Ce? Nu ai auzit de Yahoo! Messenger? Dar de ‘mess’ ai auzit? Aha, da, asta e. Cel mai folosit program (cel putin la romani). Toti il folosim pentru comunicatiile cu prietenii, etc. Unii au mai auzit si de skype, iar altii de alte programe precum GAIM. Bravo lor. Eu unul am fost fan yahoo messenger (nu si yahoo mail). Ma obisnuisem prea mult cu interfata messenger-ului, cu optiunile, cu hyperim, cu totul. Asta pana acum vreo doua zile, cand mi-a venit mie minunata idee sa schimb programul.
De ce? Pay ia peste 80 Mb de ram (asta in idle/background mode). Stiu ca nu la toti e la fel, dar mie asa imi ia. Alt motiv ar fi ca se deconecteaza atunci cand iti e lumea mai draga. Vorbesti si tu cu cineva pe mess, si deodata vezi ca ai fost deconectat. Netul merge bine dar totusi messenger-ul vrea un reconnect. Alta belea si mai mare e ca te trezesti cu un “this program is not responding” in mijlocul unei conversatii sau si mai rau, cand iti trimite cineva ceva. Cand merge netul mai greu, skype se conecteaza, orice alt program merge, yahoo nu. Trebuie sa scot cablul celor care downloadeaza ca sa pot intra si eu pe mess.
Important e ca protocolul yahoo e cel care-mi trebuie, nu si clientul lor. Deci de azi ma pun sa caut un client bun pentru yahoo :)

*Clientul nou yahoo, cel pentru vista, care e in preview state, e scris de la 0. Sper sa dea lovitura cu acesta. Mi-a placut versiunea lor preview. Cand o sa apara full, sper sa fie cu cat mai putine bug-uri.