Plecasem de la munca la ora 19 (o ora acceptabila pentru traficul din Bucuresti zic), nici nu apucasem sa ies din parcare ca deja eram blocat. Intru pe Waze, imi zice 45min pentru 3.9 km. Stau vreo 10 min nemiscat, ma supar si ma intorc inapoi in parcare, urc la birou. Poate pe la 20-21 plec si eu de la munca.

O injur un pic pe Firea ca a promis din 2012 ca face pasaj pe sub calea ferata de pe Petricani, ma enervez si-mi zic ca ar fi bine sa plec din tara asta, ca astia de la putere isi bat joc de noi, si eu nu vreau sa accept asa ceva.

*Ca o paranteza, au trecut vreo 30 min de atunci, si INCA se aud trenuri in departare!!!

Intre timp stau si ma gandesc… Oare doar la noi o fi asa? Nu stiu cum e prin alte parti, n-am locuit in afara tarii, in zone bune dpdv IT (unde se gasesc si joburi faine in domeniu), dar incep sa ma gandesc ca se poate sa nu fie mai bine, ba chiar sa fie mai rau.

Aici am 3.9 km pana acasa si le fac in 45 min, ba chiar peste 1 ora in zilele rele (vineri seara?). Dar prin alte parti se poate sa locuiesc la 20 km de munca, si sa le fac in mai bine de 1h (sau poate chiar si 2h).

Note: Fara comentarii ca acesti 3.9 km ii poti face si pe jos, ca in marea majoritate a timpului ii fac in sub 10 min, eu vorbesc acum de momentele alea ciudate cand nu nimeresti ora “potrivita”

Mereu compar Bucuresti cu Galati (de unde am plecat) si incep sa vad din ce in ce mai putine avantaje ale Bucurestiului.

In Galati n-ai de munca, si ce ai is chestii ce nu vrei sa faci. In Bucuresti ai de munca, dar vin la pachet cu niste chestii super super naspa.

Ahh, abia astept viitorul (sper eu apropiat) cand or sa existe din ce in ce mai multe joburi remote, sa pot locui unde vreau eu, si sa am parte si de un job fain.

Dar pana atunci, o injur pe Firea in fiecare fucking zi cand ma duc si ma intorc de la munca, pentru ca e o mincinoasa care promite proiecte si deadline-uri si nu se tine de ele! Nu poti sa spui ca faci ceva si sa nu faci. NU POTI! Nu se poate asa ceva. Ar trebui sa fie pacat capital, sa se pedepseasca cu inchisoarea, dat afara, batjocorit in strada, habar n-am, dar nu se accepta asa ceva.

* Mai bag o linie de cod, mai o muzica, mai o linie aici, trec 50 minute, si INCA se aud trenuri in departare…

In alta ordine de idei, sa nu spuneti ca Dacia nu face masini bune, ca se exporta IN DRACI.
Aproape in fiecare zi in jur de ora 11 trec trenuri de kilometri lungime care transporta Dacii (probabil spre CT, sa fie exportate).

Faza proasta e ca aceste trenuri merg cu 3 km/h si le iau 30 min sa treaca pe acolo. Ba chiar uneori dau si inapoi. Eu chiar cred ca cineva face aceste lucruri sa-si bata joc de noi. Pe bune, altfel nu-mi explic cum poate sa opreasca trenul fix la ora “aia” si fix la trecerea “aia”. Sa opreasca, sa dea putin inapoi, si dupa sa plece mai departe. Pe post de “haa, fraierilor, uitati-va la mine cum fac misto de zeci de mii de oameni. In fiecare zi. haaaa, ce fraieri sunteti…”
Si nu cumva sa treaca la alta ora. La ora 10-11 si la ora 18-19. Cele mai potrivite ore sa plece toate trenurile in acelasi timp, unul dupa altul.

La un moment dat am avut “norocul” sa fiu primul la calea ferata si am si filmat un pic (atasez mai jos filmarea).