Eu din câte-mi amintesc sunt o persoană foarte ghinionistă. Dar în ultimul timp s-au cam schimbat lucrurile, mult în favoarea mea.

Eram sigur că nu iau bacul și doar 2 din clasă au luat. Eu și încă unul. Știam că intru la facultate, dar cu media mea eram 100% sigur că intru la taxă. Așa s-a și întâmplat. Am intrat la Calculatoare Taxă. Dar…
După asta îmi spun toți (bă dar TOȚI!) că e greu la Calculatoare, că se face prea multă matematică și prea grea, și că e greu să ții pasul și să nu rămâi cu multe restanțe. Mă hotărăsc și vreau să mă mut la Automatizări (aka Ingineria Sistemelor, aka Automatică și Informatică aplicată), unde cică e mai simplu. Dar nu știu dacă se poate.

Diferența dintre astea 2, din punctul meu de vedere momentan e că la Calculatoare, unde se face programare, o să trebuiască să stau o viață-ntreagă numai în fața unui calculator, deci o să-mi bușesc rapid ochii (și așa bunicii și părinții mei au probleme cu ochii, deci garantat o să am și eu. și-n plus de asta toți ăștia cu ochii albaștri au probleme mai târziu în timp), și sunt mari șanse să strici și spatele și alte părți ale corpului. Și-n plus de asta, o să pierd iarăși multe nopți pe net, de unde rezultă multe alte boli.
Ok, la Automatizări e oarecum mai simplu. Dacă Calculatoarele erau pe Software, Automatizările sunt pe Hardware, deci orice meserie aș avea tot va fi mai dinamică decât statul în fața unui pc.
Și-n plus de asta ce înveți la Automatică poți aplica și-n alte domenii (cred eu) (de ex mai poți repara un calculator pe partea hardware, mai poți repara un tv, un radio, o mașină, te poți băga la partea electrică la o mașină, poți moda mai ușor o mașină, de unde se scot ceva bănuți).
Deci eu intrasem la Calculatoare Taxă și vroiam la Automatică Taxă.

La taxă treaba stă în felul următor: Locul la cămin nu e garantat (aka se poate să nu intru la cămin), dacă intru plătesc vreo 220 lei pe lună la cămin. Iar în fiecare an trebuie să plătesc taxa la facultate de 2.200 lei pe an. Familia mea nu are o situație financiară prea bună, deci era un chin pentru ei. ÎNCĂ un chin, după ce-am terminat cu liceul, absențele, problemele :-"
La buget dai doar vreo 80 lei la cămin, ai locul asigurat și nu mai plătești deloc acei 2.200 lei pe an.

Eh, azi dimineață mă sună un fost coleg de clasă și-mi zice:
Bă, suntem amândoi în aceeași grupă, la Automatică Buget.” După care întreb eu de 10 ori, să mă asigur c-am auzit bine, dacă sunt ȘI EU la buget, și mereu dădea răspuns pozitiv.

Deci… am intrat și la Automatizări, și la Buget :D Toate motivele să fiu fericit, right? :D

Eh, nu-i chiar așa :)) Acum, chiar dacă ai mei se bucură pentru asta, eu tot vreau să mă transfer la Calculatoare, chiar dacă e Taxă, pentru că PARCĂ aș vrea mai mult să fac asta pentru tot restul vieții.

Îmi place mai mult. Un singur motiv îmi vine în minte în acest moment: La calculatoare (programare software) ai toată libertatea din lume să faci CE VREI și să aplici tot ce înveți, pentru că totul e FREE pe internet în domeniul programării, și în afară de facultate mai ai și tot internetul, toate tutorialele din lume să înveți CE VREI. Deci poți face CE VREI, cât de mult te ține imaginația, puterea, talentul și dorința de-a face.
La Automatică am belit-o. Să zicem că aș vrea să aplic ceva, și trebuie să fac un roboțel sau orice. DE UNDE BANI (!?) să cumpăr tot ce-mi trebuie să-l FAC? Și cred eu că TREBUIE ceva bani. Destui de mult DOAR pentru a pune în aplicare ce înveți. Nu merită!
Și dacă nu aplici, uiți. Nu experimentezi, uiți!
Și-n plus de asta parcă e o voce interioară care strigă “îți place programarea, du-te pe acest drum; nu lua o decizie proastă:(

Am doar o rugăminte. VOI CE ZICEȚI!? După ce v-am prezentat cam ce e în mintea mea, ce părere aveți? UNDE ar fi mai bine!?
Vreau păreri în special de la cei mai mari, care au trecut puțin prin viață, prin unul sau alt domeniu de-ăsta, să văd cam cum stă treaba pe viitor. Orice părere de la oricine e binevenită.