Plecând de la articolul acesta și ajungând la acesta mi-am dat seama de ceva.
Întâi să spun ceea ce știam deja (bânuiam) și mi s-a confirmat (oarecum).

În primul articol (mai detaliat în al doilea) se vorbește despre faptul că în ultimii ani se nasc din ce în ce mai multe femei frumoase.

“Scientists have found that evolution is driving women to become ever more beautiful (…) The researchers have found beautiful women have more children than their plainer counterparts and that a higher proportion of those children are female. Those daughters, once adult, also tend to be attractive and so repeat the pattern.”

Acum să vedem. Nu cred că știe cineva concret motivul, fiecare dându-ne cu parerea.
Eu cred (sunt sigur de fapt) că motivul este … reproducerea și înmulțirea speciei. Noi, oamenii, suntem o specie, corect? Ca și leii, câinii, delfinii, maimuțele etc etc. Deci unul dintre cele mai importante instincte ale noastre este înmulțirea.

Acum să facem o legătură. Oare de ce credeți că femeile sunt din ce în ce mai frumoase de la vârste din ce in ce mai mici (fapt confirmat! știu fete de 13 14 ani care arata .. WOW :O ), iar la vârste mari au mai multi copii, majoritatea tot fete, majoritatea ajungând la fel de frumoase.

Exact! Instinctul de reproducere și de înmulțire și dezvoltarea în acea direcție. O femelă (om sau nu, nu contează specia) trebuie să arate cât mai bine, să atragă masculii pentru a se reproduce. Un singur mascul poate lăsa gravide 10 femele, deci uite și motivul pentru care se nasc mai multe fete decât băieți.

După aceea, din ce-am mai citit și prin a doua pagină mi-am dat seama de altceva. Să dau întâi un quote de acolo:

“For women, looks are much less important in a man than his ability to look after her when she is pregnant and nursing (…) Historically this has meant rich men tend to have more wives and many children. So the pressure is on men to be successful.”

Am fost intru totul de acord. Și după aceea glumeam pe y!mess cu cineva spunând ceva de genul “româncele s-au dezvoltat într-un mod diferit, pentru că nu contează asta pentru ele, ci banii” Dupa 2-3 secunde mi-am dat seama cat de gresită a fost afirmația!

De ce? Eh.. aici vroiam să ajung :D

Deabia acum am înțeles eu cum de unele fete frumoase (a.k.a. BUNE) umblă cu niște babalâci (țigani / moși / tipi cu 10+ ani mai mari / etc)
Motivul? BANII! Cu toții știam asta si mulți nu eram de acord. Probabil suntem prea orbiți de invidia sau frustrarea de care nu ne dăm seama.

Ele pur și simplu fac asta din instinctul maternal. Nu le interesează cum arată tipul cu care sunt, atât timp cât le pot oferi un cămin ei și viitorilor copii.

Nu spun că asta e literă de lege și se aplică în TOATE cazurile, dar cel putin teoretic este dovedită chestia asta, și tind să cred că ăsta e motivul pentru care vezi pe stradă mulți burtoși cu cefele groase ținând lângă ei niște frumuseți de femei.

Acum… sunteți de acord, nu sunteți? Comentați, argumentați. Chiar sunt curios ce cred și alții pentru că am făcut destule afirmații care pot fi greșite sau nu în totalitate corecte.