calatorieÎncercați să adaptați puțin la gândirile voastre acest articol, ca să-l puteți înțelege mai bine și să-l puteți aplica în viață.

Eu o să dau un exemplu ușor de înțeles iar voi trebuie să-l adaptați. Ideea, morala articolului este cu totul diferită față de exemplu prezentat mai jos.

Gândiți-vă că aveți de făcut un drum. Pe jos. Acel drum vă duce într-un loc foarte frumos unde vă veți simți fericiți și împliniți. Dar acel drum este și foarte lung, și nu aveți voie să-l parcurgeți cu un ajutor din partea mașinii, maxi-taxi, tren, etc; ci trebuie să-l parcurgeți pe jos, cu puterile proprii și cu piciorușele voastre.

O să fac o paranteză (sper că nu prea lungă) folosită cu scopul de-a înțelege mai bine ideea, și după aceea revin.

Sunteți familiarizați cu termenul de “zona de confort”? Sunt sigur că nu mulți sunt, de aceea o să încerc să explic cât mai precis să înțelegeți ‘fenomenul’.

Gândițivă la toate obiceiurile, locurile, principiile, etc ca la un electromagnet (adică un magnet care funcționează numai când e alimentat de curent electric). Și voi ca persoană sunteți un metal. Ce face magnetul metalelor? Le atrage înspre el cu o forță inimaginabil de puternică.
Fiecare om are magnetul său și este atras de el. Orice-ar vrea să facă în viață și necesită depărtatea de magnet va fi cam imposibil de făcut deoarece magnetul vă va ține lipit de el.
Ce e de făcut? Pur și simplu să opriți curentul magnetului și după aceea nu vă va mai ține lipit de el, și vă puteți duce unde doriți.

Ideea-i că e foarte complicat pentru majoritatea dintre noi să oprim acel electromagnet. Dar ceva foarte important de reținut e că toți cei care au avut succes (MARE!) în viață ȘTIU cum să oprească curentul electromagnetului. ȘTIU să iasă din zona de confort. ȘTIU să renunțe la tot ceea ce cunosc/gândesc și să riște pentru o idee.

Bun. Acum că v-am familiarizat cu această idee, să continuăm povestirea.

Noi în acest moment suntem în zona de confort. Și ca să parcurgem acel drum trebuie să IEȘIM din această zonă și să ne îndreptăm spre destinația finală, spre fericire, spre împlinire, spre succes.

Și aceasta se face cu un prim pas. Cel mai greu!
Acesta este pasul când vă hotărâți că VREȚI să ajungeți acolo și faceți primul pas pe drumul vostru.
După ce l-ați făcut pe ăsta urmează al doilea pas, care o să fie greu, pentru că electromagnetul vă va trage înapoi. Ideea e că fiecare electromagnet are un câmp electromagnetic care e foarte puternic la punctul zero, punctul cel mai apropiat de electromagnet. Cu cât vă îndepărtați de el, cu atât câmpul (adică atragerea) scade. Scade și tot scade până nu mai există deloc.
Dacă nu ați reușit să opriți curentul electromagnetului încercați să fugiți de el până ieșiți din câmpul electromagnetic și atunci nu vă va mai atrage înspre el.

Bun. să continuăm cu al treilea pas. Începeți să vă îndepărtați de punctul zero, și efectul magnetului scade și simțiți asta. Combinăm cu bucuria că vă îndreptați spre acel loc mult dorit care vă va aduce tot ce vreți și ne dă puterea să mergem mai departe.

Continuăm cu al 4-lea pas, al 5-lea, 6, 7, 8,  …. etc.

La un moment dat ne obișnuim să facem acești pași și simțim cum ne apropiem de destinația dorită, iar efectul câmpului magnetic (al zonei de confort) a scăzut atât de mult încât nu ne mai simțim deloc atrași de el, nu mai dorim să ne întoarcem. Vrem să continuăm. Ajungem dependenți de acești pași.

Și continuăm să-i facem până ajungem unde ne dorim.

Și un PS:
După ce ajungem unde ne dorim, deja suntem fericiți c-am ajuns unde ne-am dorit, dar în același timp am căpătat pe drum și-o dependență. Aceea de-a călători. Aceea de-a face mereu pași spre un loc mai bun. Și ne căutăm alt loc, altă idee, altă “înlocuiește cu ce vrei”.
Și iar plecăm la drum. Dar de data asta e mai ușor. Pentru că nu mai avem acel electromagnet care să ne țină pe loc.

Ideal ar fi ca după ce am scăpat de acel electromagnet (sau de aceea zonă de confort), să NU ne mai creem altul (adică să nu ne stabilim pe o zonă, loc sau idee) și să continuăm pe drumul propriu în viață, dezvoltându-ne încontinuu. Doar așa vom atinge succesul și împlinirea în viață.

Sunt multe persoane care fac un drum, scurt sau lung, și când ajung în acel loc dorit se stabilesc acolo și-și creează iarăși o zonă de confort. Își cumpără un electromagnet și-l bagă în priză. Și rămân blocați, iarăși, ca la început. E degeaba! Sunteți mai ok decât alții care n-au avut puterea să scape nici măcar de primul em (electromagnet), dar tot praf (dacă-mi permiteți să vă spun așa) sunteți, comparabil cu alții care au făcut mii și mii de astfel de drumuri. Tu ai făcut unul. Alții mii.

Dacă ai reușit să scapi de un em, NU-ți mai creea altul!