Am citit un articol din feedreader despre ce vrea lumea de la messenger. In principal se vrea a fi respectata intimitatea si automat statusul. Adica atunci cand cineva are la status semnul de la Busy, ar cam trebui sa il crezi ca-i ocupat. Depinde acum de cine este vorba. Multi cu iq-ul sub limita isi pun ‘Busy’ ca sa se afle in treaba. Voi cam stiti persoanele care stiu ce e ala status si persoanele care nu. Deci stiti pe cine anume sa respectati. De aici mi-a venit ideea sa scriu acest post. Este la fel ca si cel anterior, se adreseaza in special persoanelor care sunt in lista mea de messenger. Eu nu folosesc prea multe statusuri, am in jur de 7 si le pun cand am o anumita treaba.
Acelea ar fi:

  1. Available
  2. Busy
  3. Foarte ocupat!
  4. Ma joc, buzz numai daca e ceva cu adevarat important!
  5. Nu sunt eu la PC!
  6. Nu sunt la PC!
  7. %mPreset% = Movie / Music

Folosesc HyperIM cu plug-in-ul HotStatus, care pune un anumit status cand apesi un hotkey. De ex eu le am puse pe ALT+SHIFT+1 pentru primul status, +2 pentru al doilea, s.a.m.d.

Sa le explicam pe fiecare in parte, pentru cei care deranjeaza cand nu trebuie!

  • Available: Nu o sa vedeti nimic. O sa fie statusul normal din messenger. blank status. nimic. Asta inseamna ca sunt disponibil.
  • Busy: Cand o sa vedeti acest status inseamna ca sunt ocupat, dar pot fi deranjat. Dar nu de oricine si nu pentru orice chestie simplista cum ar fi “ce mai faci; nu ai si tu chef de vorba, ca alt prost nu am gasit sa ma tina ocupat(a)”. Pun acest status de obicei cand m-am apucat sa fac ceva, sa scriu pe blog, sa citesc bloguri, sa desenez prin photoshop, sa navighez, etc. Deci deranjati numai cand e chiar nevoie!
  • Foarte ocupat!: Aici intervine marea problema. Lumea cam nu prea face deosebirea intre statusul de mai sus, care il tin mai mereu, si acesta, care o sa-l vada foarte rar. Oare de ce am spus FOARTE ocupat? Pentru ca nu am ce face si stau sa-mi pierd timpul pe net? Nu cred. Eu spun ca as avea ceva important de facut, un referat urgent sau orice alta chestie care nu suporta amanare. Deci aici chiar nu suport cand intervine cineva. Accept mesaje numai in cazuri extreme, cand a murit nu stiu cine, a luat foc blocu’, etc.
  • Ma joc, buzz numai daca e ceva cu adevarat important!: Si aici imi ‘sare mustarul’ foarte repede cand ma trezesc cu buzz-uri unul dupa altul. Nu prea e placut sa intri la un joc si sa fii deranjat din motive, iarasi simpliste.
  • Nu sunt eu la PC!: Ok, persoanei x ii permit sa-mi vorbeasca cu ‘ba’ sau ne permitem injuraturi unul altuia. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa dai un mesaj de genul “ce mortii matii mai faci ma?” cand vezi un status de acest gen. Poate ca e tata la pc, poate ca e un var/frate/cumnat/vecin/etc cu care eu nu-mi permit sa vorbesc asa, si imediat m-as simti eu prost cand ar citi el un mesaj asemanator. Deci fiti si voi atenti inainte de a da un mesaj!
  • Nu sunt la PC!: In cazul asta, puteti scrie cat vreti. O sa raspund cand ma intorc. Dar nu insistati cu buzz-urile, poate ca e 5 dimineata, eu sunt plecat si boxele sunt deschise. Nu ar fi prea frumos pentru vecini. Mesaje puteti lasa cate vreti, dar fara buzz-uri.
  • %mPreset%: Asta citeste statusul din BSPlayer sau Winamp. Il pun extrem de rar pe Winamp, numai cand am nevoie sa ii arat ceva cuiva, nu-l pun pentru a ma lauda eu cu ce melodii ascult! Si pe BSPlayer il pun destul de des, cand ma uit la filme. In doua cazuri ma enervez extrem de mult. Cand sunt deranjat in timp ce ma joc sau ma uit la film. Cand ma uit la film nu o sa ma dau jos din pat pentru nimic in lume, deci nu incercati. Si fiti politicosi, nu da-ti buzz-uri, mai ales ca stiti ca ma deranjeaza. Sunt putine persoane care incep sa ma sune pe y!mess sau pe skype cand vad acest status. Eh, sper sa nu incercati asta!

Acum ca stiti ce inseamna fiecare status, sper sa stiti si cand sa incercati sa vorbiti cu mine. Cu spammerii am rezolvat-o de dupa postul anterior. Sper ca de data asta sa rezolv si cu cei care nu stiu cand anume sa deranjeze.