fericireV-ați trezit vreodată dimineața și v-ați pus întrebarea “Ce m-ar face pe mine fericit?” Sau, mai exact, “ce m-ar face pe mine fericit astăzi?După câteva secunde sau minute de gândire, după ce v-ați dat seama CE anume v-ar face fericit în ziua respectivă, pur și simplu să … faceți?

Dacă da, când a fost ultima dată? Cum v-ați simțit în acea zi? Dar la sfârșitul zilei? Dar după aceea? Zilele următoare? V-a schimbat cumva viața? Pentru puțin timp, mult timp sau de tot?
Aș vrea să-mi răspundeți la întrebările astea. Vreau să știu și eu părerile, experiențele, trăirile, emoțiile și sentimentele voastre în legătură cu asta.

Dacă nu, de ce nu încercați? De exemplu într-o zi de weekend când nu aveți școală, muncă sau alte treburi importante. Puteți face asta. Putem face asta. De ce n-o faceți / facem?

Să nu aud chestii gen “păi trebuia să mă întâlnesc cu x-ulescu și se supără” sau alte căcaturi de-astea. Puteți anula totul, doar pentru o zi a voastră, în care faceți ce vreți voi! La fel ca în melodia lu’ Grasu XXL, aia cu “Azi nu”.

Nu aveți curajul s-o faceți? Nu sunteți destul de voiți s-o faceți? V-ați gândit că poate asta v-ar schimba viața? Că poate vă veți simți mult mai bine după asta? Mai fericiți? Mai împliniți? Că poate scăpați de stresul de zi cu zi?

Nu spun că n-ați fi fericiți cu viața pe care o trăiți, dar sunt sigur că mulți (fooarte mulți) dintre noi, chiar dacă ducem o viață frumoasă și oarecum fericită, tot mai avem niște chestii, idei pe care vrem să le facem și nu putem din cauza măruntaielor de zi cu zi, care devin din ce în ce mai multe, care niciodată nu se termină sau care apar mereu, când poate vrem sa avem o zi a noastră.

Sau poate pur și simplu ne simțim puțin plictisiți de ce-o să urmeze, sau supărați, sau nu ne convine. Poate simțim nevoia că ne-ar trebuie o zi ca asta.

Încercați mâine, sau azi, sau peste o săptămână (dacă nu uitați :P ) să faceți asta. Să vă culcați cu gândul că mâine vă veți trezi fericiti și fără nici o grijă, dacă doriți puteți să vă faceți planuri de seara, gen “ce voi face mâine? asta, asta și asta“. Sau să vă treziți dimineața știind că ziua respectivă e ziua voastră. Zi proprie în care faceți doar ce vreți și ce v-ar face fericit. Vă treziți cu un zâmbet pe buze și începeți să vă gândiți ce v-ar face fericit în ziua respectivă. Gândiți-o bine înainte s-o aplicați.
Ce-ar fi dacă azi aș ………..
Hm, n-ar fi chiar așa bine, nu mi-ar place chiar atât de mult, hai mai bine să fac ……….
Sau poate ar merge ………
De fapt gata știu ce fac. M-am hotărât ce m-ar face extrem de fericit azi. Astăzi o să …….”

Vi se pare atât de greu? Mie mi se pare chiar simplu. Ține doar de voi dacă vreți să fiți fericiți sau nu. Ține doar de voi dacă aveți curajul s-o faceți.
Eu cred cu certitudine că tuturor ne este omorât, zi de zi, curajul de-a face ce vrem. Curajul să acționăm și să facem ce vrem. Pentru că așa suntem educați. Să facem ce vor alții, nu ce vrem noi.
Vrei o pâine pe masă mâine? Muncește pentru mine și-ți dau eu pâinea. Vrei să trăiești? Fă-mi asta și te las să trăiești

Ok, nu zic acum să ne răzvrătim și să nu mai facem nimic, decât doar ceea ce vrem. Zic doar că o zi nu strică. Zic doar că oricine poate să-și ia doar o zi în care să uite de tot și toate, și să facă ce vrea. Nu e nevoie să te lași de școală sau să-ți dai demisia sau să-ți pierzi prietenii. E nevoie doar de o singură zi ‘pierdută’. Zic pierdută pentru că, în cel mai rău caz, o să fie doar o zi pierdută. Nimic rău nu se poate întâmpla.
Dar eu îți pot garanta că dacă te gândești cu cea mai mare seriozitate și bine la ce vrei să faci într-o zi, la ce te-ar face fericit, împlinit, ce te-ar face să uiți de stres și să-ți îmbunătățească viața, atunci sigur nu va fi o zi pierdută ci chiar una minunată. Una dintre cele mai minunate pe care le-ai putut trăi în ultimul timp.

Sper că n-ați uitat de ce v-am rugat la început. Dacă ați făcut asta până acum vreau să-mi răspundeți la întrebările din al 2-lea paragraf.
Dacă nu, sper s-o faceți cât mai rapid și să reveniți cu o părere. Cum a fost, etc etc.