Omul a fost “revoluționar”. Din punctul meu de vedere el a inventat PC-urile și notebook-urile. El a fost cel care a scos prima dată pe piață un PC, dacă nu mă înșel tot el a scos și primul notebook. El a scos primul sistem de operare ‘interesant’. El a inventat PIXAR-ul (ce a făcut animații gen Toy Story, Cars, Wall-E, Up, etc). El a cam inventat fenomenul de touchscreen cât și cel de smartphone. Până să se inventeze iPhone existau smartphones cu touchscreen, dar câte persoane aveau? Nu prea erau foarte răspândite. După iPhone a existat un “BOOM”, și-au început să apară smartphones cu touch cu nemiluita.

OSX-ul a fost (din punctul meu de vedere) cel mai bun / stabil / interesant sistem de operare. Cu mult superior Windows-ului. Windows din totdeauna a avut bug-uri, instabilități, se strica repede și performanța lăsa de dorit. Nici Windows 7 nu e prea performant (în raport cu hardware-ul din momentul de față).
Am umblat prin 2008 pe OSX Leopard și știu cât de bun era. Am umblat mai târziu și pe Snow Leopard, și știu cât de bun e. Viteză (performanță), stabilitate, și … “it just works!”

iOS-ul e minunat. Uitați-vă cum merge un telefon cu Android pe 512 MB ram și procesor de 1 GHz și uitați-vă cum merge un telefon cu iOS cu aceleași specificații. Adică comparați iPhone 4 cu Samsung Galaxy S. Dacă ați fi avut ambele telefoane timp de 1 lună fiecare, ați vedea diferență majoră după un anumit timp.
Să fiu mai clar: După 1 lună de zile, după multe instalări și dezinstalări, după multe tweak-uri și altele, iOS-ul merge CA NOU.
În schimb, Android-ului îi scade mult de tot performanța dacă instalezi multe chestii (utile sau nu).

De ce produsele software ale companiei Apple sunt atât de bune? Datorită perfecționismului inventatorului Steve Jobs. El a fost perfecționist cu firma lui de când a “inventat-o”.

Apple a fost de fapt pe hardware de prima dată, software-ul a venit ca un bonus,
așa că hai să vorbim puțin de produsele lor hardware.

Seria MacBook e foarte performantă. Serverele lor sunt foarte performante. Desktop-urile sunt la fel de performante. iMac-ul e pur și simplu genial. Rezoluția display-urilor de 27 inch de pe iMac-uri e genială.
Citiți articolul de aici să înțelegeți de ce sunt atât de bune la performanță)
Steve Jobs a fost și aici un perfecționist, de aceea alegea cele mai bune, cele mai calitative produse (componente) pentru device-urile și hardware-ul lor.

Primul PC a fost Macintosh-ul. Steve Jobs a inventat era PC-urilor. Înainte să apară o interfață ok pentru orice sistem de operare, Steve Jobs a scos interfața pentru Mac OS-ul de pe-atunci.

Nu, nu sunt fan-boy Apple, nu iubesc produsele Apple, doar că-mi place un lucru bine făcut, performant.
Și săracul om merita măcar atât din partea mea. Măcar acum să vorbesc despre el și despre ce-a făcut.

Din punctul meu de vedere nu eram atât de evoluați în ziua de azi fără el, ținând cont că Microsoft a furat de la OSX destul de multe. Steve Jobs inventa, Bill Gates fura. De-aia avem Windows 7 destul de bun, de-aia avem Aero și alte interfețe în ziua de azi. Datorită lui Steve Jobs.
Dar, după cum am spus: sunt doar părerile mele! Și sunt mult mai dure către MS, Samsung, Google și alții, dar nu are rost :-)

Odihnește-te în pace, Steve Jobs!

Și la final un video care m-a marcat pe mine:

Un discurs motivațional adresat studenților ce-au terminat facultatea Stanford.