De azi totul este mai scump! TVA-ul a fost marit cu 5%

Apropo, înainte de toate poate vrei să citești și-o teorie a conspirației scrisă de Bendeac aici.

Deci serios acum, doar eu sunt singurul “tâmpit” care crede că e o mare idioțenie treaba asta cu mărirea tva-ului? Până acum nu prea m-a interesat treaba asta, dar acum când chiar s-au modificat prețurile am rămas puțin uimit (și-al dracu’ de nervos).

Hai s-o luăm puțin logic:

România e o țară săracă.
Parlamentarii sunt bogați, în milioane de euro unii.
România are unele probleme cu infrastructura, etc etc etc, dar din banii deja strânși, din averile parlamentarilor și din alte resurse, se poate reface.
Problemele țării oricum existau și înainte de asta, nu s-au rărit niciodată și nici nu se vor rări.

Românii sunt SĂRACI (majoritatea).
Prețurile la … orice sunt MARI.
Românii de-abia-și pot permite o pâine pe masă.
Avem tva destul de mare, comparabil cu alte țări.
Și ceva foarte important, SALARIILE VOR RĂMÂNE LA FEL!

Și acum, hai să le combinăm pe alea de mai sus cu: se va mări TVA-ul!
Asta înseamnă că vom plăti mai mult pentru ORICE cumpărăm!

Ce rezultă de-aici!?
Păi… Dacă se va mări tva-ul înseamnă că se vor mări prețurile. Dar salariile vor rămâne la fel. Adică ne vom permite și mai puțin. Vom trăi într-un infern și mai nenorocit decât până acum. Și asta de ce? Cică pentru ca să se facă fonduri pentru țară să facă ei (parlamentul) nu-știu-ce.
Well, punem pariu că după asta vom vedea averile parlamentarilor cum cresc ȘI MAI RAPID!? Punem pariu!?

Hai să fim serioși. Cine e atât de idiot încât să creadă că unii oameni care fură de 20 de ani încoace vor face ceva cu acești 4% care le ajung în fața lor!?

La noi și-așa era destul de mare raportul preț / salariu. Acum a devenit și mai mare.
În US sau alte țări mai civilizate (din orice punct, chiar și economic) un telefon mobil costă vreo 40% din salariul minim pe economie. La noi, la români, același model de telefon costă de 2 ori salariul minim pe economie. Adică vreo 200% din salariu.
E ca și cum în afară prețurile ar fi aceleași ca la români, numai că salariile sunt de vreo 4-8 ori mai mari (dacă nu și mai bine)

Sunt ok prețurile la români. SALARIILE NU SUNT!
Și nu pot înțelege la ce pana mea se gândesc “ăia de sus” când, după ce că nu măresc salariile, mai și măresc prețurile (tva-ul, adică banii care se duc la stat).

Mesaj către “ăia de sus”: HUĂĂ du-vă dracu de nesimțiți!!! Știu că vreți să deveniți miliardari în euro, dar mai du-vă-n pana mea de nenorociți. Nu vă gândiți și la noi!? Cât de jegoși să fiți să faceți una ca asta?? Nu vă ajung acele milioane de euro pe care le aveți deja? Vreți să faceți și mai multe!? Ce pana mea faceți cu ele!? Mai gândiți-vă dracu și la populația țării că m-am săturat de situația asta. Vreau și eu ceva mai bun. ȘTIU CĂ SE POATE! Și voi știți, numai că vedeți că românii sunt proști și nu iau atitudine și profitați și-i manipulați cum vreți voi. Nu puteți fi numiți OAMENI, animalelor! Profitorilor! O să dau cel mai mare party când o să muriți, CREDEȚI-MĂ!
Idioților, dacă vreți să faceți ceva, intrați în istorie cu ceva bun, cu “cei care au schimbat țara în bine”, nu intrați în istorie ca “cei mai mari nenorociți ai României”. Sau na, poate nici n-o să mai intrați. O să vă fie uitate numele.
La voi contează doar CIFRELE. Contează să vedeți voi că acele cifre ale averii voastre CRESC mereu. DOAR ATÂT! Și sunteți atât de proști încât nu vă dați seama cât de mult afectează lucrul ăsta (simplu pentru voi) milioane de persoane!
Sunteți ca jucătorii la cazinouri. Exact cum ăia și-ar da și viața (și-ar vinde și casa unde trăiesc) pentru ca să mai bage acolo, din cauza dependenței psihice, la fel și voi, faceți ORICE ca să vedeți cum cresc acele cifre. Sunteți niște retardați PSIHICI. Aveți probleme GRAVE la mansardă. României i-ar trebui niște psihologi / psihiatri mai buni ca să vă închidă dracului odată!
Again: HUĂĂĂ!!!!