METODA UPDATATA!

Click aici si download acest plug-in. E un buton “Download Plugin” in stanga sus. Click pe el si downloadati programul. Instalati-l, inchideti si redeschideti winamp (in caz ca-l aveti deschis la momentul instalarii) si atat!. O sa mearga! E aproape imposibil sa nu mearga acest DLL.

Ca sa nu se mai blocheze statusul, in Winamp apasati CTRL+P si din fereastra care apare va duceti, in partea stanga, jos, la GENERAL PURPOSE.
De aici selectati Yahoo! Messenger Now Playing si dupa aia apasati butonul CONFIGURE.
In fereastra care v-a aparut, in dreapta sus, trebuie sa aveti asa: $A – $T ($D)
!!De obicei aici mai era pus inca un $P dupa. Stergeti-l, pentru ca asta cauzeaza blocarea statusului!!

Click aici pentru a vedea o poza (print-screen) cum ajungeti acolo, daca n-ati inteles mai sus.

Partea proasta e ca nu are atatea functii ca hyperim, dar macar arata statusul, ceea ce multi cauta!

Pentru cei care nu pot downloada setup-ul de mai sus, click aici!

Acest tutorial e valabil pentru Yahoo! Messenger 6 / 7 / 8 / 9 / 10

Download ultima versiune de Yahoo Messenger 10, v. 10.0.0.1102 de AICI (click)

Lasa un comentariu!

PS: Daca cineva se mai ‘inspira‘ de pe aici, macar dati sursa!

Ce scrie mai jos e irelevant (deci nu mai cititi). E articolul vechi, de pe timpul cand mergea HyperIM :P

Uh, multi intra aici cautand cum sa le arate la status-ul din yahoo messenger ce canta in winamp. Sincer sa fiu, si eu cautam pe google chestia asta. Dar nu pentru ca nu stiam cum se face, ci pentru ca mereu uitam numele programului. Si tot il mai cautam eu cu search-uri de genul “yahoo status winamp” :)

Bun, deci o sa va trebuiasca Winamp + Yahoo! Messenger (recomandate sunt versiunile 8+) + HyperIM. Sunt o multime de soft-uri sau plug-in-uri cu care poti sa faci chestia asta. Dar cel mai avansat cred ca este HyperIM. Il gasiti (download) aici.

  1. Download, Install, Run. Cred ca stiti sa faceti acesti trei pasi :-/
  2. Acum o sa va puna sa alegeti un user si o parola, ca in acest print. La profile name scrie ‘default’. Daca nu scrie, puneti voi. La parola puneti tot ‘default’.
  3. Bifati optiunea “I don’t need this user feature, so remember and don’t ask again.” Enter!
  4. O sa va apara programul. Main window. Acum trebuie sa bifati plug-in-urile care va trebuie. Cele de la care o sa ia informatie, cele catre cine o sa trimita informatie si altele aditionale. Recomandat este sa faceti ca in acest print! Sunt trei coloane. Bifati exact cum e si la mine.
  5. Bun, acum trecem la setarile programului. Cand aveti fereastra HyperIM activa apasati CTRL+SHIFT+P, sau va duceti sus, in meniu, la File si Settings. Aici bifati ca in acest print.
  6. Acum sa-l facem sa arate ceva la status. Din fereastra de editare, adica aceasta, bifati ‘Custom’. Acum duceti-va mai jos unde e loc pentru tastare si ce veti scrie aici va v-a aparea la status in Yahoo! Messenger (si in alte programe, cum ar fi Skype, Xfire, Google Talk).
  7. Acum stergeti tot ce scrie in acea casuta si scrieti asa (copy de aici, si paste acolo)
    %mSong% %mLen% %mState% /y:m
    Apasati OK.
  8. Acum uitati-va la status in messenger. Trebuie sa arate. Daca nu arata, ceva nu ati facut corect. Scrieti un comentariu si o sa va ajut.

Pana aici totul e bine. Sunt mult mai multe optiuni in HyperIM. De exemplu, daca aveti multimessenger, si stati pe mai mult de un ID, si vreti sa va arate acelasi status, din HyperIM, pe toate ID-urile faceti asa: Acolo unde ati bifat plug-in-urile, in prima casuta “Enable status for:”, dati dublu click pe “Yahoo Messenger status”. Bifati ultimul checkbox “Work under multi-messenger compatibility” si scrieti-va ID-urile mai jos. Tot din fereastra asta, bifati “Don’t change my status if I’m Invisible in YM”, daca vreti ca sa nu va scoata de pe invizibil in cazul in care puneti un nou status.

Site-ul HyperIM este aici. De aici mai puteti lua alte plug-in-uri, intra pe forum in cazul in care aveti erori cu unele plug-in-uri, etc.
Tutorialul acesta este facut pe versiunea HyperIM 2.14. Deci daca aveti o versiune mai noua, sau mai veche, este problema voastra.

Daca nu-ti merge, citeste mai jos!

PS1:
Pentru cei care au probleme si nu le arata statusul, download acest plugin si dupa aceea dublu click pe el. Se va inchide hyperim si va scrie ca a fost instalat.
In cazul in care nu merge dat dublu click pe el (adica spune windows cannot open this file, a.k.a nu recunoaste extensia) intrati in hyperim, din meniu, File, Settings. Click pe ‘Restore file association’. Save si incercati iar sa dati dublu click pe ce ati downloadat mai sus.

PS2: (PS3 este ‘the easy way’)

Mai e o mare problema care face sa nu mearga hyperim. Registrii. Cand instalezi o versiune de mess peste alta versiune, cateodata nu se updateaza si registrii.
Click Start->run. tastati regedit si dati enter
Dupa asta duceti-va in:
HKEY_CURRENT_USER\Software\yahoo\pager
Version de acolo trebuie sa coincida cu versiunea de mess. In yahoo messenger click pe Help si About. Daca nu coincid, modificati in registrii Version (dublu click). Scrieti in regedit versiunea din Help/About.
De exemplu la mine era 9.0.0.644 si nu mai mergea nimic din hyperim. Am modificat in 9.0.0.1389 si acum merge perfect!

PS3:

Apropo, a aparut messenger 9.0 FULL (FINAL). Build 9.0.0.2162. Download de aici si ca sa mearga hyperim-ul, download .reg-ul de aici, open, click Yes (sau ce mai cere pe acolo), restart la hyperim si la mess, si gata :)

Atentie: NU mai schimbati statusurile repede. Intre schimbarile de status, sa fie un delay de ~3, 5 secunde. De aceea multora li se blocheaza statusul.

Si daca vi s-a intamplat sa vi se blocheze statusul, din motive diferite (un ex ar fi ca ati schimbat melodia prea repede) asteptati. O ora, mai putin, mai mult. Nu se stie. In tot acest timp nu mai puneti alt status, ca nu faceti decat sa prelungiti timpul. Asteptati ~1h si incercati sa puneti iar status.

$A – $T ($D)