyone!)