mucuri țigăriScriam mai demult un articol intitulat “În sfârșit nefumător”, în care ziceam scurt că m-am lăsat de fumat și prin ce metodă.
Eh, 9 luni a ținut faza. După 9 luni m-am reapucat de fumat. Motivul? Nici eu nu cred că-l știu cu siguranță dar încerc să-l înțeleg, și scriu acest articol cu scopul ca dacă voi v-ați lăsat de fumat prin aceeași metodă, să înțelegeți că vă pândește un MARE pericol, și să știți să vă feriți de el.

Eh, după 9 luni eram 100% convins că nu mă voi reapuca de fumat. Uitasem majoritatea chestiilor citite în cartea lui Allen Carr și chestia asta m-a costat foarte mult.
Nu mai știam de noțiunea de “doar o țigară”, nu mai știam de nimic. Și așa am început eu să trag de la prieteni, azi un fum, peste 2 zile înca un fum, peste o săptămână două fumuri, peste o lună deja ceream câte o țigară odată la câteva zile, și peste încă vreo lună deja începusem să-mi cumpăr țigări la bucată.

Totul a decurs FOARTE lent, și nici nu mi-am dat seama când am ajuns să dau eu banii pe țigări. Eram sigur că sunt nefumător (că deh, mă lăsasem cu mult timp în urmă, eram deja un încrezut), și nici nu bănuiam că mă voi reapuca.
Ideea e că nici nu mi-am dat seama CÂND m-am reapucat. Pur și simplu s-a întâmplat, câte puțin în fiecare zi, în așa fel încât să nu-mi dau seama.

Ok, deci începusem să-mi cumpăr țigări la bucată. Gândeam că nu sunt fumător încă și mă pot lăsa oricând, și oricum nu cheltuiam mulți bani pe câte-o țigară pe zi sau la 2 zile.
Eh, după înca o lună începusem să-mi cumpăr pachet.
Pe mine ceva m-a prins FOARTE prost. Era perioada când se scumpise țigările la 11 lei, și eu știam un loc de unde cumpăram Winston de la moldoveni cu 5 lei. Era ditamai oferta. Mă credeam “cineva”, că toți își cumpără cu 11 lei pachetul iar eu cu 5 lei. Mi se părea o nimica toată 5 lei pe un pachet, ținând cont că ceilalți dădeau 11 lei.

Și așa am început eu să cumpăr pachete. Și dacă tot era atât de ieftin și-mi permiteam, de ce să nu fumez și mult? Și așa am ajuns foarte repede la 1 pachet pe zi.

În vreo 5 luni ajunsesem atât de dependent (2 pachete pe zi, în unele zile chiar 3) încât mă săturasem. Și simțeam că mă termină dinăuntru spre exterior.
După încă vreo 2 luni, adică după vreo 7-8 luni de când mă reapucasem m-am hotărât să mă las din nou.

Știam metoda, am aplicat-o iarăși. M-am lăsat. Easy job!

Toată lumea era fericită. Mă lasasem din nou. Și mă simțeam minunat. După 3 luni am ajuns pe la mare pe la Liberty Parade și se dădeau țigări gratis. Făcusem vreo 6-8 pachete de Kent Slims Grey.
Și în loc să țin cont de cea mai importantă afirmație din acea carte, niciodată să nu mai pui botu’ pe vreo țigară și niciodată să nu mai tragi nici măcar un fum, NO MATTER WHAT!, mi-am zis că na, sunt slims, sunt ușoare, n-are cum să aibe multă nicotină în ele încât să mă facă din nou dependent. Iarăși mă credeam mai presus de capcana țigărilor și iarăși mi-am luat-o pe cocoașă.

Am fumat eu la mare cât am fumat și imediat cum am ajuns acasă n-am mai pus gura pe țigară. Eram fericit că nu mă apucasem și mândria crescuse și mai mult.
După aproape o lună a fost un eveniment ce s-a lăsat cu beție cruntă, etc, etc, și ghici ce? Mi-am cumpărat un pachet. N-a fost asta prea mare problema.

Problema a fost că spre dimineața am mai luat un pachet, din care mi-au mai rămas vreo 15 țigări. După ce s-a dus beția am mai fumat vreo 10-13 și-am plecat “undeva” vreo 2 săptămâni, timp în care n-am fumat.
Când m-am reîntors acasă am găsit pachetul cu acele 2 țigări. Am zis what the hell!, am fumat atunci aproape 2 pachete și în ultimele 2 săptămâni n-am simțit nevoia; am fumat la mare la greu și când am ajuns acasă n-am simțit nevoia, hai să fumez astea 2 țigări că n-o să am nimic.

Și le-am fumat!
Și spre seară vine un amic la mine și după ceva timp ies cu el pe balcon la o țigară (doar el fuma). Și aici îmi dau seama de ceva. POFTA!
A apărut pofta de țigări! I-am cerut o țigară, ăla n-a vrut să-mi dea la început și l-am convins că nu-i nici o problemă, și mi-a dat.

Nu are rost să zic ce s-a întâmplat mai departe. Știți și voi! (aka la fel ca în prima poveste de mai sus)

Îmi cer scuze de un articol atât de lung dar ține de VOI și de succesul VOSTRU, deci eu zic că merită să mai insist cu un lucru.

După câteva luni după a 2-a reapucare de fumat am fost la doctor cu dureri grave de stomac, și-am aflat că am un început de ulcer. Vreo 400 lei m-au costat bulinele, și-a trebuit să țin regim STRICT timp de-o lună. Lună în care TOT FUMAM.

După ce-am terminat tratamentul nu mă mai durea atât de tare stomacul, dar tot mă doare, zilnic, când fac efort sau depinde de momentul zilei.

Pe zi ce trece mă termina și mai rău țigara și îmi dădeam seama de asta. Era vizibil. Am început să slăbesc și nu reușeam să pun deloc pe mine.
După fiecare țigară fumată mă lua “baldosu’ “, adică mi se făcea atât de rău încât îmi venea să cad din picioare. În unele cazuri era mai ok, în altele trebuia să mă întind în pat, moment în care mă lua cu tremurat.
Eram obosit toată ziua, fără chef de nimic, nervos, fără bani (că fumam la greu), și multe altele!
Ah, să mai amintesc ceva foarte important: te chinui să întreții un act sexual la fel de calitativ ca înainte; să oferi aceleași orgasme și să ai aceleași orgasme. Gândește-te doar că țigarea îngroașă sângele și nu-i mai permite “organului” să fie la fel de ‘irigat’. Sper să înțelegeți unde bat.

Anyway, azi m-am lăsat pentru a 3-a oară. Acum știu unde am greșit în precedentele.
Doar o țigară!
Doar un fum!

Aici am greșit! Aici greșesc mulți!
Mulți uită de cea mai importantă idee: nu există DOAR O ȚIGARĂ, există doar un lanț nesfârșit care începe cu acel prim fum!

Deci aveți grijă să nu uitați ce nu trebuie uitat! Orice-ar fi, NO MATTER WHAT, NU TRAGE ACEL PRIM FUM!!!

Ți-o pot spune din dublă experiență personală că doar o țigară sau doar un fum va duce, mai devreme sau mai târziu, la aceeași viață de căcat pe care o aveai înainte de-a deveni fost fumător.
Nu ma interesează pe mine că ești tu pulică frânaru (scuzați-mi exprimarea) și tu ești mare iar noi suntem proști, crede-mă când îți zic: DOAR o țigară va duce automat la o viață de fumător! Garantat 100%. Poate că mâine, poate că peste 1 an; ideea e că odată și-odată vei redeveni fumător!

Ah, și apropo, ține cont că a 2-a oară va fi mai greu să te lași. A 3-a oară chiar mai greu!
Nu te baza pe ideea “m-am lăsat o dată, mă pot lăsa de câte ori vreau”. De fiecare dată e mai greu. Asta o pot spune în primul rând din auzite (tot vorbele lui Allen Carr), și din propria experiență!

La o viață cât mai frumoasă :) Cheers for that ;)