De ce spun ca face minuni? Pentru ca te ajuta sa scrii mai repede si mai comod. Ce face? Pai inlocuieste ceva cu altceva.

Ca un exemplu: Sa spunem ca scrieti un comentariu (la un articol de pe blog) si trebuie sa inserati un blockquote sau un cuvant cu bold sau italic. Ce faceti? Stati de fiecare data sa scrieti <blockquote>text</blockquote> sau <b>text</b>Nu este mai simplu sa scrieti numai b text si automat sa formateze <b>text</b>?

Mici exemple folosite de mine:
Scriu ce e in stanga, apas TAB si automat va rezulta ce e in dreapta. Sper ca ati inteles.

 • np (de la nume prenume) = Motoc Florin
 • mail = adresa de mail (nu are rost sa o scriu)
 • gmail = alta adresa de mail (stiti care)
 • b / i / u = imi insereaza <b> </b> si-mi duce cursorul intre > <, ca sa pot scrie textul
 • tel = insereaza “brb. Suna telefonul. Vorbim imediat (dupa ce termin convorbirea)”. Foarte folositor atunci cand vorbesti cu cineva pe mess si trebuie sa raspunzi imediat la telefon
 • q = insereaza “<blockquote></blockquote>” si la fel, duce cursorul intre > <
 • cq (de la copy quote) = insereaza “<blockquote>TEXT DIN CLIPBOARD</blockquote>”
  Sunt destule shortcut-uri (daca le pot numi asa) pe care le folosesc. Trebuie sa intelegi putin cum functioneaza si dupa aceea va vor veni idei de ce mai puteti scurta :)
  Cred ca niste demonstratii video vor fi mai bune ca sa intelegeti ce si cum.

Ok, acum sa vedem si cum se foloseste programul intr-un mod putin mai avansat si cu operatori:

Si acum in modul Script, peste care inca nu m-am bagat sa vad cat de folositor o fi pentru ca nu i-am gasit o functie folositoare (yet):

Download Texter 0.6 Portable

Acum ca ati vazut (si sper ca ati si inteles cum sa folositi programul) sa dau si link de download. Cum eu nu suport programele cu setup care se instaleaza in 1001 locatii (plus registrii), pun link spre versiunea portabila.

Adica o sa downloadati un .exe pe care trebuie sa-l puneti voi intr-un folder (de exemplu in D sau E /programe portabile/new folder). NU il deschideti de pe desktop sau unde il downloadati!

Mai multe detalii despre program pe Lifehacker.com

Inca ceva, daca nu ati inteles ceva si vreti mai multe detalii, nu ezitati sa lasati un comentariu. O sa va ajut cu cea mai mare placere :)