Gândiți-vă la asta și spuneți-mi dacă nu am dreptate!

Ce înseamnă de fapt curiozitatea? Gândește-te serios la întrebarea asta și dă-mi / dă-ți un răspuns. Ce înseamnă, pentru tine, curiozitatea?

Pentru mine curiozitatea înseamnă succes. De ce zic asta? Pentru că nu văd cum ai avea succes în orice domeniu dacă nu ai fi curios.
Curiozitatea înseamnă pasiune. Nu ai cum să fii pasionat de ceva dacă nu ești mai întâi curios de acel lucru.

Nu ai cum să spui “mă pasionează medicina / biologia, dar nu mă interesează cum funcționează orice sistem al corpului uman (ex: sângele/inima, mușchii, neuronii/creierul, etc)” la fel cum nu ai cum să spui “vreau să ajung electronist dar nu am o manie, o curiozitate extremă să aflu CUM și DE CE se întâmplă nu-știu-ce chestii cu niște sisteme oarecum simpliste pentru alții (care nu se întreabă cum funcționează ele în esență și-n detaliu), și cum circulă de fapt electronii ăia într-un circuit, … … …

Uită-te serios la tine: de ce ești TU curios? Ce întrebări nu te lasă să te culci noaptea? Ce întrebări te macină? Răspunsul căror întrebări te fac să dansezi de fericire atunci când îl afli?
Dacă nu există, dacă nu găsești acele întrebări, înseamnă că ceva e puțin greșit la tine. Ar trebui să te uiți în trecut și să vezi pe unde ți-ai pierdut curiozitatea. Eu știu sigur că trebuie s-o fac.

Curiozitatea e cea care te tot îndeamnă să urmezi o cale, fie că vrei fie că nu. Curiozitatea e combustibilul pasiunii, care într-un final te va duce la succes. Fie el cât de mic și personal. Atât timp cât îți oferă fericire, împlinire și descoperirea unui “mister” pe care te chinui de mult timp să-l dezlegi, se numește succes.

O să încerc să mă leg foarte scurt de acel scop în viață pe care fiecare dintre noi îl avem, sau ne chinuim să-l găsim și de faptul că dacă nu-l ai ești un zombie printre oameni. Trăiești doar cu trupul. Fără minte, fără suflet, fără spirit.

Deci curiozitatea e cea care te face să VREI să te ridici dimineața din pat, să mori de nerăbdare să vezi și azi unde vei mai ajunge, ce vei mai descoperi, la ce întrebări vei mai găsi răspuns. Acum gândește-te că toate 3: curiozitatea, pasiunea și scopul, sunt pe aceeași lungime de undă. Ai fi fericit? Ai putea spune că ești pe drumul spre succes? Eu cred că da.

Deci dacă nu ai o curiozitate nebună care nu te lasă să adormi și care te trezește entuziasmat dimineața, o curiozitate care s-a transformat în pasiunea ta cea mai mare și fără să-ți dai seama a ajuns scopul tău în viață, … nu te aștepta la prea multe de la viață!

Nu zic că eu aș fi vai doamne cine știe ce curios și cine știe ce pasionat, dar sincer să fiu mi se pare foarte plauzibilă și foarte bună ideea din paragraful boldat mai sus.

Mi-e frică. Mi-e teamă că nu nu mai sunt la fel cum eram când eram mic. Mi-e teamă să mai cresc. Ceva s-a pierdut pe drum. Toți am pierdut ceva pe drum, cu siguranță. Sper doar că și eu și tu să regăsim ce-am pierdut. Să ne regăsim acea curiozitate nebună a copilăriei, curiozitatea care ne-a dat TOTUL. Curiozitatea care ne-a învățat să mergem, să vorbim, să mâncăm, să ne protejăm.

Curiozitatea mi se pare cel mai genial “sentiment” al unui copil. E cea mai bună “emoție” din viața omului. Curiozitatea ne-a dat TOT CE AVEM ÎN ZIUA DE AZI, începând de la banalele mașini, care ne ajută să ne deplasăm, și ajungând la banalele telefoane mobile care ne ajută să comunicăm foarte ușor. Are rost să mai amintesc de filme (3D mai nou), jocuri cu grafică foarte avansată, INTERNET, și multe altelele, care s-au născut din … PURĂ CURIOZITATE!!!

Deci, lasă-mă să te mai întreb încă odată: TU! Încă mai ești curios? Dacă da, FELICITĂRI. Dacă nu găsești lucrurile care te fac curios, dacă nu găsești ceva în viață care te SEACĂ la culme că NU ÎNȚELEGI cum merg lucrurile și ești PASIONAT să afli răspunsul… Atunci e grav! Uită-te în trecutul tău și vezi ce și pe unde ai pierdut.
Recapătă-ți CURIOZITATEA, PASIUNEA, SCOPUL!