Stiu ca postul e total aiurea, neinteresant pentru multi dintre voi, dar cred ca am avut nevoie sa scriu asta!

Nu a fost nevoie de vointa! Nici de rarirea tigarilor. Nici de alte metode cunoscute de voi. Pur si simplu am citit o carte, si cum spune la inceputul cartii “la sfarsitul cartii nu vei mai vrea sa fumezi”, asa s-a si intamplat. Da, recunosc, am fumat aproape un pachet in timp ce am citit cartea, si pot spune ca am citit-o pe nerasuflate. M-am pus sa o citesc si nu am lasat-o din mana pana nu am terminat-o. Si pur si simplu nu a fost nevoie de tot felul de tampenii auzite pana acum. Nu a fost nevoie de zile intregi ca sa ma las. Nici de alergare, nici de multe altele. Pur si simplu m-am lasat!

Cartea stie sa-ti lucreze frumos subconstientul, astfel incat sa scapi de adictia la drog, care de fapt nu are nici o treaba cu nicotina (ma rog, are, dar mica). Totul se intampla doar in creierul nostru!

In ultimul timp am vrut sa ma las in special pentru ca mi-am facut o mie de probleme cu parintii, pe langa celelalte care deja le aveam. Am mai incercat de n ori (ca orice fumator inrait) si mereu am dat gres. Dar de data asta s-au adunat mult prea multe motive pentru a ma lasa de fumat (si toate s-au adunat pe parcursul citirii cartii). Pe langa problema cu parintii se adauga faptul ca sunt desconsiderat de persoanele care pentru mine inseamna ceva. Un alt mare motiv a fost respectul de sine, care pentru mine conta enorm, si faptul ca ma credeam un prost. Credeam ca sunt intr-adevarat retardat, pentru ca nu ma pot educa sa scap de un viciu. Stiam deja ca totul se petrece psihic, tocmai de aceea ma credeam un retardat, pentru ca nu reuseam sa-i comunic creierului sa inceteze cu nenorocitele astea de tigari. Problema banilor si a sanatatii sunt aproape nule pentru un fumator (niciodata sa nu-i spui unui fumator de aceste doua lucruri. nu o sa bage de seama ce vrei sa-i comunici!)

Un lucru care m-a uimit extrem de mult a fost acela cand fumam ultima tigara. Mi-a trebuit sa citesc 75% din carte pentru a ma pregati psihic pentru ultima tigara. Eram la tara, stateam sub un copac intr-un fel de pat si deodata (imediat cum imi aprind ultima tigara) cerul se innoreaza, si aproape de sfarsitul ultimei tigari incepe sa fulgere si imediat o ploaie torentiala. M-a uimit pentru ca sunt pasionat de aceste fenomene ale naturii. Altii se simt bine si veseli cand e cerul insorit, eu exact invers, cand e innorat. Ca si pasionatii de tornade si fulgere, asa sunt si eu de vremea mai intunecata.
Mi-am dat seama imediat ca e un moment special si ca de data asta nu o sa mai esuez. De data asta nu am facut altceva decat sa scap de drog intr-un mod placut, rapid si eficient. Nu cu forta, nu prin abstinenta.

Prima data cand am intrat sa scriu acest post, am crezut ca o sa scriu doar doua, trei randuri in care o sa spun ca m-am lasat de fumat si nimic mai mult. Eh, am mai detaliat, cum fac eu de obicei. A mai ramas ceva important de facut (cred eu). Restul de 25% din carte se adreseaza fostilor fumatori, in care autorul le cere (ne cere) ajutorul pentru a-i convinge si pe ceilalti fumatori sa renunte. Acum vreau doar sa reusesc sa fac un singur lucru. Sa-mi ajut unul din bunii mei prieteni (sau doi, depinde) sa se lase de fumat. In primul lucru trebuie sa-l convig sa citeasca aceasta carte. Eh, treaba mea de aici mai departe!

Cred ca o sa postez in curand ceva despre fumatori, ceva despre mizeria in care traiesc, despre viata de sclavi pe care o traiesc, si altele. Trebuie doar sa-i observ prin ochiul unui nefumator pentru ceva timp. Eu cred ca o sa-i vad din alt unghi, pentru ca am o experienta de fumator.

Inca odata o spun: DE AZI SUNT UN FERICIT NEFUMATOR!

PS: Ceva foarte important de citit! Experiențele mele cu fumatul. M-am lăsat de 3 ori. De-abia a 3-a oară mi-am dat seama unde am greșit în precedentele. Nu face aceeași greșeală ca mine! Click pentru a citi despre ce e vorba!