Aflu azi ca Vodafone maresc aria de acoperire pentru serviciile 3G, scad preturile la abonamentele Mobile Internet si in sfarsit traficul e nelimitat. Intru repede bucuros pe site-ul lor sa ma interesez daca-mi pot trage si eu net la tara. Ma uit repede pe harta de acoperire a serviciilor 3G si vad ca in locul unde e satul meu (la cativa km iesire din oras) tot nu exista acoperire 3G, ci numai GPRS (adica ‘ma dau’ pe net cu ~10k).

Eh, ma interesez de faza cu traficul nelimitat si uite ce scrie sub oferte (unde scrie clar Trafic: Nelimitat)

Abonamentele Unlimited Mobile Internet oferă access naţional la Internet cu o utilizare rezonabilă de 1GB pentru abonamentul cu viteza de până la 1Mbps, 2GB pentru abonamentul cu viteza de până la 3.6 Mbps şi 8GB pentru abonamentul cu viteza de până la 7.2Mbps. La depăşirea acestui trafic lunar viteza scade la valoarea de 128Kbps (download) / 64Kbps (upload) urmând a reveni la valorile iniţiale în următoarea lună de facturare.

Adica pentru abonamentul dorit de mine (cel de 3.6 Mbps, adica 450 kb/s – o viteza destul de buna pentru ce-mi trebuie mie) cand o sa ajung la 2 GB trafic viteza o sa-mi scada la 128 kbps (adica 16 kb/s) pentru download si 64 kbps (adica 8 kb/s!) pentru upload. Si pentru asta mai platesc si vreo 20$ lunar. Pentru 8 kilobytes pe secunda de upload. Wow, ce convenabil :-<

Aa, da, am uitat sa spun ca deja la iesire din oras nu mai am semnal 3G, am numai GPRS, si alea is tot in jur de 128k cu 64k.
Inca nu am cum sa-mi iau netul dupa mine oriunde ma duc :(

Apropo, stii voi alta posibilitate de net wireless/radio/3G/etc care sa aiba semnal mai peste tot prin ro? Adica daca plec cu laptopu’ undeva, sa pot lua si netu’ dupa mine.