Mi-am propus acum ceva timp sa ma las de jocuri, pentru ca-mi fura prea mult timp. Eh, m-am lasat, dar cu o singura exceptie: Tomb Raider. Nu prea sunt eu cine stie ce gamer, in afara de MMO (gen lineage2) nu prea joc. In ultimul timp jocurile se bazeaza mai mult pe grafica, nu pe continut. Acum cativa ani (de fapt acum multi ani) jocurile erau mult mai interesante, dar acum vad ca toti se chinuie sa faca un joc cu grafica aproape de realitate. Da, arata frumos, dar pe mine ma intereseaza sa fie jocul interesant, nu sa arate ca realitatea. Chiar nu ma intereseaza ca frunza din copac arata ca intr-un film, deodata ce jocul sucks. Ma rog.

Jocurile adventure (gen Tomb Raider sau Assassin’s Creed) ma innebunesc. Astept Prototype acum, chiar sunt curios daca o sa fie atat de bun precum cred.
Screenshots nu pun, pentru ca am jucat la detalii low si pe 800×600 (nu-s atat de nebun sa-mi schimb placa video de doua ori pe an pentru grafica) si nu prea aveti ce vedea. Daca sunteti interesanti, exista google.

Bun, deci jocul teoretic apare pe 21 noiembrie (scrie pe site-ul oficial), si eu deja l-am terminat [-x Ce vrei, torrentele astea ;))

A fost extrem de scurt. Deci inca nu-mi vine sa cred ca s-a terminat. La un mers normal jocul cica are 8h. Daca-l joci a 11-a oara cica il poti termina si in 1h30min (la fel ca Tomb Raider Legends, numai ca ala parca a fost ceva mai lung).
Lungimii (scurte) i se mai adauga si nivelul destul de usor si-l face aproape un esec. Noroc cu povestea, care este destul de interesanta (mie cel putin mi s-a parut chiar foarte interesanta). Asta-l mai salveaza putin. Daca as fi jucat la detalii High si pe o rezolutie mare, probabil as spune ca si grafica-l salveaza, dar na.

Jocul e de fapt o continuare a povestii din Legends (logic, nu?) combinat cu Anniversary (remake la primul, din 1996 parca). Nu spun exact ce se intampla ca poate e cineva care nu l-a jucat si nu vrea sa afle cum se termina jocul.

Anyway, un joc scurt si destul de usor, cu o poveste interesanta, miscari noi (fata de precedentul) si.. cam atat. Pentru mine poveastea spune totul.

Ce mi-a placut este ca la sfarsit, dupa ce l-am terminat, nu te lasa cu ochii in soare, ca alte jocuri. Adica sa-ti bage credits si dupa aia sa-ti arate butonul de “Start a new game”. Niciodata nu mi-au placut chestiile astea, pentru ca dupa ce-l termini e ca si atunci cand ai termina de vizionat un episod din prison break (sau lost?). Incepi sa spui: “cuuum? asa s-a terminat? si ce se va intampla? vreau sa stiu ce se mai intampla”. Numai ca la seriale ai de asteptat o saptamana, la tomb raider ai de asteptat un an. Oh well …

So, ce mi-a placut e ca la sfarsit in locul butonului “resume (sau ‘start new game’, la inceput)” scrie “continue to find treasures”.
Mai exact incepi iar jocul si tot ceea ce ai gasit pana acum este deja in inventory-ul tau. Tu trebuie sa gasesti numai ce n-ai gasit prima data. Daca esti innebunit incepi sa-l joci iar si daca ai indeajunsa vointa il termini a 2-a oara (mult mai repede, ca-l stii aproape pe de rost) si dupa aia poti spune ca esti multumit. Sau eventual te plictisesti sa treci prin aceleasi chestii a 1001-a oara si-l lasi de-oparte, iarasi, multumit ca l-ai terminat prima data.
Deci nu te lasa cu o idee de genul “auci, s-a terminat? si eu acum ce-ar trebui sa fac?”

Ah, stai sa ma iau iar de joc comparandu-l cu Anniversary. Asta l-am terminat in 3 zile (numai in a 3-a zi am jucat mult!) pe cand celalalt mi-a luat mai bine de o luna sa-l termin. Au fost task-uri (sa nu le spun misiuni) la care cred ca am repetat runda de 50 de ori (fara de exagerez – in zile diferite, ca altfel spargeam ceva de nervi). Si la Anniversary daca muream ma dadea destul de in urma. La Underworld cand mor, ori ma da in acelasi loc, ori putin mai in spate. Nu, eu vreau mai greu, sa ma dea cu mult in spate.

Eh, in final va spun sa-l jucati. Si fanii genului si ceilalti. E destul de interesant, si pentru mine a fost mai bun decat un film (la entertainment). In principal pentru ca iti pune mintea la contributie. Adica nu e ca cs-ul, unde-ti trebuie experienta in manuitul mouse-ului, ci la asta-ti trebuie mai mult gandire si logica.