Cautam o melodie si m-am gandit sa intru pe eOk.ro ca sa o ascult acolo. Dupa ce-am s-a terminat imi sare-n ochi o melodie care era pusa la “Recomandari”. Parazitii – De ziua ta.


Atentie: contine cuvinte vulgare!

Nu am pus embed direct dupa eOk.ro pentru ca de cand au schimbat design-ul nu mai inteleg nimic. Pur si simplu nu am gasit de unde pot pune embed pe o singura melodie.

Deci eu nu am si nu am avut niciodata nimic cu Parazitii. Chiar imi plac. Au crescut si mai mult in ochii mei cu melodia ‘Jos cenzura’, pentru ca spuneau adevaruri din Romania. Si au mai avut melodii bune. Deci nu i-am criticat niciodata. Da, sunt vulgare melodiile lor dar na, merg ascultate. Bun, deci poti asculta o melodie de-a lor oricand, nu? Ma rog, aproape oricand, ca deja daca dai drumul pe telefon la o melodie ca cea de mai sus in tramvai, devii insuportabil. Parca e mai rau ca o manea. Maneaua nu o suport si gata, dar cand isi baga si-si scoate ala si se aude in tot tramvaiul, parca-mi e rusine mie. Cu ocazia asta inteleg de ce se cenzureaza melodiile la radio (mereu ma intrebam asta).

Eh, hai, o asculti acasa, o asculti in casti pe strada. Se accepta si in tramvai pe N95-ul nou cumparat (fit(z)e dom’le). Dar daca pui melodia asta la aniversarea zilei de nastere a unei persoane, esti deja nesimtit. De fapt nesimtit e prea putin spus.

Sa spunem ca esti invitat la o aniversare. Si sa spunem ca nu te roaga gazda (sarbatoritul) sa o faci pe DJ-ul. Deci automat n-ai ce cauta sa schimbi melodia. Bun, dar tu ce faci? Pai iti bagi nasul in pc si pui melodia asta intr-un moment placut (am ingrosat placut ca sa va dati seama ca se va pune melodia intr-un moment in care gazda se simte cel mai bine).

Eh, faza asta prima data am auzit-o la cineva. Dupa aia am auzit-o la altcineva – deci se intampla des – (nu dau detalii ca n-am chef sa iasa o cearta din asta). La momentele respective mi s-a parut o idiotenie, mai ales ca erau si parintii de fata, care din cate am inteles nu aveam nici un stres, nu erau deloc deranjati de melodie. Eh, eu n-am ascultat niciodata melodia asta cap-coada (numai refrenul auzit pe ici pe colo). Deci nu aveam de unde sti cat e de .. aiurea. Ah, da, pe langa faptul ca parintii nu aveau nici o treaba cu melodia, cica sarbatoritului chiar ii placea atmosfera =)) . Cum maaa? Cum sa-ti placa sa se uite toti prietenii la tine si sa-ti spuna “da da, sa-mi sugi pula de ziua ta!”? Deci cum? Asta NU o pot intelege!

Ok, bun, baga unul melodia. Dar celorlalti chiar li se pare atat de normal sa inceapa sa recite versurile si sa-i tipe-n cap sarbatoritului? Nu de alta, dar hai sa fim seriosi, ce e mai placut de ziua ta decat sa-ti spuna toata lumea sa le sugi pula (metaforic vorbind)?
Eu tot nu inteleg, dintr-o grupa (gasca) intreaga, oare toti sa fie atat de idioti (necivilizati / prost crescuti / needucati) incat sa li se para ceva normal chestia asta, si sa inceapa sa faca ceea ce fac si restul? Probabil aici intervine spiritul de turma un pic (hai, un pic mai mult) pentru ca sunt sigur ca cel putin o persoana de acolo nu a vrut sa faca asta, sau nu i-a placut, dar a fost nevoit sa o faca, gandind: “eh, trebuie sa ma supun legii găştii – care spune ca trebuie sa faci ce-ti cere gasca, daca nu, esti OUT”. Sau poate ca unica persoana caruia i s-a parut ciudat a facut-o pentru a nu fi privit un ‘freak / weird / ciudat’.
Da, stiu, pare o idiotenie sa faci chestii teribiliste doar pentru a nu fi privit ca un ciudat, dar na, traim in Romania, tara in care educatia e privita prost, ca ceva rau; iar chestiile funny dar proaste (gen tema articolului) ca ceva bun.

Probabil ca daca as fi fost acolo as fi strigat si eu. Ok, n-as fi facut-o. Ma stiu destul de bine incat sa-mi dau seama ca n-as face asa ceva niciodata. Dar probabil n-as fi iesit afara, n-as fi plecat acasa. Probabil n-as fi spus ce cred despre asta, ca sa nu stric petrecerea. Probabil as fi stat acolo ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Dar totusi, daca as fi fost intr-o situatie ca asta sigur m-as fi retras intr-un unghi din care sa-i pot privi pe acei parinti si m-as fi uitat cu asa o ura la ei incat sa-si dea seama ca ceva nu e in regula. Si dupa aceea as fi vorbit numai in scarba cu ei. Respectul pentru acei parinti din partea mea ar fi fost zero. As fi vorbit cu ei ca si cum ar fi niste gunoieri (hai, ca alora le vorbesti frumos, din mila).

Ah, am uitat sa spun ceva (care trebuia spus mai sus). Daca de ziua mea s-ar fi intamplat asta se stie ca in secunda doi intrerupeam muzica si ii goneam pe toti acasa, nu?