Ca sa nu discriminez domeniul auto, o sa va povestesc putin si despre masini. Si cand vorbim despre masini ca despre orice altceva ce vrem sa ne cumparam este important sa ne punem intrebarea “cat de sigur este?” Desi un Matiz este econom ca si intretinere si costuri de achizitie, nu poate fi o masina pe care sa te poti baza prea mult in caz de ghinion.
Poate ca deja multi v-ati gandit deja la Volvo. Cine nu a auzit de el pana acum sau cine nu a aflat ca este considerata cea mai sigura masina din lume? Mai exact, este vorba despre Volvo S60. Dar decizia asta nu s-a luat pur si simplu, modelul S60, fiind testat de nenumarate ori si trecand cu bio toate testele de tip “crash”.
Astfel incat rezultatele au fost foarte bune atat la loviturile frontale, din spate cat si laterale. Pana acum, nimeni nu a mai reusit sa asigure o protective atat de buna in cazul loviturilor laterale.Asta pana cand producatorii de la Volvo dupa nenumarate teste si esecuri au reusit sa ajunga la un rezultat mai mult decat satisfacator.Printre motivele pentru care aceasta masina a fost desemnata cea maisigura se numara sistemele electronice cat si plafonul masinii care rezista in caz de rostogolire la o greutate de 5 ori mai mare decat greutatea masinii. La celelalte masini, standardul de rezistenta este de 1.5 ori.
Din pacate insa, nu toata lumea isi permite, intrucat pretul de achizitie urca de la 30.000 de Euro. Asa ca, multi se vor indrepta catre un Matiz care poate fi luat cu doar 2000 de Euro,desi riscul de a fi ucis intre fiare este incomparabil mai mare. Dar asta este, daca e sa ti se intample, ti se va intampla oricum, nu ? Si in plus, consuma putin, cel mai ieftin rca pentru el este undeva la 140 ron, in timp ce la S60, vorbim de sume mai mult decat duble atunci cand vine vorba de asigurari si taxe.
Haideti sa vedem deci si partea plina a paharului, dar totusi, voi ce ati alege ?