Probabil ați întâlnit sau veți întâlni și voi cazuri asemănătoare cu ce voi discuta în acest articol, și din punctul meu de vedere am găsit explicația pentru cazurile în care nu veți ști ce să mai credeți. Citiți și veți înțelege despre ce e vorba!

Persoanele își creează o anumită personalitate. Fac lucrurile după un anumit tipar. Se știe într-un grup CE FEL este persoana X.
Ok, la un moment dat, UNELE dintre aceste persoane se schimbă. Aici intervin multe vorbe din partea unui grup. Eu o să ma refer în continuare la schimbare în bine, la o “aderare” la mai bine.

Să vă dau probabil cel mai ușor de înțeles exemplu. O persoană ascultă manele, ca și restul grupului. La un moment dat ea nu va mai asculta deloc manele și va asculta numai … muzică clasică (să nu zic rock sau house).
Va face această decizie pentru că așa i se pare ei corect.
Eh, aici intervin vorbe din grup sau de la cunoscuți. Vorbe gen: “ia uite-l și pe ăla, vrea să pară ceva ce nu e“.

Aici persoana respectivă se va afla la o răscruce de drumuri. NU va ști ce să mai creadă. Nu va mai ști ce e mai bine pentru ea. Pe de o parte se gândește că noua decizie e mai corectă, pe partea cealaltă se îndoiește de asta, fiind coruptă în principal de vorbele cunoscuților.

Din ce-am învățat până acum mi-am dat seamă că MEREU trebuie să faci ce-ți spune “sufletul”. Unii îl pot numi “subconștient”, alții “instinct”.
Numește-l cum vrei, contează că trebuie să stai bine să te gândești și să te schimbi după cum crezi că e mai bine. Dar dacă ai ajuns aici înseamnă că ți-ai dorit o schimbare, de unde rezultă că CEVA nu-ți convenea înainte, deci nu mai e timp de gândire. FĂ ce ți-ai propus!!

Anyway, vroiam de fapt să spun/transmit ceva prin acest articol, în principal celor care spun chestiile alea boldate mai sus: Da, ei vor să pară ceva ce nu sunt, momentan! Dar în curând se vor schimba după ceea ce vor să devină. E logic că dacă vrei să devii ceva (dacă vrei cu adevărat!) vei ajunge ce ți-ai dorit. Așa și cu ei. Momentan vor să pară ceva ce nu sunt. Probabil vor să pară mai inteligenți prin ceea ce fac / spun, dar gândiți-vă așa: Dacă cineva vrea să pară mai inteligent, nu crezi că va AJUNGE mai inteligent, prin faptul că va încerca să facă chestii mai inteligente, bla bla, iar în final le va face inconștient, deci va ajunge ce-a vrut să pară prima dată.

E ca și cum cineva s-ar comporta ca un prost pentru mult timp. La un moment dat îi intră în subconștient ceea ce face (își face un obicei din asta) și nu va mai putea scăpa de așa ceva, deci va ajunge un prost.
La fel e și cu vorba aia de mai sus (aia boldată), foarte des auzită de mine.

Și celui care este în situația în care vorba aceea îi este adresată: Nu te mai gândi că “se poate să aibă dreptate“, ci gândește-te că VEI AJUNGE ceea ce momentan vrei doar să pari! ;)