Vouă vă plac Anime-urile? Depinde ce înțelege fiecare prin acest termen. Hai s-o luăm pe o scară mai largă: vă plac desenele animate?

În această categorie intră și filmele animate (gen Madagascar, Ice Age), și anime-urile americane (gen South Park), și anime-urile japoneze (gen Naruto, Dragon Ball Z, etc), cele din urmă fiind bazate în special pe manga (adică benzi desenate japoneze)

Cunosc multe persoane care urmăresc Naruto, și pe lângă asta și alte anime-uri japoneze gen Death Note și multe altele. Chestia ciudată e că unora dintre ei NU le plac și animațiile făcute de Pixar, Disney sau alte animații făcute de Hollywood sau orice alt studio de acest gen.
Chestia care nu o înțeleg e … de ce!?

Nu spun că desenele sunt făcute pentru copii și că oamenii trecuți de o vârstă (poate fi 18 ani, poate fi 50 de ani) nu mai au voie să se uite, c-ar fi imatur sau că și-ar pierde timpul aiurea. Din contră, chiar recomand animațiile ȘI oamenilor mai mari de 10 ani.
Și nu-i pot suferi deloc pe-ăia care nu se uită la desene animate (c-o fi vorba de Scooby Doo sau de Ice Age) sau mai rău, mai și râd de alții care se uită la așa ceva, luându-i peste picior crezându-i inferiori. Bleah!

Deci pâna acum v-am convins că și mie îmi plac desene animate (gen Scooby Doo) și mă uit foarte des la animații (gen Ice Age). Am văzut aproape toate filmele făcute de Pixar, și deabia aștept să mai scoată :D

Așa, acum să trecem la subiectul propriu-zis.

Nu-mi plac filmele bazate pe manga! Deloc! Adică filmele gen Naruto, Death Note, Dragon Ball Z, etc etc etc. Mi se par niște idioțenii. Manga de fapt înseamnă Comic Book . Adică niște cărți gen alea de le dă copiilor de la grădiniță să deseneze/coloreze. Niște imagini desenate cu piciorul, ochii mari cât 80% din cap, capul cât 70% din tot corpul, mâini prea lungi (sau prea scurte), etc. Cum am mai zis, gen cărțile alea de desenat, pentru copii de grădiniță.
În plus, majoritatea se bazează pe istoria, tradițiile și miturile japoneze. Și nu-mi plac deloc! Prea mulți supereroi :-l

Și în afară de astea mai sunt și în japoneză. Eu chiar recomand desenele animate copiilor mici a fi vizionate în limba lor natală (engleză), fără dublare în română, deoarece chestia asta are un impact URIAȘ asupra învățării limbii engleza pe parcurs. Ăștia cu manga lor ce învață? Japoneză? Pentru…?

Cred că mie nu-mi plac anime-urile astea japoneze acum din cauza că în copilărie când toți se uitau la Dragon Ball Z (sau GT?) eu nu mă uitam. Nu m-a pasionat de pe atunci. Ăștia toți colecționau Pokemoni, prostii de-alea din cornuri cu Goku și alte tâmpenii. Pe mine mă durea în fund. Eu nu-mi cumpăram cornuri special pentru pokemoni și cartonașe.
*un pic offtopic: eu colecționam capace de bere și mai târziu pachete de țigări, pe când ceilalti colecționau pokemoni :-"
Deci se poate ca asta să fie cauza pentru care nu înghit deloc prostiile astea japoneze.
*în schimb știu că japonezii sunt cei mai tari la filme horror. DAR, cu toate astea, tot mai mult prefer The Grudge varianta americană decât Ju-On The Grudge (cea japoneză)

Acum serios, hai să facem o comparație. Știu că fanii manga o să-mi sară în cap și-o să-mi spună ca n-am dreptate, dar pun pariu că alții, care nu au fost înnebuniți în copilările după Goku o să aprobe.
Întâi să luăm anime vs. anime: Putem compara South Park cu Naruto? Normal că fanii SP vor spune că nu și ca fanii Naruto vor spune că da, dar încercați să gândiți puțin “outside the box”

South Park e funny, e satiric, își bate puțin pula de politicieni, de faze de căcat din alte filme, de unii actori, etc. Ăștia cu South Park iau “ceva” ce e în neregulă în societate și-l ecranizează într-un mod funny. În principal ne rămân ideile în cap, deci în unele cazuri ne poate ajuta! South Park e un fel de Caragiale, numai că la tv în loc de cărți :)

Naruto? Ce e atât de minunat la anime-ul ăsta de-l vizionează toți? Am văzut ce învață lumea din Naruto. Cunosc o persoană care alerga la fel ca un caracter dintr-un anime. Un stil comic rău de alergare. Te apuca râsul dacă-l vedeai cum alerga! Super tare Naruto, nu? Te învață cum să devii penibil pe străzi 8-|

Mă uitam și în zilele noastre ce mai bagă pe la TV pe canalele de desene animate. Te ia groaza când de uiți!!!
Peste tot numai bătăi. Peste tot numai roboți care distrug lumea. Peste tot numai eroi care salvează lumea. Peste tot e vorba de distrugerea lumii și de eroi care o salvează. NU-MI PLAC căcaturile astea!!! Eu vreau emisiunile gen Johnny Bravo, Tom & Jerry, Scooby Doo, Dexter, etc înapoi! ALEA erau frumoase. Și alea de pe minimax (parcă) de acum vreo 6-8 ani în urmă. Mă uitam cu plăcere la alea. Prostiile din ziua de azi instigă copii la acțiuni violente (și verbale și fizice). Și-o spun din propria experiență (adică din ce-am văzut).

Ah, și încă ceva, că mi-am amintit. Cum pana mea să nu-ți placă filmele gen Wall-E, Up, Toy Story, Cars, Finding Nemo, etc, și să-ți placă căcaturile japoneze? CUM!?
PS: Wall-E a câștigat Oscar-ul. Up a fost nominalizat pentru 2 Golden Globes. AMBELE sunt în top 250 imdb! Și vin tipi născuti cu Goku-n frunte și-mi spun că cele 2 din urmă sunt prostii. Sunt filme proaste, iar Naruto lui e “ăl mai tare“.
Really: WTF?