Pentru ca niciodata ceva facut pe nimic nu va iesi cum trebuie.
Tu daca ai munci pentru nimic (nu voluntar!) te-ai stradui sa faci ceva bun? Nu cred, sau cei care o fac sunt un numar extrem de mic, si adeseori sunt cei care asa au fost invatati de mici (gresit, dar na).

De unde a plecat aceasta idee de articol? Well, din propria experienta avuta azi. Un tip se rugase de mine vreo 3 zile sa-i decodez un telefon. Bani nu dadea ca ce, e prea simplu de facut (ma intreb oare de ce n-o fi facut-o el). Si cum atunci cand banul nu iese deabia te apuci de facut ceva, au trecut 3 zile pana sa stea pe capul meu ca vrea neaparat telefonul decodat.

Eh, azi ma pun sa-l decodez. Chestia e ca am mai decodat destule modele ca sa stiu deja la perfectie cum se face. Dar uite ca azi a fost zi cu ghinion.
Sunt 99.9% sigur ca daca dadea macar o mica atentie nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat (adica sa se buseasca telefonul)
Eram foarte sictirit de chestia asta deci am facut-o cu o mare plictiseala, dand click pe ce apucam. Iarasi repet, asta nu se intampla daca omul dadea macar un suc, nu spun de bani.
Ma rog, am dat click pe ce-am apucat sa termin mai repede si uite belea. Am gresit la un pas (la cel mai important). Am softat o alta versiune de PDS (ma rog, chestii tehnice :D ) si pa pa telefon. Nu se mai deschide, nu-l mai vede pc-ul, nimic.

Ce e de facut? Cine e vinovatul? Eu, ca n-am fost atent, sau el ca n-a dat un ban celui care-i decoda telefonul?
Anyway, acum trebuie sa stau o noapte-ntreaga sa aflu cum naibii se repara ca sa nu fiu nevoit sa platesc telefonul. Si ghici ce, de data asta nici nu ma mai ating de el fara bani. Ca na, cand esti platit parca lucrezi mai cu spor si cu atentie, nu?

Ce-am vrut sa dovedesc prin acest articol? Ca niciodata nu e bine sa te incurci cu oameni carora nu le place sa plateasca un serviciu, si ca omul nu munceste deloc cum trebuie atunci cand nu e platit.

Ma gandeam acum la un tamplar care-ti pune o usa, si ti-o pune stramb pentru ca nu-i dai un ciubuc sau ca nu-l astepti cu o bere. Dar el este platit. De firma de la care-am ‘comandat’. Nu e deloc aceeasi chestie! Deci sa nu intelegeti sa indemn la a da spaga ;)

PS: Da, stiu, n-am mai scris pe blog de 5 saptamani si ceva (wow, atat de mult a trecut? :O ). Am ‘stat pe bara’ fara sa anunt, etc etc. N-am chef sa vorbesc despre asta in momentul asta, poate intr-un articol viitor :)
Imi cer scuze daca cineva se astepta la mai mult de la mine, si regret daca-am pierdut vreun cititor. Sper ca nu.