Am vazut un articol (video) in care era prezentata istoria internetului (aici), si imediat dupa aia am intrat pe alt link (aici) unde era un videoclip la care puteai activa HD.

Eh, in momentul asta am avut o revelatie. Ma, noi am evoluat destul de repede in ultimii ani.
Acum 10 ani deabia ce auzise lumea de pc-uri, si cei care detineau unul (destul de putini) il foloseau in scopuri distractive. Internet acum 10 ani? Cati aveau? Extrem de putini. Si in ziua de azi deja mai toti au pc+internet. Plecand de la un copil de 6 ani si terminand la un om in toata firea la peste 50 ani (am intalnit si cazuri de-astea :> )

Ok, deci acum 10 ani foarte putini aveau un pc, dar si mai putini aveau internet. Si cei care aveau asa ceva le foloseau in scopuri distractive (vorbim de majoritate, da? nu de acel ‘unul la un milion’)
Dar in ziua de azi deja foarte multi au afaceri pe internet (da, includem si blogurile de nisa, si jocurile mmo cu donatii, si orice din care ies bani)

Acum 10 ani cati dintre voi va plateati curentul, gazele, telefonul (cati aveau telefon? :> ) si altele, pe internet? Iarasi: foarte putini. Chiar si-n ziua de azi is destul de putini (cel putin in RO) dar na.

De ce am zis la inceput de acel video in format HD? Pentru ca eu si in ziua de azi mai am colectia de videoclipuri facuta de cand am pc-ul. Da, de cand mi-am luat pc am inceput sa colectionez videoclipuri (cred ca am aproape 1000 in total :-?? )
Nu vroiam sa ma opresc din pastrat videoclipuri pentru ca pe net calitatea era mult mai proasta.
Eh, de curand vad ca incep sa se puna pe site-uri de video sharing (gen youtube) din ce in ce mai multe video in format HD, sau intr-un format asemanator cu cel pe care-l ai in pc.

Muzica? La fel, tot online. Atat timp cat te stii ca nu o sa ai nevoie de pc pentru un party sau ceva de genul, si stii ca mereu o sa fie in acelasi loc (conectat la net) ce rost mai are sa tii muzica pe pc!?
Eu cel putin folosesc imeem. In curand o sa se dezvolte si aceste tipuri de site-uri si o sa-ti poti face playlist ca in winamp. Asta mi se pare singura chestie negativa a acestor site-uri. Playlist-ul. Nu poti da queue, nu poti aranja melodiile in playlist, nu poti da resize la playlist, etc.

Deci muzica avem online. Videoclipuri la fel. Calitatea? Aceeasi ca pe pc. Cunosc cateva persoane care se uita la filme pe net (sunt site-uri care fac streaming la filme pe net). Sincer? Mi se pare aiurea. Dar na, poate in curand o sa ajungem si la stadiul in care nu o sa mai fim nevoiti sa downloadam filme in pc. Daca in decurs de 5 ani s-a ajuns la a asculta muzica numai online, la fel si videoclipuri (si la calitate inalta) de ce nu s-ar ajunge si cu filmele la fel?

Jocurile? Sincer nu prea-mi pasa. Nu putem pune totul online :)

Mai tot ce tine de multimedia e online. Bani virtuali (online). Afaceri (banoase!) – online. Si multe altele, tot online. Deci da, s-a dezvoltat enorm de mult si de repede internetul in ultimii ani.

As mai adauga inca un capitol, chiar daca risc sa ma injure lumea ca fac roman dintr-un articol: Chat-ul online!
Imaginati-va viata fara chat-ul online. Hai sa ne-o imagineam si fara telefoane mobile. Exact ca acum 10 ani. Cum era? Mai bine? Poate!
Ce vreau eu sa spun e ca acum daca vrem sa comunicam ceva o facem rapid, ieftin, si comod. Nu mai e nevoie sa platim multi bani ca sa sunam la matusa din America, pentru ca exista internet + skype, si totul e free. Uita-te si la Cosmote, ca dau mii de minute lunar. Deci iarasi, si convorbirile nationale in aceeasi retea sunt al dracu’ de ieftine. Deci ceva e clar: internetul ne ajuta la a face anumite chestii rapid si comod.
Si-n acelasi timp mentine relatii! Pentru ca altceva e cand vorbesti cu un neam plecat in afara saptamanal, pe mess (telefon, skype, etc) si altceva e cand il suni de paste si craciun.