Ce nesimțit. Cum cine? Eu! De ce? Pentru că a trecut o lună și ceva de când n-am mai postat. De fapt o țin așa de mult timp. De prea mult timp.
Nu-mi pare rău decât de faptul că tot aud de la diverse persoane “nu mai scrii mă și tu pe blogul ăla? că eu tot intru dar nu găsesc nimic nou”. Și faza e că aud chestiile astea de la persoane care nu credeam ca citesc blogul meu. De-aia-mi pare rău. Pentru ca dezamăgesc persoane într-un mod indirect.

Anyway, idei au fost cu nemiluita. Dar motivele din cauza cărora n-am scris au fost mai multe.
Unul ar fi faptul că mi-am pierdut juma’ din vară jucându-mă LineageII, și cealaltă jumătate jucându-mă MU-Online. Combină jocurile MMO (care cer foarte mult timp) cu ieșitul prin oraș (când mai ai timp/chef și de ăla) cu somnul (care a fost în exces – 12h+ pe zi) cu alte chestii minore și o să vezi că n-o să mai ai timp de nimic altceva. Nici măcar de verificat mail-ul (aveam într-un timp 100+ mail-uri necitite).
Dacă nici timp de verificat mail-ul nu mai aveam, vă dați seama că rar îmi găseam timp să-mi expun o idee pe blog.

Ce ți-e și cu ideile astea, când îți vin nu ai timp să le scrii. Când ai timp să le scrii, nu mai ai inspirația necesară. ntz ntz ntz

Alt motiv foarte important pentru care n-am mai scris sunt cititorii. Nu vreau să vă gonesc dar majoritatea chestiilor interesante care merită puse pe blog de obicei sunt legate de (sau conțin) o anumită persoană.
Nu mai pot scrie nici “printre rânduri”, că-mi dau seama că cineva se va simți. Nu știu de ce, dar m-am schimbat. Acum câțiva ani eram tipul care-ți zicea verde în față ce are de zis și ce nu-i convenea la tine. Eram destul de critic și multe nu-mi conveneau. Acum am învățat să trec cu vederea sau să tac când ceva nu-mi convine.
Sau poate am devenit indiferent față de problemele celorlalți. Sau poate .. sau poate ..

Sau alt motiv poate fi, la cât de simplist, atât de stupid, lenea.

Îmi amintesc că eu tot îi indemn pe alții să nu mai fie leneși, ca asta e un “obicei” de care poți scăpa. Că nu e bun (poate fi considerat un defect), etc etc. De multe ori îndemnurile mele i-au ajutat pe mulți. Și mereu îmi spuneam: “ma cum pana mea? Eu îi pot face pe alții să scape de lene, dar nu mă pot face pe mine?”. Well, ÎNCĂ mă întreb asta, și tot n-am găsit răspunsul la întrebarea “de ce îi pot ajuta pe alții, dar nu mă pot ajuta și pe mine însumi?”

Eu de obicei mă gândesc “oare cum va reacționa x-ulescu când va citi asta?” și o tai de pe lista de postat. Și cam asta se întâmplă cu orice idee pierdută prin Drafts.
Mă gândesc acum, oare o fi bine să scriu ca și cum aș pune gândurile pe o foaie (că sună urât “pe un site”) pe care n-o va citi nimeni? Dacă e asa, am multe de spus.

Apropo, mă gândeam să-mi schimb domeniul (că trebe’) și pe domeniul nou să scriu ca un anonim. Adică nimeni din câți cunosc (offline sau online) să nu-mi știe blogul nou.
Dacă e așa aș avea ce scrie, și chiar mi-ar face plăcere să fiu liber în scriere

Eh, mai rămâne de văzut ce va fi.

Încă ceva: Am mai spus că aud de la diverse persoane cum că mi-ar citi blogul, și vreau să vă spun că dacă dai click pe titlul articolului și te duci la sfârșitul paginii, vei găsi un locușor unde poți comenta.
Știu că aveți comentarii la baza unui articol citit (pe blogul meu sau pe altul) așa că vă spun că nu e nimic rău în a-ți exprima ideea (comentariul) printr-un … comment :)
Va fi și bloggerul mulțumit că cineva are ceva de spus în legătură cu articolul lui, și cred că și voi, pentru că știți că ați participat la o discuție și-ați avut ceva de spus.

Nu mă încălzește cu nimic comentarii în plus, dar m-ar bucura să știu și eu cine-mi citește articolele, și asta ar fi cea mai bună metodă să mă anunțați :)