Ati auzit vreodata de asa ceva? Daca nu cititi pe Yahoo! Messenger Blog despre ce e vorba. Primul care a facut (si care l-a si inventat) a fost Darius. El a incercat sa combine o melodie (Mad World) cu emoticons-urile din Yahoo! Messenger, pentru a-si impresiona prietena. Primul video il puteti vedea aici.
O idee originala si foarte bine primita. Am mai scris despre asta si atunci, cand aparuse. Dar nu m-am gandit sa fac asa ceva. Asta pana acum cateva zile, cand am vrut sa fac si eu unul.
Cu ajutorul unei prietene am reusit sa fac si eu unul.

Ce parere aveti? Este reusit? Stiu ca fontul este aiurea. Nu mi-am dat seama sa scot bold-ul si sa pun culoarea neagra. Si nici chef sa fac altul nu am mai avut. Oricum, este primul meu emoticoncert si sper sa va placa (mie unul mi-a placut :D ). Poate o sa mai fac, cine stie.
Apropo de video si de cei care vor sa faca asa ceva. Sa nu mai aud “frumos dar pacat ca e textul copiat si dat lipire in fereastra de mess”. Da, e copiat. Asta e si logica. Sa copii dintr-un .txt si sa pui pe mess in asa fel incat sa se sincronizeze cu sunetul (melodia) si sa fie cat mai multe emoticons, si cat mai potrivite cu versurile.

Am observat ca multi se feresc sa spuna cum si cu ce au facut. Poate din cauza ca nu vor sa faca si altii ca ei. Anyway, mie mereu mi-a placut open-source, deci spun cum am facut eu, pentru cei interesati.

Cu Camtasia Recorder am capturat fereastra de mess. Cu PowerMenu am pus fereastra ‘Always On Top’. Copy am dat din firefox (pentru ca se selecta cel mai frumos. trei click-uri pe rand si se selecta tot randul). Tot cu pachetul Camtasia Studio 5 am editat video-ul, si am bagat melodia, unde am si sincronizat-o. Dupa aceea pusa pe youtube si gata. Eh, mai sunt mici briz-briz-uri care trebuie facute, cum ar fi sa gasesti rezolutia ferestrei buna, etc.

Deci astept pareri. Cum vi se pare emoticoncertul? S-a inteles scrisul bine, prost, foarte prost, etc…. Orice parere este binevenita. Sunt si eu curios cum vi se pare.