skydivingÎmi plac filmele horror. Jocurile horror. Îmi plac chestiile înspăimântătoare. În mare, îmi place să mă sperii. Nu am înțeles niciodată de ce. Până acum.

Văzusem un video pe youtube și am început să înțeleg de ce-mi place atât de mult orice chestie înspăimântătoare.

Cică oamenii cărora le plac filmele horror au o personalitate mai aventuroasă. Sunt mai libertini, mai independenți. Le place să se distreze, să simtă că trăiesc. Urăsc de moarte monotonia, îi îmbolnăvesc chiar.

Și am și înțeles de ce. În momentul când a intervenit frica, corpul a început să elibereze adrenalină (pe lângă multe alte efecte pe care le face acest hormon, provoacă plăcere. MARE!)
Unele funcții ale corpului încetează sau se opresc, altele se amplifică (de pe urma celor care se amplifică beneficiezi la maxim)
E simplu. Nu-ți place să te sperii din cauza pe care o crezi tu, ci-ți place senzația oferită de  adrenalină curgându-ți prin vene!
Majoritatea oamenilor, la scurt timp după ce-au văzut un film horror, nu-și mai amintesc sperietura în sine (aia o uiți aproape imediat), ci-și amintesc doar senzația de excitare/exaltare (excitement), pe care nu o uită prea curând, și hormonii eliberați în acel moment îi fac să se simtă mai fericiți, să scape de stress, de orice grijă.

O altă chestie interesantă: Când adrenalina-ți pompează prin vene, corpul transformă mai rapid “mâncarea” în energie, deci automat consumi mai multe calorii. Cică la 90 minute cât durează un film horror, consumi între 250-300 calorii. Doar stând! Asta-i echivalentul la jumătate din film (~45 min) de exerciții sportive (mai grele decât simplul stat în fața unui display).

Deci dacă ești unul din oamenii cărora le place să se uite la filme horror, să se sperie, care se oftică pentru că nu mai ies filme horror bune, bucură-te! Asta înseamnă că ai un spirit liber, că-ți trăiești viața la o intensitate mult mai mare decât a celorlalți!
Și, odată cu asta, chiar dacă știu că deja o faci; spune DA la cât mai multe provocări! Cât de nebune ar părea. Beneficiază la maxim de pe urma personalității tale grozave!

Pentru ceilalți, have a nice boredom life watching again and again your favourite tv series: The young and the restless (aka Tânăr și Neliniștit!)