Clive Barker’s UndyingVorbeam zilele trecute cu cineva de jocuri mai vechi și interesante, și ne-am amintit de Clive Barker’s Undying.
Chiar mă bătea gândul să-l caut să-l reinstalez.

Din punctul meu de vedere: Ăsta da horror adevărat! Ce FEAR, ce Silent Hill, ce BioShock… nimic nu e mai horror ca Undying.

L-am jucat și terminat acum mai bine de 10 ani, și de 10 ani de zile ÎNCĂ mai caut un joc la fel de horror ca ăsta.

Articolul a plecat de la apariția jocului pe FL. În comentarii, zicea cineva că jocul ăsta l-a definit ca gamer. Pe mine cred că m-a definit ca persoană! Cred că jocul ăsta a fost prima mea experiență cu chestiile horror, și de atunci am început să fiu pasionat de chestii horror, scary, dark, macabre.
Profa mea de română din clasa a 11-a m-a descris ca fiind o persoană sumbră. Asta după ce ne-a dat o lucrare intitulată Autodescriere.
Primul meu ID de mess a fost darkangel. Și nu auzisem vreodată de serialul cu același nume.

Prin aceeași perioadă cu jocul ăsta, am văzut și primul film din seria Resident Evil (care e cel mai bun din serie, ultimele filme sub sigla asta îs niște fail-uri totale)
După asta, au urmat 10 ani de filme horror și 10 ani în care am tot căutat jocuri noi, la fel de horror. Mereu când apare câte-un joc nou, după ce-l instalez, înainte să intru în el îmi spun: ahh, sper să fie la fel de bun ca Undying. Majoritatea sunt fail-uri totale, și ajung a fi șterse a 2-a zi după instalare.

Deci da! Uite un joc care te marchează atât de mult încât poți spune că ți-a schimbat viața. Poți spune că te-a definit, fie ca persoană/personalitate, fie ca gamer sau orice altceva.
Uite câte putere poate avea un joc! Din exemplu meu, de mai sus.Clive Barker’s Undying

Menirea filmelor, jocurilor, muzicii sau a altor factori meniți pentru entertainment este aceea de-a crea emoții în noi, cu cât mai puternice cu atât mai bine.

Despre ce jocuri din ultima perioadă mai poți spune aceleași lucruri? Da, majoritatea au grafică faină, ai storyline bunicel, dar ce joc chiar creează emoții puternice în tine în timp ce le joci?

Am scris acest articol pentru că a fost o mică revelație pentru mine, dându-mi seama cât de mult impact a putut avea un joc și-un film asupra mea. Nu e de rău. Nu în totalitate.