Luăm un caz.
Tu ești în pericol și o persoană de sex opus face orice-i stă în putere să te scape și să fii bine. Într-un final, când ești ok, ei îi dau lacrimile când te știe bine.
În aceeași zi, seara târziu ești într-un Pub cu o persoană de sex opus pe care tocmai ce-ai agățat-o într-un club cu o seară înainte.

Cazul 1: Continui cu persoana tocmai agățată.
Cazul 2: Îi spui “n-ar trebuit să fiu aici” și pleci ducându-te la ușa persoanei căre a plâns pentru tine atunci când ai scăpat de pericol.

Ok. Acum pot începe articolul :)

Nu te poți îndrăgosti la comandă cum nici nu poți iubi la comandă. Dar trebuie să ții cont și de ceilalți.
E ca și cum ai ști o tipă (ești fată? adaptează și tu la ‘ai ști un tip’ ) care plânge pentru tine, care face orice pentru tine și care e prima persoană ce te sună de ziua ta să-ți ureze ‘La Mulți Ani’; și nu te cuplezi cu ea, nu încerci nimic cu ea, te distanțezi de ea, DOAR PENTRU CĂ ea e blondă și ție-ți plac roșcatele.

Deci really, wtf!? Încearcă să nu te mai uiți așa mult la aparențe!
Iubirea e un sentiment, o emoție, e ceva sufletesc, spiritual. Cineva plânge pentru tine sau suferă alături de tine doar dacă e atașat spiritual de tine, și ăsta e UN MARE LUCRU!
Poate că-ți place de altcineva, fizic vorbind.
Încearcă să nu confunzi niciodată sentimentul de atracție cu cel de iubire, atașare.
Nu sunt deloc în ‘aceeași oală’.

Corect, unul fără celălalt nu se poate, dar iubirea mereu va fi pe primul loc. O persoană căruia îi place de tine te va părăsi când va găsi pe cineva mai frumos (pe orice plan) ca tine.
Dar o persoană care te iubește nu te va părăsi niciodată! Pentru nimic în lume! Nu contează că tu ești urâtul pământului, ea e frumusețe rară și un top model se dă la ea. Nu te va părăsi, și în multe cazuri nici măcar nu te va înșela (gen aventură de-o noapte)!

Ce vreau să spun prin acest articol? Că poate există o persoană specială care te va iubi pentru totdeauna, nu contează ce s-ar întâmpla, care ți-ar oferi ORICE și care ar fi dispusă să facă ORICE i-ai cere pentru tine! Absolut ORICE!
Și poate o vei ocoli, nu vei fi dispus să încerci ceva cu ea, o vei lăsa, pentru o alta care nu va face nimic pentru tine și te vei învăța cu asta, de care să te rogi să facă un lucru minor, și nici ăla nu-l face pentru tine, care nu-ți oferă prea multe, etc etc. Dar de care ai ales să te îndrăgostești cu mult timp în urmă, după niște criterii stupide.
Și după ce te-ai îndrăgostit, cam greu să poți renunța, cât de bună sau rea e persoana cu care ești…

Deci… îndrăgostește-te de cine trebuie! Și ai grijă de sentimente și emoții. Ai grijă care-l pui pe primul loc ;)