As putea spune ca se aplica oriunde, dar ma refer in acest articol la magazinele de pc-uri. Preferi sa cumperi de la cel mai ieftin magazin, fara sa stii daca cei de la care cumperi sunt de treaba, sunt seriosi, sau preferi sa dai un ban mai mult pe aceeasi chestie, de la alt magazin cunoscut si serios?

De ce intreb asta? Pentru ca s-a intamplat de doua ori pana acum (sau poate a treia oara nu o mai tin eu minte) sa fac greseala asta. Sa caut magazinul cel mai ieftin, sa cumpar, si cand am nevoie de orice fel de suport de la ei sa imi dau seama ca acesta nu exista, sau daca exista e de cea mai proasta calitate.

Odata a fost cu o placa de baza. Dupa vreo doua luni de la cumparare nu mai stiu ce i-am facut de s-a busit. Cumparasem de la un magazit online, deci am trimis-o in garantie. Dupa vreo doua saptamani sun (ca ei au uitat sa ma sune sa-mi spuna cum sta treaba) si ma trezesc ca-mi spun “nu se poate face ca sunt pinii de pe socket indoiti”. Stai asa, ca eu stiu sigur ca aia erau intregi cand i-am trimis. Problema era de la un conector al sursei pe placa, nu de la socket(ul procesorului). Si eu stiu sigur ca am trimis-o ok, si nu prea-mi vine sa cred ca s-au busit pe drum (au o protectie). In final nu m-am mai ales nici cu banii, nici cu alta placa, nici cu nimic. Poftim motiv: “e stricata de client -> nu se ofera alta la schimb”

A doua oara, saptamana trecuta. Ma duc cu placa video la garantie ca nu se mai deschidea (eh, hai, sincer sa fiu a dat fail la resoftare bios si nu mai avea bios pe ea). Incerc sa ii spun ca vreau alta placa, si sa dau diferenta de bani. Nici gand. Nu se poate si iarasi nu se poate.
Partea aiurea a fost ca tipu’ ori era beat, ori drogat ori avea ceva probleme de echilibru. Ah, si sa nu mai spun ca nu era deloc prezentabil. Avea o barba ca a lu’ tataia, era imbracat cu o geaca urata si camasa (sau bluza) de pe dedesubt ii iesea pe afara. Eh, dupa ce stau la coada ca se certa cu un client, imi vine si mie randul. Ii spun ce s-a intamplat. In final ajunge sa ma convinga ca ei au placile de la un alt magazin online, si nu o pot schimba ei. Ok, got it. Pacat.

Eh, imi ia placa si se duce la sefu’ (care era la birou) si ii spune sa inchida pc-ul sa bage placa sa o probeze. Eh, am stat pe putin 20 minute (m-am uitat si la ceas!) cat au cautat ei un document prin pc pe acolo. WTF? Clientul sta si asteapta si tu iti cauti documente prin pc?
Termina cu aia si ii suna telefonul. Credeam ca innebunesc. Prima data ma gandeam sa-i iau placa si sa o arunc pe birou, sa-i trag o vorba ‘dulce’ si sa le spun ca si-au pierdut un client si ca voi recomanda la toti pe care-i stiu sa nu cumpere de la ei. Dar mi-am dat seama ca nu merita, ca tipului oricum nu-i pasa, la cum isi injura clienta dinaintea mea (credeti ca pe mine nu m-a injurat dupa aia, ca i-am luat din timp? ehee..)
In final termina de vorbit la telefon (inca vreo 5 minute) si baga placa. In 20 secunde o scoate ca a ajuns la ce i-am zis eu. Black screen. Jesus!

… Ce vreau sa intelegeti de aici? Ca nu merita sa cumparati ceva cu 10, 20 lei mai ieftin daca aveti de gand ca pe viitor sa apelati la orice fel de serviciu de la ei. De ce? Pentru ca nu o sa existe un serviciu de calitate.
Poate-mi invat lectia odata…