Beta e a 2-a literă a alfabetului grecesc. Beta mai înseamnă și stadiul în care un produs software a fost finalizat, și e în perioada de testare, unde i se află erorile și i se corectează. Stadiul de perfecționare.beta

Eu am folosit incredibil de multe programe în stadiu beta.
De fapt lăsați-mă să mă corectez: eu folosesc în proporție de 90% programe beta. Fie că e vorba de soft-ul de pe telefon, fie că e vorba de unele aplicații de pe telefon.
Folosesc Android beta, Chrome beta, FileZilla beta, Windows 8.1 (care e tot în stadiu beta). Folosesc Winamp beta, AIDA64 beta, KMPlayer beta, uTorrent beta, etc.

Am avut și belele cu chestiile beta.
Am ars LED-ul de la camera foto a unui smartphone (soft-ul zicea să bage 3V pe led, și led-ul funcționa pe 2V); am stricat bootloaderul unui telefon (datorită unui blue screen al unui win beta); am stricat partițiile unui Galaxy Note (datorită unui kernel prost), am formatat tot hdd-ul (datorită unei versiune beta de ubuntu parcă)

Sincer să fiu pot continua cu asta la nesfârșit dar nu despre asta vreau să vorbesc.

Eu sunt beta! Eu am o mentalitate beta. Tocmai de-aia folosesc numai programe beta.

Îmi place ideea de beta!

Noi suntem beta. Sau mă rog, eu unul știu că sunt.

În fiecare zi ne schimbăm, ne îmbunătățim ceea ce suntem, ajungem să fim mai buni. Ne luptăm cu noi înșine și ne rezolvăm problemele (psihice în principal :D ) care ne ajută să fim oameni mai buni, să avem succes și să obținem ceea ce vrem. Adică ne rezolvăm bug-urile existente.

Sunt oameni care nu sunt de acord cu beta-urile. Ei vor doar produse perfecte. Ei vor doar varianta finală. Le e frică de nou! Așa e și personalitatea lor. Ei știu că și-au creat personalitatea undeva în adolescență, și la orice blocaj mental își spun că “nu mă pot schimba. așa sunt eu!”
Nu sunt deloc flexibili. Ei nu pot înțelege noțiunea de beta. Nu pot înțelege noțiunea de NOU, de SCHIMBARE, de ÎMBUNĂTĂȚIRE. Pentru ei lucrurile sunt simple: așa cum le primesc, așa le folosesc, așa le au. Nu au așteptări mai mari de la ele (și nici de la viață), și nu fac nimic să schimbe ceva (să funcționeze mai bine un soft, sau să le meargă mai bine în viață).
Ce primesc, aia folosesc. Nu vor ceva mai bun, nu concep ideea că există ceva mai bun.
Sunt oameni pasivi, statici.

În schimb există și oameni care sunt early adopters, adică cei care sunt avizi de nou, de schimbare. Care abia așteaptă să apară ceva nou, să adopte ceva nou, chiar dacă nu e perfect, chiar dacă e beta.
Aceștia sunt oamenii care sunt conștienți că ei înșiși nu sunt perfecți. Nu sunt finali. Sunt doar într-un stadiu beta, stadiu de dezvoltare, de perfecționare. Ei știu că produsul final a fost creat, adică personalitatea lor a fost creată, dar sunt conștienți că nu e perfectă. Și le e foarte ușor să se schimbe, să devină mai buni. Și VOR să devină mai buni!

Într-un final să vă spun de unde a plecat totul.

Niciodată n-am înțeles de ce folosesc programe beta, chiar dacă de multe ori mi-au dat mari bătăi de cap. În schimb n-am încetat s-o mai fac!
De ceva timp am observat că ceva nu-mi plăcea la mine, și cu o destul de mare ușurință am schimbat acel “ceva”. Nu mi-am dat seama că am schimbat, pur și simplu am făcut-o. Cu o mare ușurință.
Într-un final mi-a picat fisa.
Eu din totdeauna am avut o mentalitate beta, o mentalitate cum că orice lucru e într-o continuă stare de dezvoltare și perfecționare. Cum că nimic nu e static, la locul lui. Și din totdeauna am preferat produsele NOI, revoluționare, produse ce nimeni nu le avea/folosea. Chiar dacă veneau cu un risc mare de eșec, tot le preferam (și prefer).
Prefer chestiile noi, chiar dacă știu că sunt în stadiu de dezvoltare și perfecționare, și că pot da erori.
Și mentalitatea asta se pare că mă ajută enorm.
Pentru că știu că ceea ce sunt acum e doar temporar. Că mâine voi fi diferit. Și mă ajută enorm în momentele când îmi dau seama că ceva merge prost. Pentru că pot schimba cu o mare ușurință acel “ceva”.

Nu-ți spun să devii un om cu o mentalitate beta! Pentru că nu o poți face! Articolul ăsta e scris pe baza unei mici revelații avute.