Plecând de la poza din articolul ăsta mi-a venit în minte o bună explicație pentru cei care nu scriu corect (aka cei care scriu cu ‘jtii’ ‘shtii’ ‘yo/io’ ‘k tn nui bn’ etc)

Mă adresez acum celor care ÎNCĂ mai scriu incorect: Citind ultima frază din acel anunț (din poza alăturată) “Ne bazam experienta pe colaborari de suucces“, fără diacritice și cu acel cuvânt scris greșit (suucces), plus cuvintele de deasupra (softwaer și vekime), ați mai avea încredere în firma respectivă? Sincer acum, ați avea încredere într-o firmă care-și face reclamă în așa fel?

E ca și cum ați vedea pe străzi bannerele parlamentarilor scrise greșit (nume sau mesaj). Sau o reclamă la TV unde scrisul e greșit (c-o fi typo, c-o fi scris în limbaj ‘messengerist’ / hai faiv-ist). Ați mai avea încredere să cumpărați acel produs?
Eu sincer mi-aș zice “dacă ăștia nici măcar reclama nu și-o fac corect și fac greșeli, înseamnă că produsele lor sunt cele mai proaste de pe fața pământului” și pun pariu că aș avea dreptate!

Atât timp cât nu scrii corect NU POȚI FI LUAT ÎN SERIOS!!
Mă repet, să înțelegeți toți: Atât timp cât nu scrii corect, nu poți fi luat în serios!
Asta vreți, voi ăștia care mă uimiți de fiecare dată cu niște cuvinte noi la care stau secunde bune să ghicesc ce vroiați să scrieți, sau de multe ori nu ghicesc deloc și sunt nevoit să mai întreb odată ce-ați vrut să scrieți!? Serios, ASTA vreți?

Eu cred că nu. Atunci, de ce încă mai scrieți așa?
Poate că până acum nu ați văzut un motiv real și bun pentru care să începeți să scrieți corect, dar acum? Îl vedeți? Sper că măcar unii dintre voi să fi înțeles mesajul și să începeți să scrieți cum trebuie!

Și în final să vă spun ceva care mie mi se pare penibil și prostesc. O persoană care-mi scrie “io jtyu may bn k tn” să înceapă o discuție filozofică. Sau, mai rău (caz întâlnit la un .. să-i spunem prieten) să scrie incorect pe BLOG, despre un subiect serios.
Deci mă oameni buni ( pauză de râs: =)) ) dacă vreți să scrieți ceva cu cea mai mare seriozitate, să explicați ceva, să exprimați o părere personală, o opinie sau să începeți o discuție filozofică, scrieți corect!
E cea mai de căcat fază să încerci să pari serios, inteligent, explicând/discutând un subiect destul de complicat de vorbit (ceva serios) (c-o fi pe mess sau în orice alt loc pe internet) scriind ca un idiot. Cine te-aștepți să te ia în serios?
Mie mi s-au mai întâmplat faze de-astea pe y!mess și niciodată n-am putut continua discuția, deoarece din start l-am considerat un om prost. Un om care nu poate vorbi despre așa subiect. M-a apucat râsul și-am continuat la vrăjeală subiectul, râzând puțin de el și la final ignorându-i mesajele.

Așa că încetați cu tâmpeniile astea și începeți să scrieți corect. Nu vă aduce nici un avantaj scrisul ăsta de oligofren, ci din contră, vă aduce numai dezavantaje!

Păreri? Sunteți de acord? Sau considerați că acest “stil” de a scrie este ceva ‘cool’, ceva la modă? Considerați că este un semn de prostie sau un semn de inteligență?
Și încă o întrebare: considerați un om care scrie asa ca fiind prost, sau nu? Puteți spune “da! am ce învăța de la omul ăsta” sau nu?