De ce sta lumea pe invisible in Yahoo! Messenger?
Sa spunem ca cineva nu ar vrea sa fie vazut de o anumita persoana si intra pe invisible. Ok, dar ce treaba are restul cu acea persoana? Nu vi se pare putin nerespectuos sa ii puneti si pe ceilalti sa sufere din cauza unei singure persoane? Mie cel putin mi se pare o mare lipsa de respect ca cineva sa ma puna (indirect) sa-l caut prin lista de offline ca sa-i dau un mesaj.

Ok, sa o luam pe cealalta parte. Sa spunem ca nu ar vrea sa fie vazut de nimeni. Atunci de ce mai intra pe messenger? Deci hai sa o gandim logic. Cand intri pe invisible se subintelege ca nu vrei sa vorbesti, ok? Atunci de ce **** primesc mesaje de la persoane invisible??

Da, intru si eu pe invisible, dar doar atunci cand nu am chef de nimic. Nu stau pe invisible si trimit mass-uri cu “cine vrea sa vb cu mine buzz”!

Uite si ce m-a deranjat enorm din toata treaba asta. Mie clientul de la yahoo nu mi se mai conecteaza neam cand sunt pe wi-fi. (le-am incercat pe toate: reinstall, delete registrii, etc etc). Si m-am gandit sa schimb clientul cu unul temporar. Pe osx aveam AdiumX, care era rege pe langa y!mess, dar si pe windows am Pidjin, care e oarecum asemanator, dar tot nu e acelasi. Si cea mai naspa parte e ca nu poti cauta persoane care sunt pe invisible!

Asa ca trebuie sa ma duc sus in meniu, sa dau click pe Buddies, pe Show si dupa aia pe Show offline buddies. Dupa aia ma pun sa-l caut pe offline-ist, dau search, dau un ESC ca sa dispara fereastra de search (sa pot da click), dau 2click pe el si gata. Acum iarasi Intru in Buddies / Show / si debifez Show offline buddies.
Uite cate click-uri date in plus ca sa-i pot transmite ceva unei persoane offline. Si e foarte enervant sa fac chestia asta de cateva ori pe zi. Era si inainte, dar acum deja a devenit atat de insuportabil incat merita un articol.

Sunt destule persoane care stau pe invisible, dar de exemplu nu-mi pasa de acele pitzipoance din lista Spam, lista care asteapta intr-o zi sa fie stearsa asa, cu mass-ul (adica toata odata).
Dar mai sunt persoane cu care comunic, si ghici ce? Unele sunt de-astea habarniste, care oricat de mult le-ai repeta ca cele 3 butoane de la login-ul in programul y!mess NU sunt facute sa fie bifate toate odata. Au si ele un rost. Degeaba. Nu inteleg.
Altele sunt persoane (neamuri) mai in varsta sau nu, si nu-mi prea permit sa fac gura pentru o chestie de-asta, chiar daca le zic de fiecare data cand imi spun ceva de pe offline ca nu le raspund decat atunci cand sunt online.

Si altele sunt persoane destul de pricepute in ale pc-ului, carora le inteleg foarte bine motivul pentru care stau pe offline. Stiu cum e sa iti sara o mie de persoane in cap si sa-ti ceara ajutorul. Dar frate, eu pot intelege daca nu ai chef. Sa spunem ca n-ai chef de mine cand iti spun ceva. Ok, spune-mi asta si te las in pace. Dar nu ma pedepsi incluzandu-ma in toata lista de offline. Cand o sa te bat eu la cap sau o sa insist cu ceva, chiar daca-mi spui ca n-ai chef, atunci sa ma pui pe offline. Pana atunci tine-ma si pe mine cum e normal!

Eventual faceti o grupa numita cum vreti voi (exemplu: online) si treceti persoanele ca mine acolo. Si acea grupa sa fie mereu online. Cunosc persoane care fac asa ceva si bravo lor. Grupele alea sunt facute pentru a ajuta cu ceva, nu degeaba!

Later Edit: Spuneti-mi si mie, cei care stati pe offline, de ce o faceti?