Mi-am instalat Mac OsX. In sfarsit!
Uite o faza comica. Am incercat n distributii de linux. Nu mi-a placut niciuna. Nu pentru ca linux-ul fi prost, ci pentru ca nu era de mine. Eh dar osx-ul nu l-am incercat niciodata, si uite ca-mi si place. Ceea ce mereu dai la o parte se pare ca e exact lucrul potrivit.

Anyway, in ultimul timp am auzit din ce in ce mai mult de osx si mi-am zis sa-l incerc si eu. Prima data nu mi-a iesit. A doua oara iar am dat gres. Intr-o zi de plictiseala m-am pus sa caut mai mult pe net sa vad cum se instaleaza. De fapt, la mine era problema ca trebuia patch-uita imaginea, pentru ca nu era fully-supported placa mea de baza. Eh, in final l-am facut. Si sunt al dracu’ de fericit.

Eu, fan-boy vista, acum zic cu mana pe inima ca vista a copiat osx-ul. Dupa multe video pe youtube trebuia sa ma si conving. Si din pacate chiar asa e. Oricum, tot e bine, pentru ca pe un PC nu puteai instala osx, iar cei de la Microsoft s-au gandit sa faca un osx pentru pc (da, l-au copiat, dar na, pentru noi, userii, e bine). Ca are el erori, asta e partea a 2-a.

Oricum e cam imposibil sa trec pe osx. Chiar daca mi-as lua un Macintosh tot n-as reusi sa trec pe osx. Asta din cauza pentru ca toti au Windows. Si asa imi pierd multi ‘clienti’, pentru ca-mi pierd indemanarea in windows, si nu ma pot duce sa repar un pc si sa nu mai stiu cum se face.

Am lasat windows-ul deoparte pentru ca ma enerva bug-ul din vista. Acela ca nu memora detaliile folderelor si/sau size-ul ferestrei. Adica eu puneam D:\muzica sa fie pus ca Music Folder (adica detaliile unei melodii: artist, album, time, etc), iar D:\filme ca Video folder (adica puneam detalii specifice unui video: size, time, etc), si cand intram a 2-a oara in acele foldere se inversau, sau treceau la default. Era incredibil de enervanta chestia asta, si n-am reusit sa scap de ea. Si mai era o problema: nu retinea size-ul unei ferestre.

Eh, in osx ma enerveaza ca mereu cand deschid o fereastra noua mi-o arata ca prima data cand s-a deschis. Ceva gen 100×500 px. Si trebuie sa dau mereu resize. Sper sa nu fie bug, si sa-i dau de cap cum pun un size la ferestre ca default.

<<– Apropo, ma uitam acum: ce bine se asorteaza WordPress-ul si OsX-ul :D

Am instalat OpenDNS si alte prg dupa vista, am reusit sa portez firefox-ul (sa-l deschid cu profilul dupa vista, acelasi profil, 2 os-uri) sa nu mai fiu nevoit sa reinstalez iar toate plug-in-urile si sa le reconfigurez. yahoo messenger cu arhiva comuna intre OS-uri, si altele. Deci portabilitatea vista -> osx este mult mai simpla decat imi inchipuiam :X

As avea o sansa sa raman la osx.. In curand trebuie sa-mi iau un laptop ultraportabil (gen eeepc) si am auzit ca acum, cu criza financiara, Apple vor scoate si ei un ultraportabil low end. Cica in jur de 500 euro, deci imi permit si-un Mac :) Dar na, ramane de vazut osx vs. win 7 (ca deja apare beta in cateva zile :> )