Mi-a venit adineauri o idee care merită dezvoltată puțin. O idee motivațională aș putea spune.
Mă gândeam așa: dacă ți s-a întâmplat ceva nasol, ai eșuat într-o chestie, ai făcut o belea, te-ai certat cu cineva la care țineai, ai pierdut ceva anume, etc; nu merită să fii supărat.

Nu, n-am pățit nimic grav, doar că mi-am amintit de-o perioadă din anii trecuți când am trecut prin niște experiențe cam nasoale și pe timpul ăla îmi amintesc că nu mai vroiam să trăiesc. Am avut câteva zile de depresie în care pur și simplu căutam cea mai ușoară, nedureroasă și rapidă metodă de-a-mi lua viața (well, na c-am zis-o și p-asta)

Și cum mă gândeam eu la perioada aceea și la sentimentele, atitudinea pe care o aveam atunci îmi cam vine să râd. O să vedeți de ce.

Ziceam mai sus că nu merită să fii supărat atunci când ai făcut-o de oaie. Când am făcut ceva prost (exemple sunt destuule) avem tendința să ne gândim numai la acel lucru cu gânduri din ce în ce mai negative. Exemple:
dacă făceam invers, nu se mai întâmpla așa“;
off doamne numai din cauza mea s-a întâmplat lucrul acela oribil“;
dacă nu erai tu, eu nu mai sufeream acum. numai din cauza nenorocitului ăla mi s-a întâmplat mie asta“;
futu-le mama lor de jocuri de noroc că mi-am pierdut toți banii

Și nimic nu poate ieși bine din asta. Ce trebuie să reținem e că atunci când facem ceva greșit și regretăm ce-am făcut, să ne ‘adunăm’ și să stăm puțin pe gânduri. Să analizăm situația. Ne concentrăm numai pe problema respectivă, și NU cu gânduri negative și destructive (ca-n exemplele de mai sus), ci cu gânduri constructive și pozitive.
Adică analizăm și vedem ce-am făcut greșit. După un timp trebuie să ne dăm seama ce-am făcut greșit, sau ce-am fi putut face să nu se mai întâmple asta. Eh, aici trebuie să băgăm bine la cap acel lucru prost făcut și să reținem să nu-l mai facem și-a doua oară.

Încă un lucru de reținut: viața e a noastră, noi o controlăm. Noi facem ce vrem cu ea și din ea. Viața e un film iar noi suntem regizorii. Personajul principal ești tu, scriitorul ești tot tu, regizorul tot tu. Deci TU și numai tu poți face o schimbare în viața ta. Tu îți ridici caracterul mai sus și tot tu îl cobori. NU altcineva.
Deci opriți-vă să mai dați vina pe alte persoane pentru nenorocirile voastre. Voi sunteți singurii vinovați!

Dacă v-a bătut cineva, voi sunteți de vină pentru că v-ați dus unde nu trebuia sau că ați intrat într-un cerc vicios, în care nu aveați ce căuta.
Dacă te-a părăsit iubita, e numai vina ta! Nimeni nu te părăsește dacă reușești s-o ții lângă tine! Nimeni nu te înșeală decât dacă tu nu-i mai oferi ce are nevoie, deci iarăși, e doar vina ta!
Dacă ai pierdut toți banii prin cazinouri sau la jocuri de noroc e doar vina ta! Nu există noroc și ghinion. Există doar probabilități. Dacă tu te-ai riscat să-ți bagi banii undeva unde aveai doar 0,0001% șanse (sau chiar MULT mai mici) este doar vina ta!

Deci ORICE ți s-a întâmplat prost, e din vina ta! Așa că după fiecare greșeală, eșec, ia-ți o secundă și analizează ce-ai făcut greșit. Învață din greșeli și nu le mai repeta și-a doua oară! Așa evoluăm, așa avansăm în viață!

În final ce vreau să spun

e să nu te mai gândești într-un mod negativ când ai făcut ceva prost, pentru că vei fi din ce în ce mai măcinat de situație, și faza proastă e că îs puține șanse să înveți ceva din asta.
Mereu să stai, să râzi puțin de situație, după care să te gândești din ce cauză s-a întâmplat asta și dacă ai aflat răspunsul bagă-l bine la cap și nu-l mai repeta!!

Tratează fiecare greșeală ca o lecție învățată și ca un pas înainte spre a fi mai bun! Repetă asta de n ori, până-ți intră bine în cap!

PS: Am deviat de la subiect. Vroiam să vorbesc despre altceva dar na, măcar a ieșit ceva poate chiar mai bun.
Nu citiți asta așa la vrăjeală și mâine să uitați totul, că vă va ajuta în viață (MULT!) dacă veți reține astea. Așa că mai bine recitiți ideile de bază și formați-vă o idee pe care s-o purtați cu voi în orice moment.

Aștept comentarii să-mi spuneți dacă am greșit pe undeva, dacă sunteți de acord cu ce-am zis aici sau nu, dacă vi s-a întâmplat ceva nasol în viață și cum ați trecut peste, etc etc.