Acest articol e scris acum 5 ani de zile! CLICK AICI pentru a vedea noul tutorial, updatat la cea mai nouă versiune!

 

Sau mai bine spun: Cum faci sa intri la cineva in pc. Sau Cum faci sa controlezi un pc de la distanta. Sau … etc. TeamViewer este un program de remote-desktop.
Adica intri la cineva in pc, si ii controlezi desktop-ul. Mai exact, vezi intr-o fereastra pe pc-ul tau, tot ecranul persoanei celelalte. Cred ca TeamViewer este cel mai folosit cu scopul de a ajuta. Adica tu nu stii sa faci ceva (de ex nu stii sa configurezi odc-ul). O alta persoana (coleg/prieten/vecin) stie. Ca sa-l scutesti de un drum pana la tine, intra frumos cu TeamViewer la tine in pc si ti-l configureaza el.
Sper ca ati inteles care este treaba cu programul asta.

Acum sa spun si motivele pentru care am facut acest tutorial (sau cum vrei sa-i zici). In ultima vreme am folosit tot mai des programul asta, si multe persoane mi-au pus zeci de intrebari inainte sa-l instaleze.

  • Ce face programul asta?
  • Cuuuum? Intri la mine in pc? :O Si daca ma ‘hecăreşti’? Nu nu, nu bag eu programul asta. Ajuta-ma te rog, dar gaseste alta cale. Nu mai vine vii pana la mine? Hai ca doar stau in capatul celalalt al orasului, nu-ti ia decat vreo 2 ore sa ajungi si numai 2 minute pana-mi configurezi odc-ul.

Mai sus am dat un exemplu de discute. Si ca sa ma scutesc de asemena discutii, am facut acest tutorial si-i dau omului sa citeasca aici, sa nu mai stau sa-i explic ce face programul.

Sa incepem:

Programul il puteti downloada de aici. Daca nu merge link-ul intrati pe www.teamviewer.com, duceti-va la Downloads, si luati versiunea pentru OS-ul vostru (in majoritatea cazurilor, windows).
*Cand am facut tutorialul erau la versiunea 3.6.4804. Pe parcurs se mai poate schimba interfata. Deci nu e 100% sigur ca ce vedeti mai jos sa fie valabil si pentru versiunea voastra!
Downloadati-l unde vreti si deschideti-l. O sa va apara asa ceva:

  • Bifati Install si Show advanced settings, ca in printul de mai jos, si dati Next.

  • Bifati personal / non-commercial use (pentru ca il folositi in scop personal, si ca nu sunteti o companie) si dati Next.

  • Bifati cele doua optiuni, pentru ca sunteti de acord cu termenii din licenta si ca o sa-l folositi pentru voi, si dati Next.


  • Bifati Normal instalation (default), ca sa nu se deschida automat odata cu windows-ul. Click Next.


  • NU bifati optiunea Use TeamViewer VPN, pentru ca sigur nu o sa folositi asa ceva. Click Next.


  • Puneti Path-ul (adica unde vreti sa se instaleze programul) si dati Next.

*programul poate fi portabil, deci il puteti instala pe alta partitie si dupa reinstalarea windows-ului sa-l folositi de unde e instalat, fara sa-l mai reinstalati din nou.

  • Lasati asa cum e, si dati Install.

  • Gata! Click Finish, se inchide installerul si se va deschide programul.

Pana aici mai toti stiu sa-l instaleze. Dar lumea de obicei il lasa asa. Eh, hai sa-l configuram putin.

  • In meniu dati click pe Extras si dupa aceea pe Options, pentru a deschide fereastra cu optiuni.

  • La Your display name puneti-va nick-ul vostru.
  • Bifati Minimize to tray menu, pentru a se duce in systray, si sa nu mai ocupe loc in startbar degeaba.
  • La Password puneti-va o parola, pentru a nu mai fi nevoit ca de fiecare data cand intra cineva la voi in pc, sa trebuiasca sa le dati ID si password.
  • La Confirm password mai puneti odata parola, pentru confirmare.

*Atentie! NU puneti aceeasi parola ca la messenger. Puneti o parola gen ‘1234’ pentru ca va trebui sa o stie cel care intra cu remote desktop!

Cam atat a fost.

Dupa asta, datii celui care vrea sa intre ID-ul (copy/paste) si parola (predefinita in options).

Acest articol e scris acum 5 ani de zile! CLICK AICI pentru a vedea noul tutorial, updatat la cea mai nouă versiune!