Primesc in feed acum cateva minute un articol intitulat “mesaj pentru soferi?”. Curios, intru sa vad care-i treaba. Intru repede aici, ma uit la video si raman ” :| “.

In primul rand vreau sa spun ca acel video e superb si foarte bine facut. Cred ca prin US pe undeva e facut. Oriunde, numai la romani nu.
Stiti reclama de mai jos, de la TV? Aia cu tipele care calaresc o masina (cica photo shooting) si la sfarsit scrie “o campanie realizata de politia romana si petrom”?

Eh, asta a fost campania facuta in RO. Acum uitati-va si la urmatoarea. Asta e facuta in alta tara, de alti oameni, cu o alta mentalitate.

Deci? Vedeti vreo diferenta? Eu unul dupa ce-am vazut reclama aia la TV, de la romani, n-am inteles mai nimic. Adica am inteles mesajul, dar reclama nu e facuta in asa fel incat sa bage spaima in tine, sa o tii minte la fiecare pas care-l faci pe strada. Nu. O vezi si o uiti.
In schimb, reclama a doua cred ca nu o sa o uit prea curand. E mult prea adevarata. Iti cam baga mintile in cap (pentru cei care au cap). Sunt atent ca pieton, dar de acum CU SIGURANTA o sa fiu SI MAI atent.

Mi-a placut pentru ca in reclama a doua sunt inclusi in principal teenagers. Ei (ma rog, noi) suntem cei care ne oprim in mijlocul straii sa ne saruram, fara sa ne asiguram. Noi ne asezam intr-un loc vulnerabil la accidente, fara a ne pasa (sau asigura). Noi suntem cei care ne suim la volan cu prietenii in spate, muzica la maxim, galagie, barfe, etc, NEATENTIE.
Si de aici pleaca totul.
Mai e si acel tip care se suie beat la volan, dupa un chef. Totul e real. Mult prea real!

Ce am scris in ultimul paragraf ar trebui citit de 10 ori de adolescentii din ziua de azi, care la orice pas cauta atentie si vor sa-si impresioneze partenerul, prietenii, etc.

Ah, in legatura cu spot-ul, da, e prea lung pentru a fi inclus la tv. Dar eu m-am gandit asa. De ce sa-mi bage reclama la termopane cu “sa reziste, sa reziste, sa reziste” (vezi aici si/sau aici) de trei ori in zece minute, si sa nu bage reclama asta cu accidentele?
Nu vi s-ar parea mai corect sa scoata doua, trei reclame si sa o bage pe asta? Chiar daca e mai lunga. Dar e educativa si e pentru noi!

Eh, ei baga la tv ce-i place romanului, divertisment la greu. Ce conteaza daca avem 100 accidente pe zi? Conteaza ca divertismentul se vinde bine. Pff

Inca ceva: Drive safe! ;)