Mă gândeam adineauri să renunț la unele obiceiuri pe care le consideram stupide. Și după ce-am hotărât să renunț la unul din ele, m-am gândit că de fapt se poate să nu fie atât de stupid pe cât consideram eu. Probabil de-aia n-am renunțat niciodată la el, chiar dacă de mult îl consideram stupid.

Black Cat - Good Luck!Vorbesc de obiceiul de-a fi superstițios. Să dau câteva exemple.
– Eu de fiecare dată când văd luceafărul (adică prima stea care apare pe cer, în principal apare lângă lună, și e singura pe cer) îmi pun o dorință. Poate fi aceeași dorință pe care am pus-o în ultima jumătate de an, poate fi mereu altă dorință. Depinde de prioritățile mele de moment.
– Aveam un obicei mai vechi, de mult timp nu-l mai fac. De mult, de fiecare dată când o pisică neagră trecea prin fața mea, făceam 3 pași înapoi, și după aia-mi vedeam de drum, fericit că azi nu voi avea ghinion.
– Alt obicei pe care-l am: Când găsesc o geană pe obraz o iau și o bag în sân, punându-mi o dorință.

Presupun că mai găsesc și alte obiceiuri superstițioase la mine dacă stau să mai caut, dar ați înțeles ideea.

Bun. Acum să vorbesc despre ce este vorba mai exact în acest articol.

De puterea convingerii că se va întâmpla un lucru!

Henry Ford avea o vorbă: “Dacă tu crezi sau nu crezi că poți face ceva, în ambele variante, ai dreptate”.

E oarecum aceeași chestie și ca mersul la biserică, rugându-te să te ajute Dumnezeu.

Într-un final totul se rezumă la ce informații îi dai subconștientului. La ce-i transmiți subconștientului să facă, INconștient!
Automat, când îți pui o dorință, crezi în ea cu toată ființa ta. CREZI că se va îndeplini. Mai ales când găsești un golden fish și ȘTII că ORICE dorință îți vei pune, peștișorul ți-o va îndeplini.
Acum gândește-te cum ar fi să găsești ZILNIC câte un peștișor auriu și să-ți pui aceeași dorință.

Să zicem că ești a 12-a, dai bacul anul acesta, te uiți la trecutul tău, ȘTII că nu ești genul de om care să înveți, ai avut și câteva corigențe la viața ta, a 10-a de-abia ai trecut-o, mereu ai fost ultimul din clasă la Matematică și dai bacul la matematică M1 (cea mai grea adică). Vezi cum în anii trecuți au picat bacul la M1 majoritatea celor care au dat, tu-ți dai seama că nu știi ce-s ăia radicali, de-abia poți face calcule cu numere mai mici decât 0 (gen -3+2 // –8*6), la naiba, ai chiar probleme grave până și cu tabla înmulțirii. Într-a 12-a! Și ai bacul anul acesta! Și nu ai nici un chef de învățat.
Și după toate astea, tu-ți dorești nu numai să treci bacul, dar te gândești până și la o facultate. Și chiar la un loc la Buget.

Ok, care-i șansa ca un om ca ăsta să intre la o facultate bună / cu admitere greoaie, la Buget? Șansele tind mult spre 0. Șansele de-a lua bacul tind spre zero, darămite șansele de-a intra la o facultate.

Eh, aici intervine miracolul!
Dacă omul e mai superstițios din fire, și are prostul obicei încă din copilărie de a-și pune dorințe uitându-se la stele, AUTOMAT îi transmite SCOPUL subconștientului.
Și subconștientul e una din cele mai mari arme de care dispune omul!

FĂRĂ să vrei, FĂRĂ să știi, FĂRĂ să-ți dai seama, o să înveți. O să prinzi esența matematicii. O să ÎNȚELEGI ce spune proful, chiar dacă tu DORMI (poate chiar la propriu!) în bancă!

Și așa te trezești intrat din prima la facultate la Buget!

Alții învață pe rupte ca să intre la facultate. Tu freci menta, te uiți la filme, stai la scară bând bere și spărgând semințe și treci bacul. Și mai și intri la facultate. Iar alții poate nici nu intră, după ani întregi de pregătire și MUNCĂ.

De ce? Ideea e simplă! Pentru că nu știu să-i transmită informațiile necesare subconștientului!

Degeaba învață ei de rup, dacă a 2-a zi uită tot, pentru că subconștientul are grijă să UITE, să ȘTEARGĂ din creieraș ce consideră el că nu are ce căuta acolo!

Între conștient și subconștient e o diferență ca de la cer la … miezul pământului!

Degeaba-ți spui CONȘTIENT că O SĂ FACI, dacă tu nu crezi în totalitate în asta, și nu vrei cu toată ființa ta asta, e DEGEABA! Nu o să se întâmple, ori de câte ori ai spune O SĂ FAC!

În schimb, dacă tu VREI să se întâmple ceva, dar chiar să VREI, e deajuns să CREZI să poți face asta, să-ți pui o dorință stupidă la cine vrei tu, Dumnezeu, stele, gene, papuci, pisici, și într-un final SE VA ÎNTÂMPLA. Pentru că subconștientul lucrează fără ca tu să-ți dai seama, în timp ce te uiți la filme, ieși în oraș, dormi, te joci; spre a-și îndeplini scopul!

Deci ai grijă ce dorință-ți pui că se poate îndeplini într-o zi! Trebuie doar să crezi!

PS: Nu am vorbit deloc de superstițiile tâmpite: cum ar fi: Marți – 3 ceasuri rele. Vineri 13 – ghinion. 13 – ghinion; etc. Mi se par tâmpite și negativiste, și nu cred în ele. Aveți grijă cum înțelegeti noțiunea de superstiție. Nu credeți în cele negative pentru că dacă tu crezi sau nu crezi (în ceva), ai dreptate (e adevărat). Dacă tu crezi că ți se va îndeplini dorința atunci când ți-o pui uitându-te la prima stea de pe cer, se va îndeplini. Precum și viceversa: Dacă tu crezi că vei avea ghinion că azi e Vineri 13 sau azi e Marți, ai dreptate. Vei avea. Pentru că tocmai ce i-ai spus subconștientului: caută să-mi provoci azi un ghinion.