Fii întotdeauna ce vrei să fii!Să zicem că te afli la o răscruce de drumuri și nu știi ce să alegi. Fiecare drum înseamnă un alt viitor, o altă meserie, un alt hobby, o altă viață. Le-ai alege pe toate, dar n-ai cum, și-ți place câte puțin din fiecare. Deci… ce alegi? Pe ce drum o iei? Cum îți dai seama care e cea mai bună variantă? Imaginează-te ajuns la finalul drumului. Ia-ți un timp aparte și visează la fiecare variantă în parte. Într-un final o să-ți dai seama care e cea mai bună cale.

Și-acum hai să nu mai vorbim atât de metaforic.
Să zicem că ești într-un punct al vieții tale în care trebuie să alegi pe ce cale vei merge, dar nu știi care o să te facă cel mai fericit. Nu știi care ți se potrivește mai bine. Ce faci?

Hai să-ți dau o soluție, care ar trebui aplicată de oricine, chiar și de cei care “știu” ce vor să devină (să se testeze pe ei înșiși, să-și dovedească încă odată că au dreptate și că au făcut alegerea cea bună)

  • Bun. În primul rând ai nevoie de ceva timp liber, calm, în care să te nu deranjeze sau streseze nimic și nimeni. Fă-l acum!
  • Acum fă-te confortabil. Cum știi tu mai bine (fie întins în pat cu ochii închiși sau uitându-te pe tavan; fie pe scaun ascultând o melodie, fie pe tron; fie într-o pădure, noaptea, uitându-te la cerul înstelat)
  • Visează! Imaginează-te pe tine ajuns unde vrei tu. Ideea e următoarea: Imaginează-te ajuns acolo, SUS, fiind cel mai bun. Nu te gândi cum ajungi acolo, prin ce trebuie să treci și cât de greu e. Tu imaginează-ți doar că ești CEL MAI BUN și CEL MAI SUS. Imaginează-ți că ȘTII DEJA totul în domeniul tău. Ești exact acolo unde ți-ai dorit să fii, fiind cel mai bun!
  • Imaginează-te în mai multe vise. 2, 3, 5 … 10, câte vise ai tu. TOATE, neținând cont de cât de stupid și imposibil pare vreunul din ele. Da da da, MAI ALES visul ăla ce încerci să-l ascunzi acum și să-l negi. MAI ALES ĂLA! Ăla pe care aproape că l-ai uitat! Gândește-te cum ți-am spus mai sus la toate, INCLUSIV la ăla ireal pe care doar tu îl știi, și care crezi că n-o să devină niciodată realitate, sau ți se pare prea greu sau imposibil să-l faci realitate.
  • Compară visele. Nu contează cât de nebunești sunt, nu te gândi că unu’ e mai posibil și altul mai imposibil. Tu doar imaginează-te ajuns acolo, cum arată viața ta, cum te simți. Și compară “viețile”.
  • Încă odată-ți spun: Imaginează-te ajuns exact unde vrei, și nu ai VOIE să te gândești la imposibilitatea visului sau la cum să ajungi acolo. Ca să-ți fie mai simplu: Să zicem că PRIN MINUNE, pocnind din degete ȘTII să faci TOTUL din ce presupune acel LOC unde te vezi peste ceva ani.
  • Nu ține cont de NIMIC specific unui job sau a vieții. Nu ține cont de BANI, colegi, CE FACI MAI EXACT, NIMIC. Doar gândește-te la starea ta de spirit, odată ajuns acolo, știind să faci TOTUL la perfecție.
  • Care din vise te face mai fericit? Care din ele te face să te simți împlinit?
  • În care din vise simți că nu muncești? În schimb simți că te distrezi și faci ce-ți place?
  • Ăsta e drumul pe care trebuie să-l urmezi. Cât de nebunesc sună, cât de greu sună, ăsta e ACEL drum! Ăsta te va face să te simți împlinit, te va face fericit și-ți va oferi tot ce are viața mai frumos de oferit. Restul… not that much.

De ce am scris articolul ăsta? Pentru că noi (inclusiv eu) tindem să dăm la o parte unele vise care ni se par prea imposibil de împlinit, și le lăsăm doar… vise. Motive pentru a îndepărta un vis sunt DESTULE!
Ba că n-ai făcut școala care trebuie (gen ai făcut uman și vrei să te faci matematician, sau ai făcut real și vrei să dai la jurnalism), ba că acolo trebe’ bani, etc etc.

Folosește metoda sugerată mai sus și vezi și tu care-i visul tău! Când îl vei găsi să nu începi să-ți pui iarăși piedică singur și să-ți spun că nu poți face așa ceva.
ASTA e ceea ce te va face fericit! MERITĂ să lupți pentru visul tău, oricare-ar fi el. Nu face altceva doar pentru că se câștigă mai bine. Banii nu înseamnă fericirea. N-au însemnat vreodată și n-or să însemne niciodată. Pentru NIMENI NICIODATĂ! Fiecare om are propriile valori. Nu-i fura valorile altuia și nu munci pentru valorile altuia. Muncește pentru valorile tale, oricât de ciudate-ar fi ele. Propriile valori te vor face fericit și împlinit! Niciodată să nu uiți asta!