De vreo trei luni vreau sa postez acest articol si deabia acum reusesc. Nu am sa va dau acum lista mea de plugin-uri si sa va recomand sa instalati aceleasi plugin-uri ca si mie, pentru ca nu are rost. Totusi, fiecare blog ar trebui sa aiba urmatoarele doua plugin-uri. Nu sunt neaparat folositoare celor care scriu, dar sunt pentru cititori (comentatori). Pentru mine, cel putin, e foarte important ca macar unul din astea doua sa fie instalat.

1. Subscribe to Comments. E cel mai important plugin care poate fi pus pe un blog. Asta e mai important (din punctul meu de vedere) decat oricare altul. Ce face? Iti da optiunea sa te abonezi la articol, si sa-ti vina pe mail cand cineva raspunde (comenteaza) la acel articol.

Sa va dau un exemplu, de ce ar fi important. Intru pe un blog x, vad un articol interesant si comentez. Autorul articolului imi raspunde. Bun, dar eu DE UNDE ar trebui sa stiu ca nenea x-ulescu mi-a raspuns? Poate ca in ziua respectiva mai intru eu de doua, trei ori pe blog, sa vad daca mi s-a raspuns, dar daca autorul o sa-mi raspunda peste o saptamana, eu de unde o sa mai stiu? Eh, asta e faza, NU o sa mai stiu, deci nu o sa mai intru pe acel blog.
Acest plugin rezolva probleme de acest gen, pentru ca imi da optiunea sa ma abonez, si cand raspunde cineva imi vine si mail-ul. Dupa ce nu mai am nici o treaba cu acel articol, pot frumos sa dau ‘Unsubscribe’ si sa nu mai primesc eventualele comentarii care vor urma.

2. WP Ajax Edit Comments. Nu e chiar atat de important, dar in unele cazuri este. M-am lovit de problema asta ieri, cand am dat un comentariu pe un blog si am uitat sa inchid tagul </a>. Asta inseamna ca link-ul s-a intins pana la sfarsitul comentariului. Si am mai dat de niste probleme acum ceva timp, cand wordpress-ul pur si simplu nu vroia sa ma lase sa pun un cod HTML. Adica nu formata textul corect. Il arata aiurea rau. Norocul meu ca acel blog avea instalat acest plugin, si am dat Edit de vreo 5 ori, pana am corectat codul, sa-l arate corect.

Si in cazuri ca astea il scuteste si pe autor sa modifice eventualele greseli. Sau na, sunt destui care iti lasa comentariile asa cum sunt. Sa nu mai vorbim de cazurile in care ai recitit comentariul publicat si ai vazut ca ai greseli gramaticale, etc.

Eu chiar nu inteleg de ce nu integreaza aceste doua plugin-uri in WordPress…