Pornind de la un articol de-al lui Bendeac m-am gândit să scriu și eu despre ceva asemănător, întâlnit în din ce în ce mai multe cazuri: violența într-un cuplu.

Zicea Bendeac pe acolo “Doamnelor si domnisoarelor. Totul incepe cu o palma. Ai acceptat palma, ai pierdut razboiul.”
Din punctul meu de vedere, bine spus! Hai, că o palmă e altceva. Poate fi dată la nervi, etc etc. Se poate discuta pe cazul respectiv și se poate trece peste. Dar deja o palmă dată la ordinea zilei e altceva.

Prin alte țări gen Iran, India, Afganistan sau mai știu eu care, bănuiesc că știți cum s-a ajuns. Dacă nu, recomand să vedeți pozele de pe aici.

Credeți că în România dacă s-a început cu o palmă dată azi, nu se va ajunge peste ceva timp ca prin țările amintite mai sus?
Azi o palmă, mâine un pumn, poimâine o bătaie zdravănă iar deja peste o săptămână se va ajunge cum ziceam mai sus.

Probabil unii dintre voi vor spune “da’ ce bă, tu nu ești bărbat?”
Și? Asta înseamnă că trebuie să mă conformez modei actuale de a bate femeia? Nu cred! Vreau să trăiesc într-o țară civilizată, de aceea nu sunt de acord cu așa ceva. După ce că poporul nostru e așa cum e, vreți să mai adăugăm încă un lucru rău, negativ? De ce!?

Acum să vorbim puțin despre femeile care acceptă așa ceva. Iarăși am o întrebare: De ce o faceți!? De ce acceptați? Nu va învățat mămică ce e aia comunicare? Nu va învățat că problemele se rezolva prin comunicare, nu prin bătaie!?

Anyway, am observat că din ce în ce mai multe fete sunt atrase de așa ceva :| Deci wtf!?

Cum pana mea poate o fată să fie atrasă de un bărbat care o bate!? CUM!? Explicați-mi și mie că eu nu înțeleg :|

Aud de la prieteni / părinți(da!) “sfaturi” cum că e mai bine să fii violent cu femeia, să-i dai câte-o palmă când greșește, s-o înjuri, să țipi la ea, să dai vina pe ea când ceva nu-ți merge bine, etc
Aud de la fete (colege/cunoștințe/etc) că ele preferă o specie de-asta de bărbat :|
Dar cel mai mult m-a uimit faptul când am văzut cu ochii mei cum anumite fete sunt atrase de unii care nu le bagă în seamă, care se comportă cu ele ca și cum ar fi ultimul gunoi din lume, etc etc.

Deci ăsta e instinct animalic, serios acum. Numai animalele procedează așa pentru reproducere. Se bat 3 lei pentru o leoaică. Câștigătorul o fute. Oare așa trebuie să procedăm și noi, specie inteligentă, cu gândire avansată?

Știu că sunt specii în care masculul e ăla rău, și altele în care femela omoară masculul după ce-o fute. Dar bă!! Noi suntem o specie inteligentă. Noi putem gândi. Noi acționăm după logică, după ce gândim. Nu ca animalele, după instinct.

O femeie ar trebui să accepte gestul frumos, nu sa-l accepte și să-l aleagă pe ăla urât, din instinctul animalic ce-i spune să facă asta pentru că ăla o poate apăra în junglă.

Apropo, vouă ce vă place? Chiar sunt curios :) Daca sunteți bărbat, vă place să vă țineți femeia în palme/pumni (sau v-ar place, pe viitor)? Daca nu, cum altfel?
Dacă sunteți femeie, cum vă place? Sunteți atrase de un bărbat violent (probabil sunt mai atrăgători, dar preferați unul de-ăsta, riscând să vă înșele și să vă mai pălmuiască din când în când?) sau un bărbat cu care poți discuta orice problemă, etc?

Aștept părerile voastre :)