Cred ca zi de zi imi fac mii de nervi cu oameni care ma intreaba diverse chestii simple. Ok, si eu intreb pe altii cand nu stiu ceva, dar nu intreb “cum se deschide pc-ul?”

Uite, sa va dau un exemplu:
Daca e ceva mult prea complicat lumea nu prea se ofera sa te ajute. Din mai multe motive si principalul al fi timpul. De ce sa imi pierd eu vreo ora sa-ti explic tie cum se fac anumite chestii, cand le poti invata si tu singur.

Cred ca majoritatea dintre noi am invatat ce stim din experiente si din cautari, nu? Adica atunci cand nu stiam ceva cautam cum sa facem. In cazul meu sunt nopti pierdute pentru ceea ce stiu. Un exemplu care-mi vine acum in minte e acela cand mi-am luat Motorola V360 si vroiam sa-l decodez. Eh, mi-a luat cam o noapte sa reusesc sa-l decodez, si in tot timpul asta, pana sa aflu cum se decodeaza, am invatat multe alte chestii (de exemplu cum se mareste volumul peste cel normal)

Nu credeti ca ma oftic putin cand stiu ca eu mi-am pierdut o noapte pentru a invata cum se decodeaza, si altii nu numai ca ma intreaba cum, si pot afla de la mine in 5 minute ceea ce eu am aflat in 5 ore, dar acum cu TeamViewer-ul e atat de simplu (pentru ei): Imi dau ID si pass de la TeamViewer si vor ca sa intru sa le fac eu.

Pai cum dracului sa nu ma enervez cand stiu ca eu mi-am pierdut atata timp cautand si invatand si ei nici macar nu vor sa invete. Ci vor sa intru la ei in pc sa le fac eu totul.

Daca imi iesea bani, da, faceam! Dar asa, pentru ce sa-mi pierd eu o ora pe gratis dandu-le mura-n gura, cand pe google la prima cautare ai si aflat!?

Mai sunt unii care-mi spun ca nu stiu engleza si nu au cum sa invete de pe net. Pai ma omule, daca nu stii engleza lasa-te in pana mea de meseria asta. Fa-te tamplar/sudor/mecanic auto (nu, ca si acolo iti trebuie engleza) dar numai ceva in legatura cu pc-urile NU.
Nu stii engleza? Simplu: platesti la fiecare prostie pe care o faci gresit si platesti de fiecare data cand nu stii ceva si vrei sa afli.

Ah, da, am uitat sa-i specific si pe aceia care te injura cand le spui sa caute pe net. De multe ori caut eu pentru ei si le dau link direct la un tutorial. Eh, ei nici macar nu cred ca intra pe acel site, si incep sa ma injure ca de ce nu vreau sa-i ajut. Sau sa ma faca in diverse feluri.
Unii din astia is chiar nesimtiti la maxim. Dupa ce te injura si-ti dau ei ignore, ti-l scot dupa vreo 10 minute si incep cu “iarta-ma, n-am vrut. acum ma ajuti?

Dupa ce ca-mi pierd enorm de mult timp ajutand in fiecare zi (cum altii ma ajuta pe mine, si eu ajut pe altii, e ceva omenesc, nu?) nici macar nu sunt recunoscatori.
Si omul pe care-l ajuti odata, cu siguranta va apela si a 2-a, si a 11-a oara la tine. Si daca a 12-a oara ii vei da un link unde va gasi ce ii trebuie incepe sa injure ca de ce nu-i ajuti :|
Pai ma idiotule (ca altfel n-am cum sa-ti spun) de ce mama ma-tii nu esti recunoscator pentru ca te-am ajutat de 11 ori pana acum? Mi-am pierdut ore bune cu tine sa te ajut, si acum ma injuri?

Si inca ceva. Oamenii care au intrat in legatura cu internetul odata cu vista (sau oricum – recent) is obisnuiti sa aiba totul la indemana si cred ca totul e simplu.
In schimb, cei care au avut primul OS un win95 sau win98 sau chiar si xp nu sunt asa. Pe timpul ala nu era totul atat de simplu. Ca sa faci un lucru care pe vista iti ia 3 click-uri, pe win9x iti lua de 3 ori mai mult (adica 10 click-uri +)

Atunci nu prea era internet, si daca vroiai sa faci ceva, orice, cautai singur (nu pe internet) si asa acumulai experienta, si cel mai important te invatai sa cauti.

Acum ca toata lumea are net nimeni nu mai cauta nimic. S-au invatat sa trimita un mass si sa astepte sa le pice ajutorul din cer.
Tocmai de-aia se intampla chestiile astea!

Si cu ocazia asta vreau sa le multumesc celor 2, 3 (nici n-am 3 :D ) persoane care m-au ajutat cand le-am cerut ajutorul, si poate o sa ma mai ajute cand o s-o mai fac :)
In acelasi timp, vreau sa-mi bag ceva in astia care nu stiu sa caute si care asteapta ca totul sa le pice din cer!