In ultimul timp am tot citit articole de pe diverse bloguri, site-uri (mai exista asa ceva?:D ) si din ce in ce mai multi scriu cu diacritice. La inceput mi s-a parut mai mult ceva prostesc sa incep sa scriu si eu cu diacritice. Cred ca mai mult imi era frica sa nu creada lumea ca incep si eu sa-i copii pe alti bloggeri. In acelasi timp ma enerva cand mai vedeam pe cate unu’ ca se apuca sa scrie cu diacritice.

Anyway, faza e urmatoarea: Dupa ce-am citit niste articole consecutive (hai, sa spunem niste articole lungi) scrise cu diacritice si dupa aia am trecut sa citesc altele fara, mi s-a parut destul de ciudat. Nu stiu de ce, dar nu-mi mai placea cum arata textul fara diacritice.

Eh, asta s-a intamplat acum ceva timp. Eu cu o hotarare de-aia enorma m-am pus sa scriu cu diacritice. Si .. scriam GREU! Adica incet. Foarte incet. Am activat Romanian – Programmers din windows 7 si m-am pus sa conversez pe messenger. Incepea lumea sa-mi spuna aceeasi chestie care le-o spuneam eu persoanelor care au pc+net de 2 zile. Adica “hai ba odata, ce scrii asa greu?”.

Deci chestia asta cu Alt Gr + A Q S T I mananca foarte mult timp! Si nu numai asta e problema. Ci mai intervine si aceea ca sar multe diacritice. Adica din 10 diacritice cel putin 3 le saream. Hai, ca pentru browser am auzit ca exista un spellchecker (daca stie cineva please share), la fel si pentru Pidjin. Deci nu ar trebui sa fie asta o problema.

Pun intrebarile celor care au “migrat” de la scriere normala la cea cu diacritice:

  • La fel vi s-a intamplat si voua prima data?
  • Dupa cat timp ati inceput sa scrieti la aceeasi viteza ca inainte?
  • Ati mai ajuns la aceeasi viteza? Mai mica / mai mare?

Nu mai intreb deja daca merita sau nu sa ma apuc sa scriu cu diacritice ca oricum e irelevant. Nu va face nici o diferenta.

Singura chestie negativa din toata chestia asta va fi cea cu motoarele de cautare. Nu am eu mii de vizitatori din google si nu sunt eu omul cu seo in fapt ca sa pot spune ca ma va dezavantaja enorm, dar totusi, o sa scada cat de cat.